Szczurobajki (mało)polskie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Babli

Re: Mój oddział - wielki dzień Aluzyjozy!

Post autor: Babli »

Torcik niestety zjedzony, ale upiekę w sobotę jeszcze, to pstryknę zdjęcie.. :)
Dziękujemy pięknie za życzenia, Aluzyjek na rękach noszony, widać, że szczęśliwy :D
Za życzenia dziękujemy również Cyklotymii, Aluzyjoza odpowiada: fbkod :P

Moje stadko wchodzi w piękny, ale i nieco niebezpieczny okres...[tfuuu] Póki co jest pięknie, Terakotka jeszcze dużo śpi [to normalne?] ale mniej grucha, chociaż widzę, że straciła do mnie zaufanie.. kiedy ją biorę na ręce, wyrywa się, ucieka, piszczy... :'( Mam nadzieje, że mi wybaczy. Nawet nutella na nią nie działa. Źle mi z tym. Tyle dobrze, że Kyuutek jest sobą wciąż. Birmusia wczoraj mi się rozpłaszczyła na kolanach, i miziaj. Przez 30 minut było tak wspaniale :D Jak widać u nas nieco nudno..

Tata widocznie lubi te ciurki, bo teraz balkon remontuje, dla kogo? Dla nich! Wszystkie dziury, szczeliny - załatane, dodatkowo znalazł sobie sztucznej trawy kawałek w domu. Ogródek na balkonie.. przynajmniej sprzątać nie będę musiała tego.. :P postanowiłam tam jeszcze parę roślinek ciekawych wrzucić, żeby czuły się jak w raju :)
Nigdy nie przypuszczałam, że aż tak się ojciec zaangażuje w ich sprawy. ::)
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Bo obcując ze szczurami na co dzień nie da się ich nie polubić... co najmniej ::)
Czekam na zdjęcie torcika :P
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

oddam co tylko chcesz za tego twego tate! :P:P
Awatar użytkownika
Buni@

Post autor: Buni@ »

Ja tak samo! Oddaj [albo chociaż wypożycz] dla Nas tatę ;D Tylko pozazdrościć rodziców...heh :)
A ten balkonik na pewno spodoba się ogonkom :) Mam nadzieję, że będziesz obsypywać nas zdjęciami ::).
I ja również czekam na fotkę torciku ::)
<*> Moje aniołki<*>
szczurki: Bunia, Sali, Gryzia, Rubi, Chloe; chomiki: Pipi, Emi
grzesia

Post autor: grzesia »

Wszystkiego najlepszego ja jak zwykle spóżnione...ale ostatnio nie miałam czasu na forum itp. :P
Babli

Lepiej późno niż wcale :D Dziękujemy za życzenia.

Taty nie oddam! A kysz! Mój jest, spadać sępy! :P [pewnie mi tu Filip jakąś żmiją, jędzą albo czymś rzuci :P]

U nas jest nudno. Ale wolę narzekać na nudę, niż na nadmiar zabaw..

A teraz z baardzo wesołych dla mnie.. Za jakieś 2-3 tygodnie, jeśli dobrze pójdzie odbędzie się krycie Ayi Nakashy ;D I może jakaś dziewuszka do mnie trafi [obyobyobyobyoby].. :) I zostało 6 dni, słownie SZEŚĆ intensywnej nauki, po konferencji.. już będzie luz. I dużo czasu dla szczurków. Bo teraz mam go mało, i wybieg to po 1,5-2 godzinki na jedno stadko :( Ale już niedługo się poprawię, obiecuję. U nas nic ciekawego, ale jeśli będziecie chcieli, to może w sobotę jakieś zdjątka..o ile dopisze pogoda. :)
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

Taaak zdjęcia obowiązkowo ja to mogła bym tylko siedzieć i fotki oglądać.
Wracając do tematu taty to jak przyjechał do mnie po dziewczyny mogłam do kaloryfera przywiązać i nie oddać no ale przecież wtedy nie wiele by zrobił dla ogoniastych:)
Swoją drogą Babli musi być(napewno jest)odpowiedzialna dziewczynką skoro rodzice tak podchodzą do sierściuszków...no kurde jak ja mieszkałam z rodzicami to mowy nie było"jak chcesz to możemy kupić ptaszka jakiegoś małego" tak słyszałam.Ehhh a tu prosze takie pokazne stadko i jeszcze tata tak się stara:)
Mizianko dla całej brygady bo łepkach i dupkach i gdzie się tylko da:)
Ja tak szczególnie mocno poprosze o fotki Nishy i Birmy przy następnej sesyjce...cała reszta musi być też obowiązkowo ale Nisha napewno bardzo urosła :)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

No i jeszcze ja !!
Spoznione zyczonka dla Aluzyjka !
Niech nam panuje wieki całe w zdrowiu i spokoju ducha:D !!!
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

ja też z życzeniami przyszlam ale nie dlatego, że się spóźniłam tylko dlatego, że za każdym razem jak coś pisałam to nie chcialo dodać mi mojego posta.. >:(

wszystkiego najlepszego, miźnij tam ode mnie pannę, no =D
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
elusia

Post autor: elusia »

ooo nie było mnie dawno na forum, a tu takie swięto !

mialo być foto torcika ;)
i co z tego?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Nie było mnie , więc i ode mnie najlepsze ,choć spóźnione życzenia :żelaznego zdrowia dla Aluzyja i wszystkiego , czego tylko szczurek mógłby sobie zażyczyć! :)
Potrzebującym oddam lub wypożyczę mojego męża - nie do wiary , jak facet może rozpuszczać szczury :P .
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Ode mnie tez wszystkiego najlepszego i długiego, szczesliwego zycia :)
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
katka139
Kontakt:

Post autor: katka139 »

Ja też życze wszystkiego najjj i jeszcze więcej ;D
Obrazek
Obrazek
Obrazek :D :D :D :D
Ups, co złego to nie ja. :D
Babli

U nas jest dziwnie. Milo po kastracji, ale.. dzisiaj mnie ugryzł, mam paskudną ranę na prawej ręce :-\. Martwię się o niego. Zauważyłam, że okropnie się stresuje, przy obecności dużej ilości szczurów. A nie mam możliwości postawienia ich dalej niż 2,5 m od reszty :( Potrafi zaakceptować tylko jednego szczura, a Dżindżer chyba nie lubi go.. nie chcę aby Milo był samotny, ale nie chcę też, żeby mój odchuchany Dżin żył z nim, bez iskania, tulenia, tylko z wyrywaniem jedzenia i biciem go ... Nie wiem co mam zrobić, nie wiem.
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

Ja nie wiem co zrobić, bo ja się średnio orientuję co będzie lepsze, ale np.: Milo sam, i jak chce to może przychodzić do innych szczurów, po kolei jakoś będą chodzić, żeby się Milo nie stresował lub wsadzić go faktycznie z Dżindżerem albo jakąś panną. Nie mam pojęcia, naprawdę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”