[ZNACZENIE] terenu/właściciela
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Znaczenie terenu przez samca
Moi 9 miesięczni chłopcy też siusiają jak tylko im się chce, ewentualnie jak coś je wielce przestraszy to szlaczki zostawiają jak te pszczółki z Kubusia Puchatka 

były ze mną: Snickers, Twix, Ick, Iman, Lenek, Niebieska Świruska
jest ze mną: Benga
jest ze mną: Benga
Re: Znaczenie terenu przez samca
Co za porównanie!Ressa pisze:jak te pszczółki z Kubusia Puchatka

Moje zostawiają na mnie co chwile siuśki,ale ta ich bezczelność!wchodzą mi na ręke w te i z powrotem tylko po to by mnie osikać,kiedy się porusze uciekają ile sił w nóżkach małe zarazy, i w ukryciu boki pewnie ze mnie zrywają 'ale ją obszczałem!'

Re: Szczurzy szczoszek :(( :[[[
haha co prawda to prawdaMycha pisze: Samce w każdym gatunku są ochydne

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Re: Znaczenie wlasciciela/terenu
Pysia robi identycznie! xD
Idzie sobie idzie do mnie,wącha,przepycha się i patrzę już na mojej ręce strumyczek szczurzych siuśków ,a ona biegnie jak najdalej ode mnie ile sił w łapkach i bezczelnie jest jeszcze z tego zadowolona
(z osikania oczywiście)
Idzie sobie idzie do mnie,wącha,przepycha się i patrzę już na mojej ręce strumyczek szczurzych siuśków ,a ona biegnie jak najdalej ode mnie ile sił w łapkach i bezczelnie jest jeszcze z tego zadowolona

"Czasami ma się wrażenie, że zwierzęta, zwłaszcza młode, są jakby naukowcami, którzy nie spoczną, póki nie zbadają tego, co ich interesuje."
— Antoni Kępiński
— Antoni Kępiński
Ja przez to całe sikanie moich szczurów właściwie w ogóle przestałam brać je na ręce. Owszem, są bardzo sympatyczne, bardzo je lubię ale nie wygląda to tak jak powinno. Czytałam wiele przed zakupem tych zwierząt i tyleż to odpowiadań się nasłuchałam jak to szczury grzecznie chodzą na ramieniu ze swoimi włascicielami i są takie kochane. Nie wiem jaka to przyjemność kiedy jestem do krwi podrapana przed szczura na karku albo non stop on próbuje zejść ze mnie więc zwisa mi z bluzki. Do tego bezustannie zostawia plamy moczu, a średnio co 4,5 minuty obsikuje mnie obficie. To się wszystko mija z celem. One się meczą i ja się męczę. Puszczam je na balkonie gdzie mają kawałek starej kanapy dla siebie i wtedy aż się przepychają żeby na mnie wejść, puszczone na podłogę też ale oczywiście brane na ręce zaczynają sikać i schodzić.
Nie wiem jak Wy tutaj potraficie tego szczurów oduczyć, jak z nimi wychodzicie bez transportera i nie jesteście cali w moczu.
Nie wiem jak Wy tutaj potraficie tego szczurów oduczyć, jak z nimi wychodzicie bez transportera i nie jesteście cali w moczu.
na balkonie pchaja się do Ciebie bo boja się by na balkonie.
z ramienia schodzą bo nie są jeszcze na tyle oswojone i przyzwyczajone
z ramienia schodzą bo nie są jeszcze na tyle oswojone i przyzwyczajone
Sachmet taki urok szczurka. 
Szczurki znaczą właściciela,i nic na to nie poradzisz.Kiedy drapie cię w kark to oznacza że ma za długie pazurki.Widocznie boją się być na balkonie że tak się na nim do ciebie kleją.

Szczurki znaczą właściciela,i nic na to nie poradzisz.Kiedy drapie cię w kark to oznacza że ma za długie pazurki.Widocznie boją się być na balkonie że tak się na nim do ciebie kleją.
Re: Siusianie:(((
hehe dokladnie, a najbardziej mnie bawi, jak sie z nimi drocze, chwytam leciutko Glutka lub Donka za tylek, a te leja zadowolone, uciekaja, i wracaja, i tak na okraglo, w koncu, robia ze mnie jedna wielka plame heheIzold pisze:Moje chłopaki sikają na mnie metodą 'przypadkiem-specjalnie' :
Podchodzą do mnie,łaszą sie, wchodzą na ręke,obsikują i uciekają ile sił w nóżkach.
Gdybym umiała słyszeć ultradźwięki,dam sobie głowe uciąć że wtedy aż piszczały z uciechy

http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Mam pewnien problem.. Mój szczurek nauczył się, że jeśli wlezie mi na głowę to od razu siusiu.. jest to dośc nie przyjemne, bo leci mi po włosach na bluzkę i trochę śmierdzi.. na początku myślałam, że mu przejdzie, albo, że to jakiś pojedynczy wybryk, ale on robi tak za każdym razem.. czy można go jakoś tego oduczyc?
Nie można.Szczur znaczy teren.Jest to dla niego tak samo ważne jak dla Ciebie zjedzenie rano śniadania.Nic nie poradzisz.
ale akurat na mojej głowie? dośc dziwne miejsce.. xd
to nie pozwól wchodzić im na głowe. ;]
na ramieniu nie siedzi zbyt chętnie,a tak to łapeczkami łąpie się kurczowo głowy i w tedy mogę z nim chodzic wszędzie, ale na początku dostaję suprise w postaci siuśków ; p
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Prawdopodobnie to ze stresu. Szczur boi się i chwyta się Twojej głowy i sika ze strachu...
Być może nie jest jeszcze do końca oswojony, a może po prostu boi się być tak wysoko, szczególnie że gdzieś z nim chodzisz...
Szczury powinny same biegać tam, gdzie chcą i gdzie jest dla nich bezpiecznie. Noszenie szczura na głowie to nie jest dobry pomysł... lepiej jest, gdy pozwala się dla szczurka biegać po zabezpieczonym pokoju, a opiekun powinien być w pobliżu, np. siedzieć z ogonkiem na kanapie czy dywanie.
Być może nie jest jeszcze do końca oswojony, a może po prostu boi się być tak wysoko, szczególnie że gdzieś z nim chodzisz...
Szczury powinny same biegać tam, gdzie chcą i gdzie jest dla nich bezpiecznie. Noszenie szczura na głowie to nie jest dobry pomysł... lepiej jest, gdy pozwala się dla szczurka biegać po zabezpieczonym pokoju, a opiekun powinien być w pobliżu, np. siedzieć z ogonkiem na kanapie czy dywanie.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Kiedy szczurek nie jest oswojony to odradzam spacery.Kiedy szczurek bedzie juz na 100% przekonany do nas to ok,ale tak to w żadnym wypadku - bo utoniesz w siurach