Moje kochane badziestwo - kocia szajka: Brad i Kocurra :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Rhenata

Re: Moje kochane badziestwo - [*] [*] [*]

Post autor: Rhenata »

My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Nina pisze:Piiiin, zważyłabyś AA i Kropka ;>
(w nawiasach wynik ostatniego wazenia w lutym)

Amaj - 609g (596g)
Abaj - 530g (521g)
Kropek - 531g (486g)

:)
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Łaaa, ale fajnie ;D
U mnie średnia waga to pewnie koło 400g, więc różnica jest :)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
ol.

Post autor: ol. »

500, ba! 600 gram to muszą być jakieś giganty !
:o
(mój największy szczurek ze swoimi 310 gr to będzie drobinka)

To poprosimy może o zdjęcia, najlepiej z jakimś punktem odniesienia, coby się nadziwować :) .
Nina
Kontakt:

ol. pisze:To poprosimy może o zdjęcia, najlepiej z jakimś punktem odniesienia, coby się nadziwować :) .
Zdjęcia dużego szczura masz tutaj: http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 00#p311074
U pin wszystkie szczury są spore :P
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
pin3ska

Nina pisze:[
Zdjęcia dużego szczura masz tutaj: http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 00#p311074
Dla uzupełnienia: to jest Dino i teraz troche sie powiększył, wazy jakies 750 g :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

pin3ska pisze:
Dla uzupełnienia: to jest Dino i teraz troche sie powiększył, wazy jakies 750 g :)
:o Ooogromny. Daj znać, jak dojdzie do kilograma ;D Można nim Yorki i inne psy do torebki straszyć ;D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
pin3ska

Amaj, Abaj i Kropek juz u Niny.

Amajkowi diabełkowi tak nowosci do główki uderzyły, ze zachowywał sie baaardzo, baaardzo nieładnie :P Nawet jak na niego :P Zrobił mi takiego dziaba ze ledwo ruszam palcem ::) Pierwszy dziab, ale za to jaki... Potem mendziorek sie uspokoił i było ok :)

Reszte relacji pewnie zda Nina, bo ja z tym palcem za duzo nie napisze :-\ Tak czy inaczej slad po Amajku zostanie mi pewnie na zawsze ;D

ol.

Post autor: ol. »

pin3ska pisze:

Nie Dino a dinozaur :o !
Skąd się biorą takie szczury ? To jakiś rasowiec czy mu pin3sko jakiś eliksir wzrostu aplikujesz ?
Jeśli wszystkie u Ciebie takie wielkie to się przychylam do tego drugiego ;)
Daj przepis, daj :D
Nina
Kontakt:

ol. pisze:To jakiś rasowiec
Rasowce wcale nie są jakieś większe. Część nawet mniejsza niż przeciętne szczury.
W Dinowej rodzinie wszyscy są dość duzi. Nawet jego siostra mimo porodu we wczesnym wieku dobiła ok. 400g :)

Chłopaki mają sie dobrze :) Abaj i Kropek śpią w hamaku, Amaj w koszyku. Kropciaste dało sie znowu wymiziać, Abajowi podobało sie mizianie za uchem. A Amaj jak na razie odwraca ode mnie wzrok :P

Zoya nadal ma mega rujke :D
Tupot Małych Stóp
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Jejku, zazdroszczę takiego byka! :D Moi panowie na razie ledwo do pół kilo dobijają... Ciekawe czy to głównie sprawa genów czy żywienia, czy może (chyba najbardziej prawdopodobne) i jednego i drugiego... :)
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

pin3sko, to jak obecnie wygląda liczebność Twojego stada?
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Awatar użytkownika
pin3ska

Nina pisze:[Abaj i Kropek śpią w hamaku, Amaj w koszyku.
Król na tronie, poddaństwo osobno :P
Nina pisze:[A Amaj jak na razie odwraca ode mnie wzrok :P
U niego szczytem zainteresowania i łaskawosci jest podbiegnięcie do klatki gdy sie ją otwiera i danie sie pogłaskac po łepetynie ;D Większe czułosci tylko na wolnosci albo po przymusowym złapaniu i ubezwłasnowolnieniu na kolanach ::)
susurrement pisze:pin3sko, to jak obecnie wygląda liczebność Twojego stada?
Eeee... szczerze mowiąc ostatnio sie pogubiłam... Około 30... 28, 29?

Awatar użytkownika
pin3ska

Nina pisze:A Amaj jak na razie odwraca ode mnie wzrok :P
Wstydzi sie tego co zrobił chamidło podłe :P Wredne toto, ale jak widac jakies tam poczucie przyzwoitosci ma ;D

merch

Post autor: merch »

no pineska to niewiadomo skad te piekne szczury brala pasek jest cudowny

A ja znowu nie wiem co to za " Dinowa rodzina"

Wielkośc szczurów jest rozna nawet w jednym miocie , z tego co widzialam ( mialam ) rekord dla samca ( nieotluszczonego nadmiernie ) to 900 gram dla samicy 500 , nie widzialam wiekszych nieotylych szczurów. Samce 600-700 i samice 400-500 juz prezentują sie okazale :).
A ja wczoraj myslalam o PIN jak kupowalam mozarelle do salatki przebieralam , przebieralam,w koncu okazalo sie , ze dzieki kiepskim oznaczenim wzielam jakies cos w zalewie za bagatela 5 PLN i pomyslalam jak ta Pin bylo stac na karmienie szczurow mozarella :P. Takze wielkosc moze od tej mozarellli :). Pin ty foc talatajstwo poki czas, mi juz zal tego najwiekszego stada. Hodowcy maja często wiecej szczurow - nawet do 100 ale to sa niestety szczury trzymane w klatkach i czesto nie maja jakis monstrualnych stad , wiekszosc trzyma szczury w grupach okolo 5 max7 szczurowych. Takze ja prosze o grupowe foty Tojego najwiekszego obecnie stada . Pin a do jakiej liczby zamierzasz to stado redukować?

No i oczywiscie glaski dla około 30 :P
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”