ZWIERZOZAURY: Remake

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
odmienna

Re: ZWIERZOZAURY; I'm lost

Post autor: odmienna »

ech, Ivcia - kto normalny, wymagałby poprawności frazeologicznej w takiej sytuacji? a post jest na tyle "składny", by zrozumieć, jakie ciężkie chwile przeszłaś; bardzo mi przykro. Ale jeszcze będzie dobrze, jeszcze wiele Iwciowo - szczurzej radości Ci życzę :) .
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Proszę o zmianę tematu: ZWIERZOZAURY; Odrodzenie
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
merch

Post autor: merch »

a mozesz napisac cos wiecej ?
Ciekawa jestem co slychac u framuszki i twoich pozostalych szczurkow
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Ivcia

Może najpierw pozwolę sobie skopiować posta, którego napisałam w temacie Nieji. Już on wiele wyjaśnia.
Ivcia pisze:W przeciągu dwóch tygodni straciłam dwie dziewuchy. Było to straszne uczucie i podobnie jak Ty długo płakałam.Nie mogłam sobie poradzić. Nie wierzyłam, że to się stało, że już ich nie ma. Nie chciałam w to wierzyć. I mimo, że były to dwa szczury, a nie cztery... Mimo, że nie widziałam w klatce masakry, to i tak wydaje mi się, że Cię rozumiem. Każda kolejna strata była dla mnie coraz trudniejsza. Nie chciałam więcej szczurów. Jednak z biegiem czasu zrozumiałam, że ich odejście sprawiło, że stałam się lepsza, silniejsza. Dzisiaj wiem, że szczury są moją pasją. W moim sercu na zawsze pozostaną perełki, które już odeszły. Znajdzie się też miejsce na nowe... W najbliższym czasie chcę powiększyć stadko z dwóch na cztery ciury. Moja mama mi odradza, bo przecież na nie też przyjdzie czas. Mówi, że się "samobiczuję". Świadomie sprawiam sobie ból, bo jak odejdą będą łzy, będzie pęknięte serce. A ja zadaję sobie jedno pytanie: "Jeśli nie ja, to kto?"
Bo przecież jest tyle niekochanych szczurów. Tak mało ludzi docenia je, kocha. Myślę, że z czasem sama do tego dojdziesz.
Będzie dobrze, obiecuję Ci :) Trzymaj się!
Dojrzałam do tego, żeby powiększyć stadko. Wymagało to trochę czasu, ale dałam radę się pozbierać po stracie Vanillki i Army.
Wysłałam CV do pewnej hodowli, zobaczymy czy zostanie zaakceptowane. Na razie nie chcę zdradzać szczegółów. Poza tym staram się o adopcje kastrata. Zawsze marzyłam o tłuściutkim bez jajecznym miziastym ciurze :)

Gaja liczy sobie już 34 miesiące. Coraz trudniej jest się jej poruszać. Tylne łapki już prawie całkowicie zaniemogły. Znacznie schudła i teraz wydaje się, że jest jedynie sflaczałym futerkiem. Zauważyłam u niej zgrubienie pod prawą przednią łapką. Operacja wykluczam z racji na jej wiek. Jednak nie martwię się. Wielkim sukcesem jest dla mnie jej wiek zważywszy, że jest z zoologa. Myślę, że mamy dużo szczęścia :)

Faramuszka przerosła Gaje. Nie mogę się nadziwić jej zwinnością i szybkością. Lubi dominować, co objawia się ciągłym poszturchiwaniem koleżanki z klatki i przestawianiem "mebelków"... Wszystko chomikuje ::)
Wszędzie jej pełno. Nie należy do szczurów niezależnych, takich jak Gaja, które udają, że człowiek jest im niepotrzebny. Jest raczej zbyt zaganiana i wszystko ją tak bardzo ciekawi, że po prostu nie ma zbyt wiele czasu na czułości. Nie potrafi skupić uwagi przez dłuższy czas na jednym punkcie. Jednak nie boi się ludzi czy innych zwierząt. To muszka i w jej naturze leży latanie :D

Jeszcze dzisiaj postaram się dać ich zdjęcia ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ivcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na razie tyle ;)

Obrazek
Nina
Kontakt:

Re: ZWIERZOZAURY; Odrodzenie

Post autor: Nina »

tup, tup, tup - na paluszkach :D http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... fe94dfa207
Pozdrawiamy siostre i piękną babuleńke, no i czekamy na nowych mieszkańców :)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
nausicaa

Post autor: nausicaa »

genialna nazwa tematu:D i szczurki też genialne:)
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
Awatar użytkownika
Ivcia

Faktycznie wygląda tak, jakby szła na paluszkach :P
Dzięki, my również pozdrawiamy :-*

Dziękuję, nausicaa ;)

Obrazek
grzesia

Post autor: grzesia »

Ivcia, ale Twoje cuda urosły. Przepiękne brązowiaki, cud, miód^^
Wycałuj ;D
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

cieszę się, że wróciłaś. zawsze lubiłam tu zaglądać. nawet z kupnem takiej a nie innej klatki mnie zainspirowałaś ;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Babli

Post autor: Babli »

Ło :D Świetnie :) Dziewuchy piękne!
odmienna

Post autor: odmienna »

rany! jak się cieszę :D
... niby rację mają ci, którzy mówią o samobiczowaniu, ale właśnie odpowiedź na pytanie "jeśli nie ja, to kto?" jest argumentem przeważającym jak do tej pory :P
Awatar użytkownika
Ivcia

:) Też się cieszę, że wróciłam ;) Tęskniłam za Wami. W tematach Nasi Pupile nie mogę dojść do ładu, tak się rozpisaliście przez ten czas... TYYYYLE SIĘ POZMIENIAŁO :o ...ale tak to już jest, jak ma się maturę, prace, stres związany z rekrutacją na studia, a w końcu obóz integracyjny i powrót o kulach ::)

W każdym razie pochwalę się: Dostałam się na studia dzienne na UKSW na ISNaR ;D
JESTEM STUDENTKĄ!

Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

Aaa! Gratulacje, Ivcia, gratsy! ;D
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

Gratuluję zostania studentką, Ivcia >:D.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”