Jak odkarmić oseska?
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Proszę o pomoc. Jak odkarmic oseska?
['][']['] dla maluszka... I tak dużo dla niego zrobiłeś.
"Dawno, dawno temu..."
Jedna z nielicznych osób nie chorujacych na GMR.
Jedna z nielicznych osób nie chorujacych na GMR.
Aurea
małe zwierzę, wielka szkoda, biedactwo... :-( na pewno za wcześnie był oderwany od mamy na pożarcie.. noworodek ludzki zapewne też by tego nie przeżył, oprócz mleka potrzeba duuużo,dużo czułości (rodzicielskiej)..smutno :-(
I hate snakes!
I hate snakes!
Ostatnio zmieniony pn paź 02, 2006 8:37 am przez pesa, łącznie zmieniany 1 raz.
"cannot find the comfort in this world"
Re: Jak odkarmic oseska?
biedactwo
(*)
Patrz na daty postów. Ostatni post w tym temacie został napisany w 2006 roku... Nie bawimy się w archeologów. /Agata
Patrz na daty postów. Ostatni post w tym temacie został napisany w 2006 roku... Nie bawimy się w archeologów. /Agata
Witam! Czy Wasze szczurki tez lubia sie obzerac?
Moj Glutek pod tym wzgledem jest okropny:D

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
jak to się ma do pytania o odkarmianie osesków?glucjan pisze:Witam! Czy Wasze szczurki tez lubia sie obzerac?Moj Glutek pod tym wzgledem jest okropny:D
zalbi pisze:jak to się ma do pytania o odkarmianie osesków?glucjan pisze:Witam! Czy Wasze szczurki tez lubia sie obzerac?Moj Glutek pod tym wzgledem jest okropny:D
sorka! Pomylilam dzialy ehhh....podro

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Szczurek!!!! Problem! PILNE!!!! Wejdź pomóż!
Hej, jestem nowy, nie wiedziałem gdzie mam umieścic temat za co przepraszam.
Otóż mój pies wczoraj przyniósł młodego szczurka, jest wielkosci myszy,ma jeszcze zamknięte oczy.
Nie jest poturbowany ani nic, był tylko zmarznięty ale to go dogrzałem lampką troszke. dzis juz sie miewa lepiej (odżył,bardziej ruchliwy jest) podejzewam ze powinien otworzyc oczy za kilka dni, no ale teraz pojawia się problem
jak go mam karmic? czym? próbuje mu podawac mleko (podgrzane troche) i coś tam pije ze strzykawki ale wydaje mi się ze mało. Chciałbym zeby przezył bo naprawde jest fajny
Jest to szczur przyniesiony z jakiejs stodoły,szopy nie wiem...w kazdym badz razie chciałbym mu pomóc! Prosze o szybkie mądre odp.
Przeniesione i scalone z istniejącym tematem. /Agata
Otóż mój pies wczoraj przyniósł młodego szczurka, jest wielkosci myszy,ma jeszcze zamknięte oczy.
Nie jest poturbowany ani nic, był tylko zmarznięty ale to go dogrzałem lampką troszke. dzis juz sie miewa lepiej (odżył,bardziej ruchliwy jest) podejzewam ze powinien otworzyc oczy za kilka dni, no ale teraz pojawia się problem

