Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
Re: Duecik z Grodu Kraka
Właśnie - czemu szczury mają taką jakąś niezdrową obsesję na punkcie mydła?
Moje też kradną...

Stwierdzam, że chyba wszystkie szczurze panny dobrze czują się w łazience
I wszystkie bez wyjątku lubią mydło!
Ależ te siostrzyczki śliczne, Czarnulka zwłaszcza

Ależ te siostrzyczki śliczne, Czarnulka zwłaszcza

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Czarnulka to słabość mojego męża . Tak mi teraz przyszło do głowy , że chyba częściej ją niż mnie prosi ostatnio o buziaczki …
Ale bo też ona i jest słodziuchna. I delikatna w ruchach i obyciu , mimo swej kulistości.
I jak przesympatycznie mości się na podsuniętej jej dłoni.
A jak zwinnie potrafi przechwycić porcję siostry , jeśli to Dżumie poda się pierwszej…
Za to nie umie , jak Dżuma , nabrać w stulone łapki herbatę i pić tak po ludzku, jak przy źródełku.
Dżuma jest bardziej „kocio” niezależna , ta woli nie dostać czekoladowego orzeszka niż dać człowiekowi buziaczka w chwili , która jej nie pasuje.
Od słodkiej Czarnulki trzeba odsuwać się z ustami … dla jej dobra

Ale bo też ona i jest słodziuchna. I delikatna w ruchach i obyciu , mimo swej kulistości.
I jak przesympatycznie mości się na podsuniętej jej dłoni.
A jak zwinnie potrafi przechwycić porcję siostry , jeśli to Dżumie poda się pierwszej…

Za to nie umie , jak Dżuma , nabrać w stulone łapki herbatę i pić tak po ludzku, jak przy źródełku.

Dżuma jest bardziej „kocio” niezależna , ta woli nie dostać czekoladowego orzeszka niż dać człowiekowi buziaczka w chwili , która jej nie pasuje.
Od słodkiej Czarnulki trzeba odsuwać się z ustami … dla jej dobra

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
U mnie Neska pije sok lub je gerberka właśnie nabierając je łapką, słodko to wygląda
W ogóle szczury mają masę takich rozbrajających gestów, w których bardzo przypominają człowieka - odsuwanie łapką firanki, odpychanie koleżanki przy jedzeniu, czy przytulanie się do siebie... 
A nie myślałaś, żeby sprawić siostrzyczkom koleżankę? Oczywiście jak już dojdziesz do ładu z tą paskudną alergią.

A nie myślałaś, żeby sprawić siostrzyczkom koleżankę? Oczywiście jak już dojdziesz do ładu z tą paskudną alergią.
Nue , Dżuma zachwyca mnie tym , że nabiera picia w obie stulone łapki - jak my ze strumienia na przykład
Co do kolejnego szczurka...Była już nawet jedna konkretna propozycja:

Co do kolejnego szczurka...Była już nawet jedna konkretna propozycja:
ale kandydatka nie przeszła przez casting (nie spełnia warunków):Babli pisze: To powiem tylko, że dziołchy piękne, a życie.. ahh.. sama mogłabym być szczurkiem Twoim
unipaks pisze:Babli , dumbolka jeszcze nie mamy
Babli pisze:hłyyy.. ja mam małe uchi, i za włosami najczęściej![]()
unipaks pisze:Babli , no to mamy sprawę wyjaśnioną![]()
Bo chyba jedynie mały dumbolek mógłby nastroić mnie przychylnie do perspektywy trzeciej szczury skaczącej mi w nocy z szafy na twarz![]()
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Bardzo, bardzo lubię Babli, ale chyba jednak z dwojga (z trojga) złego wolałabym, żeby to szczury skakały mi w nocy z szafy nie twarz... chociaż Babliś drobniutka jest 

*z szafy na twarz miało być... arghhhh
...aaa, to dlatego Unipaks próbuje ukraść mi moje dziecko...dumbolka się zachciało, dumbolka
toż to jakiś fetyszyzm uszasty jest, ot co!

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
Właśnie; Stefuś tak robi!Dżuma zachwyca mnie tym , że nabiera picia w obie stulone łapki - jak my ze strumienia na przykład

O-o właśnie odmienna! Tak można to ująć
. Jeszcze dodałabym uniesioną łapkę z zaciśniętymi paluszkami
I choć też bardzo lubię Babli, to dodatkowy duet :Babli - Ogon mógłby okazać się dla nas zbyt wielkim wyzwaniem , taki ogrom skondensowanej żywiołowości naraz
Poza tym , od biedy sama Babli , jako że drobniutka jest , jeszcze by się na tej szafie zmieściła , ale we dwie to by nie dały rady . I co , zaczęłyby się przepychanki jakieś albo co ...
.A przypominam , że to ja śpię tam w dole

Przychodzi mi właśnie do głowy , że do bardziej statecznych (już pół roku siostrzyczki są u nas) dobrze byłoby dołączyć dwie dziewuszki , jakoś tak ...jeśli nie wiekiem (hm , to może być niewykonalne...),to choćby temperamentem pasujące do siebie , żeby mogły być kumpelami . Z tego , co wiem , to ostatnio Ogon bardzo lgnie do Babli.Nue pisze:Bardzo, bardzo lubię Babli, ale chyba jednak z dwojga (z trojga) złego wolałabym, żeby to szczury skakały mi w nocy z szafy nie twarz... chociaż Babliś drobniutka jest
I choć też bardzo lubię Babli, to dodatkowy duet :Babli - Ogon mógłby okazać się dla nas zbyt wielkim wyzwaniem , taki ogrom skondensowanej żywiołowości naraz

Poza tym , od biedy sama Babli , jako że drobniutka jest , jeszcze by się na tej szafie zmieściła , ale we dwie to by nie dały rady . I co , zaczęłyby się przepychanki jakieś albo co ...

