[klatka] wybór klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: [Klatka]- wybór klatki
dla 2 samców
Bóg tworzy zwierzęta, człowiek - sam siebie. Georg Christoph Lichtenberg
na allegro, są może tańsze ale o ile 20? 30? i tak trzeba tyle doliczyć za przesyłkę.
jak się edytuje?
jak się edytuje?

przedtem napisalas, że dwa 3-4 szczurów a teraz dla dwóch samców.
tak, ale w zoologicznych sklepach sa zwykle całkiem inne, gorsze klatki niż na allegro. ale Twój wybór i Twoja kasa.
nie ma opcji edycji.
tak, ale w zoologicznych sklepach sa zwykle całkiem inne, gorsze klatki niż na allegro. ale Twój wybór i Twoja kasa.
nie ma opcji edycji.
na razie mam 2 szczury ale kto wie wole wydać te 50 zł więcej niż potem kupować całą klatke 

i jak co to jestem chłopakiemzalbi pisze:przedtem napisalas, że dwa 3-4 szczurów a teraz dla dwóch samców.
nie ma opcji edycji.

http://www.allegro.pl/item741983046_sup ... ocynk.html
A co sądzicie o tej klatce dla 2 samiczek? Wyjąłbym kołowrotki i pięterka i wstawił im półeczki, hamaczki, jakąś gałąź może?
A co sądzicie o tej klatce dla 2 samiczek? Wyjąłbym kołowrotki i pięterka i wstawił im półeczki, hamaczki, jakąś gałąź może?
Klatka powinna mieć minimum 40x40x60. Ta jest za mała.
Stworzenie bezszczurowe.
anoption, ona się wydaje duża bo ma 75 wysokości.
ale użyję jeszcze raz porównania...
to jakbyś zamieszkał w szybie od windy
wysoko jest, nie? tylko obrócić się trudno.
jeżeli szczur ma ok 25 - 35 cm [bez ogona] to pomyśl, co się dzieje jak dwa takie pałętają się po kiszce. zgroza. widziałam na własne oczy.
poszukaj nawet i niższej, ale o większej kuwecie. najlepiej 70x40 i wzwyż.
raczej kup używaną większą niż nówkę kiszkę. ta kiszka jest po prostu dla chomika - chomiki są dużo mniejsze i im tam się dobrze mieszka. a w ogóle to ten model jest przerabiany z ptasiego [czego dowodzi kompletnie niepraktyczna przy gryzoniach szufladka. wlatują pod nią siki, a i tak się jej ze ściółką nie wyjmie, bo ma wysokość 1cm.... ]
ale użyję jeszcze raz porównania...
to jakbyś zamieszkał w szybie od windy

jeżeli szczur ma ok 25 - 35 cm [bez ogona] to pomyśl, co się dzieje jak dwa takie pałętają się po kiszce. zgroza. widziałam na własne oczy.
poszukaj nawet i niższej, ale o większej kuwecie. najlepiej 70x40 i wzwyż.

ten się nie myli, kto nic nie robi
Dziękuję Ci yss bardzo
Faktycznie, przez wysokość wydaje się większa.
A któraś z tych dwóch?
http://www.allegro.pl/item741982941_sup ... ielka.html
http://esklepy.eu/produkty,21578.html
Wiem, że nowe ale na razie tylko się rozglądam i potrzebuję wzór. Jeśli znajdę podobną używaną to kupię (tylko najpierw muszę mieć za co ^^)

A któraś z tych dwóch?
http://www.allegro.pl/item741982941_sup ... ielka.html
http://esklepy.eu/produkty,21578.html
Wiem, że nowe ale na razie tylko się rozglądam i potrzebuję wzór. Jeśli znajdę podobną używaną to kupię (tylko najpierw muszę mieć za co ^^)
-
Ja właśnie dzisiaj kupiłam ten pierwszy model dla przyszłych szczurków
A jutro ma być już u mnie
Na razie urządzę tam raj dla moich myszek 

Życie grozi śmiercią.
Dwie szczurze dziewczynki: Effy i Cassie <3
a zwróciłas uwage na rozstaw między prętami?Kasia&Rika pisze: Na razie urządzę tam raj dla moich myszek
Ta pierwsza to taki standard, dużo ludzi je ma. Tylko inne pięterka trzeba dać, albo pomalować, bo siuśki bedą wsiąkać.
Stworzenie bezszczurowe.
-
Oczywiście że zwróciłam uwagę na rozstaw. 1 CM. Mam rodowodowe myszki, a one są większe od labo, więc nie powinny się przecisnąć. Zresztą one [konkretnie moje] z charakteru nie mają zapędów ucieczkowych. Przez pierwsze dni będą baczne obserwowane, a najwyżej klatka zostanie dodatkowo osiatkowana.
Rozmawiałam z hodowcą i pisała, że Ona również trzyma myszki w klatkach z takim rozstawem i żadna jeszcze nie uciekła.
Zobaczymy
Rozmawiałam z hodowcą i pisała, że Ona również trzyma myszki w klatkach z takim rozstawem i żadna jeszcze nie uciekła.
Zobaczymy

Życie grozi śmiercią.
Przepraszam, że śmiecę , ale za ile najtaniej da się kupić najtaniej klatkę rozmiarów Teddy Gigant lub coś w tym stylu?
Dla chomiczka potrzebuje, ale widomo może się zawsze przydać jako jakaś zapasowa, więc najlepiej żeby to była taka naaajmniejsza do jakiej szczurka dałoby się wsadzić... Mieszkałby w niej chomik, ale w przyszłosci chomików mieć już nie będę a klatka zostanie a szczurki łączyć będę pewnie jeszcze wiele razy...
Dla chomiczka potrzebuje, ale widomo może się zawsze przydać jako jakaś zapasowa, więc najlepiej żeby to była taka naaajmniejsza do jakiej szczurka dałoby się wsadzić... Mieszkałby w niej chomik, ale w przyszłosci chomików mieć już nie będę a klatka zostanie a szczurki łączyć będę pewnie jeszcze wiele razy...
Stworzenie bezszczurowe.