[Klatka] - Wasze klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: [Klatka] - Wasze klatki

Post autor: Nina »

alken pisze:a to zdjęcie znalazłam przypadkowo na jakims fotoblogu. chomiki też mogą mieć raj ;D teraz traci na wartości powiedzenie
"to nie jest klatka dla szczura, ona jest za mała, to klatka dla chomika " ;)
Obrazek
Ale przecież ona jest malutka :P Tylko tunele robią sztuczny tłum.

alken, mi sie Wasza klatka podoba :) Nie lubie przepychu i tak jest w sam raz :)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Naixinka

Post autor: Naixinka »

Ja się zastanawiam jak ten mały chomiczek daje radę wejść po tych stromych tunelach na górę. Mój ma problemy by wejść po drabinkach na piętro, a drabinki są łagodniejsze.

A Twoja klatka alken ładna, podoba mi się :)
Izold

Post autor: Izold »

Naixinka pisze:Ja się zastanawiam jak ten mały chomiczek daje radę wejść po tych stromych tunelach na górę
Kurde,co jestem w zoologicznym to się nad tym zastanawialam :D
Podejrzewam że w środku tunelu są te okręgi i są one wypukłe,więc chomiczek chyba się umie chwytać. ;D
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

dzięki:) ja też nie lubię nadmiaru a poza tym weź tu człowieku wyładuj klatkę a potem to posprzątaj. i tak sprzątanie trwa ze dwie godziny ;)

a co do chomiczkowej klatki to sama klatka- pomieszczenie głowne- mała, ale jest jeszcze kilka "pokoi" jak widać i te kołowrotki oraz tunele- razem robi wrażenie. tylko fakt, z tych chomików, które widziałam to żaden nie był tak mobilny żeby bawić się w takim czymś :P mojej koleżanki chomik ma połączone akwarium z klatką drabinką i nie potrafi wejść- w akwa śpi, a w klatce je i się bawi i ona musi go tam wkładać gdy chomol się obudzi ^-^

za to fajny by był z tego plac zabaw dla szczurów ;D , tylko rury by musiały być szersze bo niektóre osobniki nie zmieściłyby tyłków.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
akimichi

Post autor: akimichi »

Jestem świeżak na forum i chciałem zacząć od przechwałek ;) bo pokaże wam moją klatkę ;) ale też chciałbym usłyszeć czy coś w niej was niepokoi ? Nie chciałbym aby mała zrobiła sobie na czymś krzywdę lub było tam coś co nie powinno. http://img525.imageshack.us/i/klatka1.jpg/
http://img525.imageshack.us/i/klatka2.jpg/
http://img178.imageshack.us/i/klatka3.jpg/
(Zrobiłem ją ze względu na plan przyjęcia koleżanki bo nie chce aby mała była samotna)
Czekam na opinie i ewentualnie porady :)
[*] L'ka
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

rury by się przydały, może hamak jakiś gdzieś podwiesić :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Ja bym dała pod tą najwyzszą polką jakis hamaczek zeby w razie upadku szczurka spadła do hamaczka.
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Rhenata

Post autor: Rhenata »

tam na dole jest coś jak plotek z, wygląda na niebezpieczne gdyby szczura spadła i sie na to nadziała
a one często biegając i wdrapując sie spadają. A tak poza tym to ladna klatka, troszke hamaczka j/w i rure jakas i bedzie git
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Nina
Kontakt:

Jakie ma wymiary?

Tak jak dziewczyny napisały: hamaki, rury.
Ja dałabym też jakiś koszyk.
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Rhenata

posprzatalam i wzielo mnie na sesje made in Eire ;D
ObrazekObrazekObrazek
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
akimichi

o hamaczkach własnie czytałem wczoraj :) będzie cięzko przymocować ale dam rade :) a co do płotku na dole to nie jest płotek ;) to bambusowa drabinka która normalnie jest postawiona do góry tylko wtedy to były pierwsze chwile klatki i była tam po prostu włożona ;) a co do rur... Macie pomysł gdzie by je umieścić ? i takie pcv czy jakieś inne tworzywo ?
[*] L'ka
Awatar użytkownika
akimichi

Nina pisze:Jakie ma wymiary?
Dokładnych niestety nie podam bo obecnie nie ma mnie w domku ale czego jestem pewien to 120cm wysokości jakieś 40-50 głębokości i 50-60 szerokości. Ma gdzie wyciągnąć się i pohasać ;) chociaż staram się ją jak najwięcej trzymać poza klatką gdzieś przy mnie :)
[*] L'ka
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

ja, w przeciwieństwie do innych forumowiczów, nie polecam rur kanalizacyjnych z pcv.
polecam rury specjalnie dla zwierzątek, firmy ferplast [nie wiem czy ktoś inny też robi]

lub ewentualnie rury kartonowe do wysyłek, jednorazowe, do częstej wymiany.

ten plastik do zwykłych rur budowlanych nie wiadomo z czego robią, śmierdzi ropopochodnie i w ogóle paskudztwo.

ale większość zachwala, to decyzja nalezy do ciebie [taki program kiedyś był]. O0
ten się nie myli, kto nic nie robi
Nina
Kontakt:

Ja też polecam rury dla zwierząt. Są z ferplasta i z jeszcze jakiejś firmy, ale zabijcie: nie pamiętam jakiej.
Ferplastowe są dość drogie, ale bardzo fajne w użytkowaniu no i pewne.

Taką dość długą rure dałabym jako przejście z jednej półki na drugą albo z parteru na półke.
Tupot Małych Stóp
Rhenata

w sklepach typu obi itp można się pytać o rury kartonowe,chyba maja na takie nawijane różne dywany i tapety i potem im zostaje ,wyrzucają a mogliby dać,nie wiem w sumie to tylko pomysł, ja mam rury z hurtowni aldika po plakatach promocyjnych.
Możesz je zawiesić albo przywiązać do czegoś,kombinuj ;D ja czasami zawieszam pod skosem to się wspinają w środku z lekka trudnością ale wchodzą i maja frajdę przy tym ,kartonowe rury u mnie zadziwiająco długo wytrzymują nie przesiąkając sikami (dzieci szanują?)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”