Chciałam dzisiaj pozwolić panienkom na uciechy wodnej kąpieli w wannie.
To nie był raczej dobry pomysł – dziewuszki się spłoszyły , nie pomagały pożądane przez nie w brodziku zabaweczki , nawet nie chciały bazylii ani dropsików. Wyskakiwały szybciej niż ja je tam wkładałam , czepiały się mnie jak tonący brzytwy , w efekcie będę dziś wyglądać nieco osobliwie na basenie…
Koniec końców , choć wody było tyle co kot napłakał , opróżniłam wannę i pozwoliłam panikarom na odsapnięcie

Dżuma zjadła nawet potem kawałek listka i czekoladową słodycz (ale poza wanną ) , Czarnulka nie chciałam niczego , tylko do mnie (czytaj : na mnie ).

Biegały później po krawędzi i nawet się tak nie bały , ale do wanny wejść już nie chciały za Chiny.
Może zrobiłam to nie tak jak należy…

To nie był raczej dobry pomysł – dziewuszki się spłoszyły , nie pomagały pożądane przez nie w brodziku zabaweczki , nawet nie chciały bazylii ani dropsików. Wyskakiwały szybciej niż ja je tam wkładałam , czepiały się mnie jak tonący brzytwy , w efekcie będę dziś wyglądać nieco osobliwie na basenie…
Koniec końców , choć wody było tyle co kot napłakał , opróżniłam wannę i pozwoliłam panikarom na odsapnięcie

Dżuma zjadła nawet potem kawałek listka i czekoladową słodycz (ale poza wanną ) , Czarnulka nie chciałam niczego , tylko do mnie (czytaj : na mnie ).

Biegały później po krawędzi i nawet się tak nie bały , ale do wanny wejść już nie chciały za Chiny.
Może zrobiłam to nie tak jak należy…

Na youtube był taki filmik, jak oswajać szczurasy z wodą - na początek warto podobno zacząć od niewielkiego naczynia z niewielką ilością wody, np. kuwety malarskiej, a do wody wrzucić coś smacznego i tak małymi kroczkami coraz głębiej i głębiej...
Ja tam osobiście nie próbowałam, ale tu jest link http://www.youtube.com/watch?v=7end071b3zA
Moje sobie zawsze łebki pod strumyczkiem wody cieknącym z kranu umyją chętnie, ale już np. Mokka wanny panicznie się boi, bo kiedyś wpadła znienacka do gorącej kąpieli.
Przesyłam siostrzyczkom mizianka
!

Moje sobie zawsze łebki pod strumyczkiem wody cieknącym z kranu umyją chętnie, ale już np. Mokka wanny panicznie się boi, bo kiedyś wpadła znienacka do gorącej kąpieli.
Przesyłam siostrzyczkom mizianka

- StasiMalgosia
Bo szczurki widać uznały że czyste są i żądna kąpiel im potrzebna nie jest.Same sobie potrafią sobie ogon umyć. 

Mi się marzyły szczury wodne, potem szczury nadrzewne łaziki, i nici z tego bo strachliwe dupy z moich są i tyle
Na siłę ich do niczego zmuszać nie będę. Pistol jest najprzyjaźniej do wody usposobiony (też tak pije z łapek jak Twoja Dżuma i Stefek odmiennej), ale jak dotąd jego najśmielsze posunięcie to zamoczenie głowy do wysokości kapturka. Wątpię, że coś z tego będzie.
Swoją drogą to ciekawe, że małe szczury na ogół ogony czyszczą, a jak ogon urośnie to jego higienę zaniedbują. Może to ma coś wspólnego z tożsamością, z historią danego osobnika, z czymś na kształt: "pokaż mi swó ogon a powiem ci kim jesteś"
Coś to musi oznaczać skoro resztę ciała pielęgnują, a ogon jaki jest wszyscy wiemy.

Na siłę ich do niczego zmuszać nie będę. Pistol jest najprzyjaźniej do wody usposobiony (też tak pije z łapek jak Twoja Dżuma i Stefek odmiennej), ale jak dotąd jego najśmielsze posunięcie to zamoczenie głowy do wysokości kapturka. Wątpię, że coś z tego będzie.
Swoją drogą to ciekawe, że małe szczury na ogół ogony czyszczą, a jak ogon urośnie to jego higienę zaniedbują. Może to ma coś wspólnego z tożsamością, z historią danego osobnika, z czymś na kształt: "pokaż mi swó ogon a powiem ci kim jesteś"

Coś to musi oznaczać skoro resztę ciała pielęgnują, a ogon jaki jest wszyscy wiemy.
bo one na ogonie zbierają całe swoje doświadczenie życiowe
spróbuj może w czymś płytkim gdzie pływają przysmaki. ale szczury wodne zdarzają się bardzo rzadko niestety. ja swoich nigdy do wody nie wsadzałam ani nie kąpałam ale lileczka uwielbia pchać mi się do miski gdy moczę zmęczone nogi i gryzie mnie w pięty

spróbuj może w czymś płytkim gdzie pływają przysmaki. ale szczury wodne zdarzają się bardzo rzadko niestety. ja swoich nigdy do wody nie wsadzałam ani nie kąpałam ale lileczka uwielbia pchać mi się do miski gdy moczę zmęczone nogi i gryzie mnie w pięty

ze mną: leszek, kendrick