[Transporter] - temat główny

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Hanka&Medyk

Re: Transporter - jaki? Dylemat.

Post autor: Hanka&Medyk »

Całkiem całkiem ten transporter :) Ale ja już zamówiłam kosze piknikowe (dla szczurasów jeden, a drugi dla koszy), które powinny się sprawdzić równie dobrze.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
igig

Post autor: igig »

Przymierzam się do kupna transportera. Mam ograniczone środki niestety . Powiedzcie mi, czy dla dwóch (ew. trzech, ale to w przyszłości) samców, nadawałby się taki transporter?
http://www.zooplus.pl/sho...a_gryzoni/47375
albo taki
http://www.zooplus.pl/sho...a_gryzoni/47369 .
Czy rozmiary są odpowiednie? Proszę o pomoc, bo chciałabym zamówić jak najszybciej, bo potrzebuje to na 15 sierpnia.

http://www.zooplus.pl/sho...a_gryzoni/61377 , bo ten to chyba jest za mały i nadaje się tylko dla młodych szczurków nie?
Kraków i okolice!
Krakowski szczurzy piknik! KLIK!
17 Kwietnia
merch

Post autor: merch »

te linki nie pokazuja transporterow , moze przeklej opis
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
igig

to chyba, przez to, że skopiowałam z innego forum.
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/tra ... zoni/47375
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/tra ... zoni/47369

Wacham się pomiędzy tymi. Ten drugi wygląda na nieco solidniejszy, ale jak Wy myślicie?
Kraków i okolice!
17 Kwietnia
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

ja mam ten:
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/tra ... zoni/47375

i jest świetny.

ale to już kwestia upodobania osoby transportującej zwierzaki..
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Mi bardziej podoba sie ten drugi. Oba widziałam na żywo i jest dużo solidniejszy. Poza tym dla mnie cały transporter ażurowy to jakaś porażka, w drugim dół ścianek jest pełny = większy spokój zwierzaków.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
igig

Zakupiłam ten transporter http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/tra ... zoni/47369 . Jest bardzo solidny, łatwo się zamyka, składa i rozkłada. Można zamontować poidełko hamaczek itp. Szczury go polubiły i lubią wchodzić do niego na wybiegu. Ogólnie bardzo polecam, wydaje mi się, że nawet po promocji (ja zapłacilam 64 zł) jest wart swojej ceny.
Mam tylko nadzieje że wytrzyma noc ze szczurami, sam na sam...
Kraków i okolice!
17 Kwietnia
Awatar użytkownika
Asmena

Post autor: Asmena »

Nie wyjdą przez te wielkie dziury?
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
igig

Asmena, też się tego bałam i bardzo pozytywnie się zdziwiłam kiedy zobaczyłam że pręcików jest więcej niż na zdjęciu, przez co odstępy są mniejsze. Tak na oko wydaje mi się, że nawet mały szczurek miałby problem z wyjściem.
Kraków i okolice!
17 Kwietnia
weronjka

Re: [Transporter] - temat główny

Post autor: weronjka »

W spisie treści znalazłam temat , więc ładnie już posługuję się wyszukiwaniem tematów:P A tak powaznie to chcę zapytać czy ten transporterek jest dobry... mam taki w domu, był króliczy...

http://www.allegro.pl/item790483708_tra ... zaraz.html

czy ma za duże odstępy między szczebelkami...? sprzedać i kupić nowy? czy zostawić i będzie dobry? ??? ??? ???
Awatar użytkownika
zalbi

jest dobry =)

a jeżeli okaże się, że ma za duże oczka, możesz drzwiczki osiatkowac =]
Obrazek
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

ma za duże oczka, obawiam się.
ale to można sprawdzić na miejscu i faktycznie osiatkować jakby coś :)
ten się nie myli, kto nic nie robi
marama

Post autor: marama »

Witam....

Ja mam takie pytanie odnośnie transportera... czy może on służyć jako tymczasowy domek dla ogonka? planuje wyjazd do koleżanki na dwa dni, a ona nie posiada klatki, moja natomiast jest za duża żebym mogła ją przewieźć i chciałam zapytać czy szczurek wytrzyma dwie noce w transporterze?
Na pewno macie w tej kwestii większe doświadczenie ode mnie:) z góry dziękuję za odpowiedź:)
Awatar użytkownika
zalbi

marama pisze:Witam....

Ja mam takie pytanie odnośnie transportera... czy może on służyć jako tymczasowy domek dla ogonka? planuje wyjazd do koleżanki na dwa dni, a ona nie posiada klatki, moja natomiast jest za duża żebym mogła ją przewieźć i chciałam zapytać czy szczurek wytrzyma dwie noce w transporterze?
Na pewno macie w tej kwestii większe doświadczenie ode mnie:) z góry dziękuję za odpowiedź:)
jeżeli jest to wyjazd jednorazowy a transporter nie jest jakims malestwem to chyba nie będzie problemu. oczywiscie jeżeli ogonek będzie puszczany u kolezanki i nie bedzie caly czas w tym transporterze siedział

problemem za to jest fakt, że szczurek jest sam - i z tego wzgledu, czy to w klatce, czy w transporterze, męczy się.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

marama pisze:Witam....

Domontuj z boku transportera z zewnątrz poidełko , tak żeby ta rurka wchodziła między kratki. Jakoś przyklej na mocny plaster i sprawdz czy leci woda i będzie oki.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie / akcesoria”