Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
grina pisze:Dlaczego kalkulator nie uwzględnia, że każde kolejne zwierzę dołożone do klatki nie potrzebuje kolejnego 0,06 kubika? ... Proszę o fachową odpowiedź profesjonalisty
Nie wiem kogo uważasz za profesjonaliste.
A ile wg Ciebie potrzebuje? Każdy szczur, bez względu na to który jest, potrzebuje tyle samo miejsca.
Ze mną: LeeLee + Lily W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła Tupot Małych Stóp
Każdy szczur w klatce potrzebuje min. 0,06 m3 przestrzeni. Więc klatka dla 8 szczurków powinna być 2 x większa niż dla 4. Kalkulator o ile wiem to uwzględnia
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek
Off-top: Depth to głębokość. Width to "odległość między jednym końcem boku, a drugim", więc również jest poprawne po głębsze rozważania nad różnicą i zastosowaniem length i width zapraszam m.in. do "Oxford Advanced Learner's Dictionary".
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek
Ostatni post z pierwszej strony. Dlatego właśnie zastanawiało mnie dlaczego jest napisane że depth to szerokość skoro tak naprawdę to głębokość i nie rozumiałem sensu tej głębokości (jak się ona ma do tego ile ogonów się zmieści w klatce). A słownik ten akurat mam, więc pewnie sprawdzę
Mam wątpliwość przy klatce Szynszylowej o rozmiarze 70x40x63.
Czy trójce aby na pewno będzie wygodnie? Wolę, żebyście wymienili doświadczenia, miast kalkulacje z 'x szczurów' ( zdjęcie klatki w dziale zwierzęta- Toruń_ szczury z wpadki(str 2))