Moje tez nie lubią. Ostatnio dałam rodzynki, to jak rano weszłam, to myslalam, ze cała klatke zasrały, a to były rozciaprane rodzynkiIzold pisze:Moje za rodzynkami nie przepadają,bardziej za Dynią lub fistaszkami,a planuje im coś jeszcze do karmy wrzucić ^^
Własna mieszanka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Własna mieszanka
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Teraz myśle nad marchewką suszoną w karmie.Nie wiem czy można dodawac suszone własnoręcznie warzywa,bo jeszcze się coś popsuje...
I jak ususzyć?na szafce czy w piekarniku,i jaki stopien, i czas suszenia?
I jak ususzyć?na szafce czy w piekarniku,i jaki stopien, i czas suszenia?
hah dokladnie to samo u mnie, po co te suszone gowna za przeproszeniem w karmach, jak wiekszosc szczurkow robi z nich niepotrzebna kompozycje, nasuwajaca na mysl nagorsze skojarzenia?pin3ska pisze:Moje tez nie lubią. Ostatnio dałam rodzynki, to jak rano weszłam, to myslalam, ze cała klatke zasrały, a to były rozciaprane rodzynkiIzold pisze:Moje za rodzynkami nie przepadają,bardziej za Dynią lub fistaszkami,a planuje im coś jeszcze do karmy wrzucić ^^

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Mi rodzynki kojarza się z tym co chyba wszystkim.I chyba musi podobnie smakować,bo kiedy spróbowałam rodzynki,musiałam powstrzymywac odruch wymiotny. 
Izold, ja bym suszyła w piekarniku, niezbyt wysoka temperatura. Możesz jeszcze kupić z Herbal Pets, wydaje mi się, że mają suszone marchewki.
Ale jeśli dobrze ususzysz, to nie zepsują się tak szybko. Suszone ma to do siebie, że długo przetrzymuje.
Ale jeśli dobrze ususzysz, to nie zepsują się tak szybko. Suszone ma to do siebie, że długo przetrzymuje.
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
A może to jednak nie była rodzynka?Izold pisze:Mi rodzynki kojarza się z tym co chyba wszystkim.I chyba musi podobnie smakować,bo kiedy spróbowałam rodzynki,musiałam powstrzymywac odruch wymiotny.
były ze mną: Snickers, Twix, Ick, Iman, Lenek, Niebieska Świruska
jest ze mną: Benga
jest ze mną: Benga
- IssenNilla
Moja mieszanka składa się z różnych zbóż które zdobyłam od życzliwych sąsiadów, kilku paczek musli z rodzynkami, płatków kukurydzianych, suszonych jabłek i marchewek, oraz mieszanki kupionej na bazarku. Jeśli wyobraźnia pozwoli będę ja ulepszać 

Issen Nila mogłabys powiedziec wiecej o tej mieszance? 
- IssenNilla
Hmmm... a co mogę jeszcze powiedzieć? No może że wyszło mi jej 5kg
I wszystko czeka na ogonki, które przybędą do mnie 28.08. Mieszkam na wsi więc łatwiej mi o naturalne produkty np. od sąsiadów, którzy mają gospodarstwa.

- IssenNilla
Mogę zrobić zdjęcie w wolnym czasie... jak zdobędę aparat..
PS: Nowy post bo.. wstyd się przyznać.. ale.. Nie wiem jak edytować posty!
O-Ja-Głupia..
PS: Nowy post bo.. wstyd się przyznać.. ale.. Nie wiem jak edytować posty!

Nie jesteś głupia, tylko opcja edycji postów została wyłączona 
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
a moglaby napisac sklad tej mieszanki ?
CAŁY skład i w jakich ilosciach?
- IssenNilla
Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale nie widziałam następnego pytania..
Więc tak.. z góry mowie, że z ilościami będzie trudno bo nie pamiętam.. Ale wymienię składniki. Literka "d" oznacza "dodatek" czyli akurat tego składnika jest mniej niż tych bez literki "d", który wchodzi w skład podstawy mieszanki:
-Pszenica,
-Żyto,
-Kukurydza,
-Kukurydza czerwona,
-Sorgo czerwone,
-Wyka,
-Fasola mungo,
-Płatki owsiane (z musli),
-Płatki kukurydziane d,
-Rodzynki d,
-Groch,
-Nasiona słonecznika (łuskane i nie) d,
-Suszone jabłko (kostka) d,
-Suszona marchew (kostka) d,
-Suszony chlebek (kostka) d,
-Surowy makaron,
-Orzeszki ziemne (były w musli, nie solone!! Dosłownie kilka) d.
Jeśli coś stąd, może zaszkodzić a o czym nie wiem, proszę powiedzieć, a na pewno wywalę
-Pszenica,
-Żyto,
-Kukurydza,
-Kukurydza czerwona,
-Sorgo czerwone,
-Wyka,
-Fasola mungo,
-Płatki owsiane (z musli),
-Płatki kukurydziane d,
-Rodzynki d,
-Groch,
-Nasiona słonecznika (łuskane i nie) d,
-Suszone jabłko (kostka) d,
-Suszona marchew (kostka) d,
-Suszony chlebek (kostka) d,
-Surowy makaron,
-Orzeszki ziemne (były w musli, nie solone!! Dosłownie kilka) d.
Jeśli coś stąd, może zaszkodzić a o czym nie wiem, proszę powiedzieć, a na pewno wywalę

sama bym nie pogardziła takim ekstra żarciem
nie obrazisz się jak troszkę zgapię twój pomysł ?:)
- IssenNilla