jejku! jeszcze chwilę nie: RattaAna.rar!, jeszcze wytrwajcie .zip....pin3ska pisze: RattaAna.zip
RattaAna.rar
Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz
hłe hłe hłe.............
yss, do wyznaczonego pierwotnie terminu zostało mi 23 dni, ale raczej nie mam szans dotrwać skoro szyjka prawie zupełnie zgładzona (a wg każdego usg bobo jest o tydzień starsze); zobaczymy, za niecały tydzień kolejna wizyta i pomału wstaję; i niech się dzieje co chce, nie chcę już łykać tabletek bo mi po nich serducho łomocze, a dla dziecka też nie są specjalnie wskazane już w tym okresie ciąży;
a ja to bym chętnie pooglądała fotki Waszych maleństw, jakiś zastój się normalnie zrobił! gdzieś kiedyś widziałam taka fajną ikonkę "DAWAĆ FOTY"
yss, do wyznaczonego pierwotnie terminu zostało mi 23 dni, ale raczej nie mam szans dotrwać skoro szyjka prawie zupełnie zgładzona (a wg każdego usg bobo jest o tydzień starsze); zobaczymy, za niecały tydzień kolejna wizyta i pomału wstaję; i niech się dzieje co chce, nie chcę już łykać tabletek bo mi po nich serducho łomocze, a dla dziecka też nie są specjalnie wskazane już w tym okresie ciąży;
a ja to bym chętnie pooglądała fotki Waszych maleństw, jakiś zastój się normalnie zrobił! gdzieś kiedyś widziałam taka fajną ikonkę "DAWAĆ FOTY"
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
ratta, spoko
ja miałam rozwarcie na 1 cm 6 tygodni przed terminem i donosiłam...... a nawet jak już mogłam wstawać, lekarka mi mówiła, że nie ma szans, że urodzi się ze 2 tyg przed, już oficjalnie donoszone, ale do właściwego terminu nie dociągnę. i figę! maluszek ładnie doczekał do dnia terminu.
trzymam kciuki za donoszenie twojego maleństwa. jonatankowe kciuki też będę trzymać
draakul:

[on tak spał.]
nieplanowane podobieństwo póz:

[oni tak spali
]

[pyszczek]
trzymam kciuki za donoszenie twojego maleństwa. jonatankowe kciuki też będę trzymać
draakul:

[on tak spał.]
nieplanowane podobieństwo póz:

