[CZY NIE ZASZKODZI] Ziemia

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Azi

Post autor: Azi »

Frodzia, biegajac po pokoju, czasem wspina sie na kaloryfer, a z niego na parapet. Balam sie, ze moze zjesc kwiatki i cos jej sie stanie, wiec zawsze ja zabieralam. Ostatnio jakos jej nie przylwazylam i ze zgroza zobaczylam jak mala kopie w doniczce i zjada ziemie!

Czy szczurkowi ziemia nie zaszkodzi? A moze potrzebuje jej wlasnie, zeby uzupalnic niedobor czegos? :(
Awatar użytkownika
Ania
Kontakt:

Post autor: Ania »

Prwadopodobnie zwierzaczkowi brakuje mikroelementow - moze za malo witamin dostaje?
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Awatar użytkownika
Azi

Nie, witaminek na pewno nie. Dostaje ode mnie vibovit, pozatym w karmie tez ma takie witaminki w proszku. Wapna tez na pewno jej nie brakuje. Ostatnio musiala dostawac, bo miala uczulenie i nadal jej daje po kilka kropelek :)

Niech sobie je ta ziemie jak lubi, ja po prostu nie wiem, czy jej to nie zaszkodzi.
izunia

Post autor: izunia »

Szczurkowi ziemia na pewno nie zaszkodzi moj tez ja zjada, chyba ze dosypujesz do niej jakas odzywke do kwiatow, ale raczej za czesto nie powinien jej jesc bo zwyczajnie brzuszek go rozboli :(
oliwi@

Post autor: oliwi@ »

Nie powinien szczur twój jeść tej ziemi tym bardziej że w ziemi do kwiatków z kwiaciarni są odżywki różne do kwiatków i to może zaszkodzić.
Mycha
Kontakt:

Post autor: Mycha »

Moje grubasy też wcinają ziemię, i jak pierwszy raz dałam im pigwę to też z zadowoleniem wcinały. Pigwą już sie nie interesują, ale namiętnie wykopuja ziemie z kwiatków :P
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
Awatar użytkownika
Azi

Ziemia jest nie z kwiaciarni, ale z wlasnej dzielki, bez zadnych odzywek, wiec to jej nie zaszkodzi, a skoro Wasze szczurki tez wcinaja, to mojej tez pozwole :)

PS. Ostatnio zaczela wcinac kolce od kaktusa :P Ale oczywiscie, zaraz ja zabralam :)
Awatar użytkownika
Ressa

[czy nie zaszkodi] Jedzonko zagrzebane w ziemi

Post autor: Ressa »

Postawiłam chłopakom na ziemi małą kuwetę z ziemią. :P Bawią się w niej wyśmienicie kopiąc i grzebiąc. Ostatnio bym im urozmaicić zabawę wrzuciłam w ziemię kawałki biszkoptu. Ogony bardzo się cieszyły, wygrzebując z ziemi ukochane smakołyki :D A teraz pytanie, czy taki ''oziemiony" biszkopcik nie zaszkodzi? :)
były ze mną: Snickers, Twix, Ick, Iman, Lenek, Niebieska Świruska
jest ze mną: Benga
Awatar użytkownika
pin3ska

Re: [czy nie zaszkodi] Jedzonko zagrzebane w ziemi

Post autor: pin3ska »

Mi sie wydaje, ze jezeli ziemia była wyparzona w piekarniku i pochodzila z pewnego zrodla to nie zaszkodzi, ale pewna nie jestem.
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Ressa

Tu chodzi bardziej o to czy ta odrobina ziemi w żołądku nie spowoduje żadnych szkód ;)
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Ressa pisze:Tu chodzi bardziej o to czy ta odrobina ziemi w żołądku nie spowoduje żadnych szkód ;)
Watpię :P moja kolezanka jak byla mała to jadła piasek, a mimo to zyje i ma sie dobrze :P
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Izold

Post autor: Izold »

pin3ska pisze: Watpię :P moja kolezanka jak byla mała to jadła piasek, a mimo to zyje i ma sie dobrze :P
Piasek,mniam,mniam :D Te przedszkolne czasy 'kto zje wiecej piasku?!' xD

hm,wydaje mi się że szczury chyba to sobie otrzepia.Tak samo jak kiedy spadnie im kawałek np arbuza na trociny to otrzepują. ;]
Mycha
Kontakt:

Post autor: Mycha »

Nie zaszkodzi o ile nie jest to ziemia do kwiatów z nawozem.
Najlepszy jest torfik dla gadów :)
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
Awatar użytkownika
Ressa

Dzięki ;D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”