Śmietnik :D / Prawie SB
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Śmietnik :D / Prawie SB
tez mam tak niską temperature, a moja matka śmieje się ze mnie, że jestem jaszczurką... zmiennocieplna 

Co do mnie, to czasem bywa, ze mam tętno np. 46/minute
I to wieczorem 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
A ja przed wykryciem choroby i podaniu tabletek ponad 120 

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... tige/61128Sheera pisze:Tak właśnie sobie przypomniałam - od paru dni szukam VL Prestige Rat Nature w paczkach większych niż 800g - nie opłaca mi się 2 razy w tygodniu chodzić do zoologa po taką ilość i to w dodatku 4zł drożej niż w sklepach internetowych. W zoologu 18,50, w necie ok 14zł. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć paczki 3kg, wszystkie inne są, ale Rat Nature nigdzie nie maweź zrób sobie takie większe zamówienie za 100 zl to nie będziesz płacić za wysyłkę a karmy Ci starczy na dłużej.
tu jest

nawet 20 kg

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Halo, halo, czy jest tu ktoś z Warszawy?
Mam do oddania zaproszenie do kina na jutro do Kinoteki. Film "Wojna domowa". Chce ktoś pójść do kina za darmo?
Mam do oddania zaproszenie do kina na jutro do Kinoteki. Film "Wojna domowa". Chce ktoś pójść do kina za darmo?
-
Przewaga nerwów błędnych w unerwieniu serca?pin3ska pisze:Co do mnie, to czasem bywa, ze mam tętno np. 46/minuteI to wieczorem

Cyklotymia pisze:Przewaga nerwów błędnych w unerwieniu serca?pin3ska pisze:Co do mnie, to czasem bywa, ze mam tętno np. 46/minuteI to wieczorem
Albo to jest powodem albo bycie sportowcem ;P (przynajmniej według podręczników
)
A co to jest ta przewaga? O_o Bycie sportowcem odpada

-
Bo serce masz unerwione przez nerwy błędne (spowalniają akcję serca) i współczulne (działające zupełnie odwrotnie). I Jeśli napięcie owych hamujących nerwów przeważa, to serducho bije wolniej niż wynika to z jego wewnętrznego rozrusznika
[a przynajmniej tak nam tłuką do głowy na kardiofizjologii...
] No i najważniejsza rzecz - jeśli Ci to w żaden sposób nie przeszkadza, to nie ma się co tym przejmować 

- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
A jeśli stale ma się tętno w okolicy 85/90?
To siem powinno nazywać Kącik porad medycznych 
No ja nie wiem czy mi to przeszkadza czy nie
Generalnie chyba nie bardzo, ale czy moge byc od tego non stop zmęczona i ledwo zywa
?

No ja nie wiem czy mi to przeszkadza czy nie

-
Tak na chłopski rozum to możesz: mniejsze tętno -> mniejsza pojemność minutowa (bo nie sądzę żebyś miała przeogromne serce, które by to nadrobiło większą objętością wyrzutową) -> mniejsze ukrwienie mięśni -> mniejsze dotlenienie -> tworzenie się większej ilości mleczanów, glikolizy beztlenowej, mniej wydajnej energetycznie -> szybsze zmęczeniepin3ska pisze:To siem powinno nazywać Kącik porad medycznych
No ja nie wiem czy mi to przeszkadza czy nieGeneralnie chyba nie bardzo, ale czy moge byc od tego non stop zmęczona i ledwo zywa
?
Magamaga, norma tętna to 70, a taki optymalny zakres to 60-80, jeśli masz wyższe tętno to może to być wina ciśnienia (jeśli masz niskie to organizm to chce jakoś nadrobić i przyspiesza tętno, też tak mam)
ja miałam kiedyś tętno ok 120-140 w spoczynku. z tym, że ciśnienie idealne. badali mnie, badali i nic nie wybadali- żadnych nieprawidłowości. teraz mam już normalniejsze czyli w granicach 80-90. tak, że niektórzy to chyba mają tak z natury.
ze mną: leszek, kendrick
ja mam 90/60, ale czasem np 100/50................
cyklo: co można na to poradzić?
ten się nie myli, kto nic nie robi
- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Właśnie ciśnienie mam w granicach normy, czasem lekko za wysokie.
Heh, sama już nie wiem.
Mój chłop za to zawsze ma tętno ok. 50.
Heh, sama już nie wiem.
Mój chłop za to zawsze ma tętno ok. 50.
-
Z niefarmakologicznych to kawusia, możesz sobie też kupić Glucardiamid (koło piątala za 10 tabletek) - jak się słabiej poczujesz to ssiesz tabletkę i ciśnienie skacze, albo krople Cardiamidum - to samo co Glucardiamid, tyle że bez glukozy (ale jak krople na cukrze łykniesz to żadna różnicayss pisze:ja mam 90/60, ale czasem np 100/50................