[oni tak spali

[pyszczek]
ten się nie myli, kto nic nie robi
ktoś wie, czy ratta jeszcze w dwupaku??
kurde, nam tu kciuki zsiniały i odpadły, a ratta nie daje nawet znać, czy działają.....
kurde, nam tu kciuki zsiniały i odpadły, a ratta nie daje nawet znać, czy działają.....
yssku
kciuki działają zawodowo, dziękujemy! nadal żeśmy 2w1; wczoraj byłam na ostatniej wizycie, wyniki - podobnie jak u Ciebie - świetne, do porodu wszystko przygotowane - w sensie technicznym, że się tak wyrażę; mam się pooszczędzać jeszcze przez najbliższy tydzień, żeby małe ciałka nabrało, a potem `a-hoj, rodzimy`
Wasze fotki świetne, sielanka na trawie, Maluch pozy przybiera extra (próbowałam nawet odnaleźć cienkie linki przywiązane do jego rączek, ale nie wypatrzyłam
); fajnie, że złapaliście trochę ładnej pogody, ciekawe czy nam się uda pozażywać trochę kąpieli słonecznych;
Wasze fotki świetne, sielanka na trawie, Maluch pozy przybiera extra (próbowałam nawet odnaleźć cienkie linki przywiązane do jego rączek, ale nie wypatrzyłam
[/size]
[/size]
- Czerwonaona
No a już szybko wchodze i czytam i czytam....i dalej 2 w 1:)
Ratta ja trzymam kciuki za szybki,sprawny i bezbolesny porodzik.
Masz już jakie przepowiadające?
Ratta ja trzymam kciuki za szybki,sprawny i bezbolesny porodzik.
Masz już jakie przepowiadające?
Czerwonaona dzięki
skurcze mam od ponad miesiąca - dlatego musiałam brać tabletki, które je nieco wyciszą (nieco, bo całkiem się nie da i nawet nie powinno na tym etapie ciąży); ale już jestem spokojna, mam nadzieję wytrwać jak najdłużej, ale jakby co, maleństwo już sobie poradzi na naszej planecie
co się zaś tyczy porodu... cóż, boję się i strasznie chciałabym mieć to już za sobą, a nie przed sobą; no ale co poradzę
co się zaś tyczy porodu... cóż, boję się i strasznie chciałabym mieć to już za sobą, a nie przed sobą; no ale co poradzę
[/size]
[/size]
ratta: nie chcę straszyć, ale jak słyszę, że jacyś znajomi zdecydowali się na drugie dziecko [dwie pary mamy takie
] to opada mi kopara. nie wiem, jak można choćby pomyśleć o powtórnym porodzie................ no szok.
niech się maluch nie wydurnia i ładnie się donosi do końca!
trzymam za to nawet palce u nóg.
trochę dziwnie w tym wątku, do tej pory zawsze ktoś się zaciążał, żeby go ożywiać [uhaha to by dowodziło wielkiej ofiarności forumowiczek...] a tu została nasza najmłodsza i nie ma następczyń......
a my zaraz idziemy się kąpać
dziś moje kąpielowe solo z maluszkiem. wszystko przygotowałam, a ten łobuz zasnął.......
w dodatku sam w łóżeczku bez utulania. miał tam tylko chwilę poleżeć bez wrzasków 
niech się maluch nie wydurnia i ładnie się donosi do końca!
trochę dziwnie w tym wątku, do tej pory zawsze ktoś się zaciążał, żeby go ożywiać [uhaha to by dowodziło wielkiej ofiarności forumowiczek...] a tu została nasza najmłodsza i nie ma następczyń......
a my zaraz idziemy się kąpać
yss no patrz jak cie cwaniaczek wykiwał żeby sie nie myć
mozesz teraz go straszyć że jak nie będzie chciał spac to pojdziesz sie z nim kompać 
hyhy
obudził się po 5 minutach i zachowywał się jak aniołek przez całą kąpiel.
ale.
maluszek 2 razy dziennie przyjmuje lekarstwo na flaczki.
i.
po kąpieli zjadł, pospał trochę, obudził się i zaczął zrzędzić. i nagle się rozdarł wniebogłosy.
ja [przyjaźnie] jak się nie uspokoisz, dam ci lekarstwo.
trzy sekundy wrzasku i...
cisza. maluszek otworzył oczka, zacisnął usta i popatrzył na mnie z pretensją. 10 sekund później już spał [albo udawał
]
obudził się po 5 minutach i zachowywał się jak aniołek przez całą kąpiel.
ale.
maluszek 2 razy dziennie przyjmuje lekarstwo na flaczki.
i.
po kąpieli zjadł, pospał trochę, obudził się i zaczął zrzędzić. i nagle się rozdarł wniebogłosy.
ja [przyjaźnie] jak się nie uspokoisz, dam ci lekarstwo.
trzy sekundy wrzasku i...
cisza. maluszek otworzył oczka, zacisnął usta i popatrzył na mnie z pretensją. 10 sekund później już spał [albo udawał
właśnie sie doczytałam yss że też masz to cudo- debridat, na tobiasza działa super, chociaż dostał na co innego niż jonatanek. poza tym mi bardzo smakuje..ale nie bede dziecku zabierać
Zaciera sięyss pisze:ratta: nie chcę straszyć, ale jak słyszę, że jacyś znajomi zdecydowali się na drugie dziecko [dwie pary mamy takie] to opada mi kopara. nie wiem, jak można choćby pomyśleć o powtórnym porodzie................ no szok
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
dziś mnie dobił.
był ogólnie marudny.
wzięłam go na garb, tzn pionowo jak do odbekiwania, i trochę nosiłam [jak go normalnie nosiłam, to się darł, aha, nie był głodny
sprawdziłam]
noszę noszę. usiadłam. siedzimy. ja go mechanicznie poklepuję. on zwisa luźno z ramienia.
patrzę, a toto śpi!
niech śpi.
siedzimy.
nagle maluszek się poruszył, rączka mu spadła z ramienia, wystraszył się i rozdarł.
zdjęłam go, trzymam główkę w dłoni, resztę w drugiej ręce i kołyszę, i zaczynam pocieszac, a on...
z zamkniętymi oczkami robi tak:
łaaaaaa! łaaaaaaaaaaa! łaaaaaaaaa! łaa----------------- [nagła martwa cisza, dziobek otwarty.]
zasnął sobie chłopczyna.
ale żeby tak w połowie łaaaa? ...........................
był ogólnie marudny.
wzięłam go na garb, tzn pionowo jak do odbekiwania, i trochę nosiłam [jak go normalnie nosiłam, to się darł, aha, nie był głodny
noszę noszę. usiadłam. siedzimy. ja go mechanicznie poklepuję. on zwisa luźno z ramienia.
patrzę, a toto śpi!
niech śpi.
siedzimy.
nagle maluszek się poruszył, rączka mu spadła z ramienia, wystraszył się i rozdarł.
zdjęłam go, trzymam główkę w dłoni, resztę w drugiej ręce i kołyszę, i zaczynam pocieszac, a on...
z zamkniętymi oczkami robi tak:
łaaaaaa! łaaaaaaaaaaa! łaaaaaaaaa! łaa----------------- [nagła martwa cisza, dziobek otwarty.]
zasnął sobie chłopczyna.
ale żeby tak w połowie łaaaa? ...........................
RATTA URODZIŁA!
wiadomość dla nas brzmi:
"Dzisiaj o 2.30 przyszła na świat nasza córcia - 3180 g i 54 cm. Zdrowa i śliczna
"
gratulacje mile widziane
a my ze swojej strony czekamy na relację.... 
wiadomość dla nas brzmi:
"Dzisiaj o 2.30 przyszła na świat nasza córcia - 3180 g i 54 cm. Zdrowa i śliczna
gratulacje mile widziane
gratuluję nowego maluszka!
Ratta wracaj i opowiadaj =P
Ratta wracaj i opowiadaj =P