Jest to szczur przyniesiony z jakiejs stodoły,szopy nie wiem...w kazdym badz razie chciałbym mu pomóc! Prosze o szybkie mądre odp.
Przeniesione i scalone z istniejącym tematem. /Agata
Re: Szczurek!!!! Problem! PILNE!!!! Wejdź pomóż!
nie daj mu krowiego mleka!!!
kup mleko sojowe dla niemowląt lub mleko dla kociąt.
szczurka powinieneś karmić z maksymalnym trzy godzinnym odstępem, w nocy też trzeba go karmić.
po każdym karmieniu ciepłą szmatką masuj mu leciutko brzuszek.
sprawdź, czy to samiczka czy samczyk, i w niedługim czasie zaadoptuj mu z forum towarzystwo tej samej płci.
szczurek będzie dziki, przygotuj się, że instynkt weźmie górę. będziesz potrzebował na prawdę wielkiej klatki lub szczur będzie mógł biegać wolno po pokoju cały czas.
a psa lepiej pilnować żeby już więcej takich szkód nie narobił.
kup mleko sojowe dla niemowląt lub mleko dla kociąt.
szczurka powinieneś karmić z maksymalnym trzy godzinnym odstępem, w nocy też trzeba go karmić.
po każdym karmieniu ciepłą szmatką masuj mu leciutko brzuszek.
sprawdź, czy to samiczka czy samczyk, i w niedługim czasie zaadoptuj mu z forum towarzystwo tej samej płci.
szczurek będzie dziki, przygotuj się, że instynkt weźmie górę. będziesz potrzebował na prawdę wielkiej klatki lub szczur będzie mógł biegać wolno po pokoju cały czas.
a psa lepiej pilnować żeby już więcej takich szkód nie narobił.
Cześć
Mam małego oseska nie szczurzego lecz mysiego nie mogłam znaleźć forym o mysich oseskach więc pisze tutaj. Chciałam spytać o radę jak utrzymać przy życiu maleńkiego oseska? Bardzo proszę o podpowiedź.
Mam małego oseska nie szczurzego lecz mysiego nie mogłam znaleźć forym o mysich oseskach więc pisze tutaj. Chciałam spytać o radę jak utrzymać przy życiu maleńkiego oseska? Bardzo proszę o podpowiedź.

Myślę, że podobnie jak szczurzego, więc starczy jak poczytasz ten właśnie temat wstecz, to się wszystkiego dowiesz.
myszy.info - forum o myszkach
Myślę, że tam doradzą Ci lepiej niż tutaj.

Witam!
Odchowywałam kiedyś oseska i moi znajomi też często to robili więc co nieco się w tym orientuję. To dlatego, że pracuję w zoo i co tydzień przychodzą do nas oseski dla ropuch. Gdy są jakieś starsze (zaczynające mieć włoski) to zabieramy je do odchowania. Uważam, że to wszystko co jest tu napisane jest troszkę zbyt rygorystyczne. Oczywiście lepiej dmuchać na zimne. U nas oseski, często ledwo narodzone, potrafią przeżyć nawet trzy dni bez jedzenia i w koszmarnych warunkach. Wiem, że to okropne ale nie mam na to wpływu bo, niestety są traktowane jedynie jako karma. Te które ja miałam, karmiłam co trzy godziny w nocy i co pięć, cztery godziny w dzień i wszystko było w porządku. Najważniejsze jest to aby miał ciepło, najadał się do syta i miał masowany brzuszek. Ja nie karmiłam szczurków strzykawką tylko ze szmatki. Nasączałam szmatkę mlekiem (dla kociąt) i osesek ssał ją. Dawało to bardzo dobre rezultaty.
Odchowywałam kiedyś oseska i moi znajomi też często to robili więc co nieco się w tym orientuję. To dlatego, że pracuję w zoo i co tydzień przychodzą do nas oseski dla ropuch. Gdy są jakieś starsze (zaczynające mieć włoski) to zabieramy je do odchowania. Uważam, że to wszystko co jest tu napisane jest troszkę zbyt rygorystyczne. Oczywiście lepiej dmuchać na zimne. U nas oseski, często ledwo narodzone, potrafią przeżyć nawet trzy dni bez jedzenia i w koszmarnych warunkach. Wiem, że to okropne ale nie mam na to wpływu bo, niestety są traktowane jedynie jako karma. Te które ja miałam, karmiłam co trzy godziny w nocy i co pięć, cztery godziny w dzień i wszystko było w porządku. Najważniejsze jest to aby miał ciepło, najadał się do syta i miał masowany brzuszek. Ja nie karmiłam szczurków strzykawką tylko ze szmatki. Nasączałam szmatkę mlekiem (dla kociąt) i osesek ssał ją. Dawało to bardzo dobre rezultaty.
..:: Show Must Go On::..
Felia w Plsce obowiazuje ustawa o ochronie zwierzat......