o fotografii, fotografowaniu i fotouciechach wszelakich ;)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: o fotografii, fotografowaniu i fotouciechach wszelakich ;)
Cóż, standardowe zabiegi typu podciąganie na poziomach, nasycenie oraz wyostrzanie. Ja w sumie niewiele więcej potrafię 

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
To może wersje bez photoshopa?
Dla mnie nic poza ewentualnym wykadrowaniem nie jest standardowe 

Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
bardzo ladne
zasadniczo nie obrabiam zdjec , niektore chcialabym poprawic ale nie potrafie , no i photoshopa nie mam
zasadniczo nie obrabiam zdjec , niektore chcialabym poprawic ale nie potrafie , no i photoshopa nie mam

chcialam cos swojego pokazac ale nie mam dysku.
to wrzucam to co mam - a mam to teraz na tapecie
monitor jak male okienko na ogrod...

to wrzucam to co mam - a mam to teraz na tapecie

ten się nie myli, kto nic nie robi
yss, śliczne 
Mam pytanie do bardziej doświadczonych w kwestiach technicznych. Jaka lampa zewnętrzna do Nikona d200? Przeglądam allegro i nic mi te wszystkie nazwy nie mówią

Mam pytanie do bardziej doświadczonych w kwestiach technicznych. Jaka lampa zewnętrzna do Nikona d200? Przeglądam allegro i nic mi te wszystkie nazwy nie mówią

Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Podpinam się do tego pytania, bo ja też myślałam o lampie w nieodległej przyszłości.Nina pisze: Mam pytanie do bardziej doświadczonych w kwestiach technicznych. Jaka lampa zewnętrzna do Nikona d200? Przeglądam allegro i nic mi te wszystkie nazwy nie mówią

PS Foch, czemu nikt nigdy nie komentuje jak ja coś wrzucę, co?

(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Agata: krzywe i ciemne te twoje fotki..... 

yssku, od razu lepiej! 

nikt to moich nieskomentowal chociaz wedlug mnie wkleilam bardzo dobre foty , zachwycaja przynajmniej nie
ja twoje komentowalam karuzela fajna sproboj ja przerobic n B&W i zwieksz kontrast
ja twoje komentowalam karuzela fajna sproboj ja przerobic n B&W i zwieksz kontrast
merch, karuzela (tylko londyńczykom nie mów
) i reszta były dawno, czytałam co napisałaś (dzięki!), ja tak raczej ogólnie mówię, a bardziej szczegółowo to o zdjęciu z poprzedniej strony. 
Po prostu jestem ciekawa uwag ludzi "postronnych", bo Wy mi powiecie, że krzywe i ciemne, a znajomi już nie.
Kiedy Ty wrzucałaś zdjecia?
Pamiętam tylko pomidory ostatnio... Aż idę sprawdzić.
edit//
Sprawdziłam, znalazłam.
Bardzo ładne zdjęcia.

Po prostu jestem ciekawa uwag ludzi "postronnych", bo Wy mi powiecie, że krzywe i ciemne, a znajomi już nie.

Kiedy Ty wrzucałaś zdjecia?

edit//
Sprawdziłam, znalazłam.
Bardzo ładne zdjęcia.

co do lamp do Nikona D200 to moj TŻ (wlasciciel takowego) poleca np. :
http://allegro.pl/item687119624_nikon_s ... dobry.html
na taka sam choruje:
http://allegro.pl/item681294359_lampa_b ... oclaw.html
z tanszych opcji SB 600
no ale on sie na roznych nowinkach nie zna, woli stary sprawdzony sprzet
ogolnie byleby lapma miala pomiar swiatla przez obiektyw wspolpracujacy z d200 co w opisie lampy powinno byc zawarte, ewentualnie w instrukcji.
wszystkie z serii sb-xxx powinny byc ok bo w tych starszych sb-xx to juz jest manualne ustawienie, bez pomiaru przez obiektyw (TTL)
http://allegro.pl/item687119624_nikon_s ... dobry.html
na taka sam choruje:
http://allegro.pl/item681294359_lampa_b ... oclaw.html
z tanszych opcji SB 600
no ale on sie na roznych nowinkach nie zna, woli stary sprawdzony sprzet

ogolnie byleby lapma miala pomiar swiatla przez obiektyw wspolpracujacy z d200 co w opisie lampy powinno byc zawarte, ewentualnie w instrukcji.
wszystkie z serii sb-xxx powinny byc ok bo w tych starszych sb-xx to juz jest manualne ustawienie, bez pomiaru przez obiektyw (TTL)
ze mną: Tequila i Lima :* :*
za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
Agata: obejrzałam twoje foty - i stwierdzam pewną tendencyjną nudność kadrów. każdy mógłby takie cyknąć
bardziej jak dokumentacja miejsca czy obiektu niż jak forma sztuki
merch: ale cóż jest ciekawego w pomidorach prócz głębi ostrości, która nadaje im pozór głębi artystycznej?
[m.in. dlatego nic nie komentuję...............]

merch: ale cóż jest ciekawego w pomidorach prócz głębi ostrości, która nadaje im pozór głębi artystycznej?
[m.in. dlatego nic nie komentuję...............]
Byloby calkiem ciekawie gdyby nie pilot w tle i uciete uszko od filizanki 

W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
yss w sumie nie o pomidory mi chodzilo.....