Moje szczurasy uwielbiaja oliwki (zarówno czarne jak i zielone) i czesto mi podkradaja z jakiś sałatek, stad pytanie czy oliwki są szkodliwe/polecane/niepolecane szczurom
RE: Oliwki
Moderator: Junior Moderator
oliwki :)
Wprawdzie był tu taki temat, ale nie działa,a pytanie w mojej glowie pozostalo
.
Moje szczurasy uwielbiaja oliwki (zarówno czarne jak i zielone) i czesto mi podkradaja z jakiś sałatek, stad pytanie czy oliwki są szkodliwe/polecane/niepolecane szczurom
?
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Re: oliwki :)
Oliwki sa przede wszystkim slone:). Nie wiem jak czarne ale zielone owszem. Wiec nie wiem czy to do konca dobry pomysl. Ale wiadomo ze podawane z glowa nie beda szkodzic 
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Myślę, że dawane z rzadka, jako przysmak nie powinny zaszkodzić.
Za często nie - właśnie z tego powodu, o którym pisała Telimenka.
Za często nie - właśnie z tego powodu, o którym pisała Telimenka.
Zgodzę się z dziewczynami. Same oliwki, a także oliwa z nich, są bardzo zdrowe. Ale te ze słoiczka są trzymane w solance, a co za tym idzie właśnie słone. Oczywiście, jak szczurek czasem podbierze jedną, to nic mu to nie zaszkodzi. A na pewno bym poleciła dawać świeże oliwki, lub oliwę z nich - samo zdrowie!
A gdzie mozna swieże oliwki dostac? Nie spotkałam jeszcze chyba...Leia pisze:A na pewno bym poleciła dawać świeże oliwki, lub oliwę z nich - samo zdrowie!
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Pewnie w krajach śródziemnomorskich - bo ja u nas także się nigdy nie spotkałam.
Jestem amatorką czarnych oliwek i nie powiedziała bym że są mocno słone lub w ogóle słone, zobaczymy może chłopakom posmakują 
były ze mną: Snickers, Twix, Ick, Iman, Lenek, Niebieska Świruska
jest ze mną: Benga
jest ze mną: Benga