KRÓLEWNY OGONIASTEJ! <:3 )~~
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- StasiMalgosia
Re: KRÓLEWNY OGONIASTEJ: Fibi, Jawa-Pampuszek i ucholinka Vilemo
Ogoniasta zdolna kobieta z ciebie ja bym sie przy takich hamakach moje wstydziła pokazać
Cudny hamak !!!!! No ale dziewczynki jeszcze cudniejsze:)
Ciesze sie, ze Fibi nic nowego nie wymysla i trzyma sie jak najzdrowiej:)
Ciesze sie, ze Fibi nic nowego nie wymysla i trzyma sie jak najzdrowiej:)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Ogoniasta, świetne są te hamaki, w życiu bym czegoś takiego nie dała rady zrobić. i dziewczęta piękne 

Królewny mają się całkiem dobrze. 
Ostatnia wizyta u weta też żadnych nowości nie przyniosła. W czwartek idziemy na kolejną kontrolę.
Jeżeli tym razem wszystko będzie ok, to chyba zmniejszę częstotliwość odwiedzin Fizjo-wetu bo bankructwo zbliża się wielkimi krokami.
Wetkę odwiedził ostatnio Pampuszek...powodem było jej dziwne zachowanie...tzn: wypuściłam królewny na wybieg. Wszystkie biegały sobie wesolutko - normalnie, tak jak zawsze. Gdzieś po godzinie TŻ wrócił z pracy, więc zamknęłam panny do klatki żeby zrobić mu kolacje. Po 15min wróciłam i otworzyłam klatkę ponownie żeby dziewuchy jeszcze pohasały. Fibi i Vilemo wyskoczyły tak jak zwykle...Pampuszek natomiast leżała w hamaku. Zazwyczaj to ona jest pierwsza przy drzwiczkach, wystarczy że tylko podejdę do klatki. Tym razem nie było żadnej reakcji. Leżała ( główkę miała przy samym wyjściu z klatki), wzrok miała utkwiony przed siebie i bardzo intensywnie węszyła. Pogłaskałam ją, wołałam - nic- leżała,patrzyła przed siebie i węszyła. Wyciągnęłam ją z klatki i położyłam na podłodze...przywarła brzusiem do dywanu, wzrok skierowany przed siebie i węszenie... Wzięłam ją na ręce, przytuliłam, głaskałam i mówiłam do niej. Wydawała się być przerażona. Szybko oddychała, leżała nieruchomo i cały czas nosek jej intensywnie pracował a oczka bez reakcji...dałabym sobie rękę uciąć, że ona nic nie widziała!
Włożyłam ją do klatki, położyła się w hamaczku...leżała tak z 15 min, po czym jak gdyby nigdy nic zerwała się i wskoczyła na pręty domagając się wypuszczenia...Otworzyłam drzwiczki a ona radośnie wybiegła. Zachowywała się już całkiem normalnie. Co to mogło być??? Czy coś mogło ją aż tak wystraszyć?? Tylko co? W mieszkaniu było cicho, żadnych obcych ludzi, żadnych obcych zapachów itp. Wetka zbadała ją i stwierdziła, że jest okazem zdrowia...że mam obserwować i że jeśli to byłoby coś chorobowego, to objawy byłyby ciągłe lub częste. Nie badała jej dr Strugała tylko dr Marta, bo niestety zamieniły się dyżurami. :/ Do p. Doroty pojedziemy w czwartek.
Zdarzenie miało miejsce tydzień temu. Od tego czasu nic niepokojącego nie zauważyłam. Może to ja jestem jakaś przewrażliwiona?
Może za dobrze znam moje szczury i za bardzo im się przyglądam i takie zmiany zachowania uważam za objaw choroby...
no sama nie wiem...
Kilka fotek:
Królewny pokochały hamak
Pierwszy plan - Fibi, drugi plan- brzusio i łapcia Vilemo

Jedna z królewskich zasad: Zawsze pijemy z jednego poidła. Nie ważne że są dwa.

Śpiochy "podkoszykowe"

Uszłam już kilka hamaczków na bazarkową sprzedaż...
(przyda się parę złotych na te kontrole wetowe
)
Czekam tylko na powrót aparatu żeby fotki wstawić.
Na razie pokażę jeden, który jest już sprzedany

Ostatnia wizyta u weta też żadnych nowości nie przyniosła. W czwartek idziemy na kolejną kontrolę.
Jeżeli tym razem wszystko będzie ok, to chyba zmniejszę częstotliwość odwiedzin Fizjo-wetu bo bankructwo zbliża się wielkimi krokami.

Wetkę odwiedził ostatnio Pampuszek...powodem było jej dziwne zachowanie...tzn: wypuściłam królewny na wybieg. Wszystkie biegały sobie wesolutko - normalnie, tak jak zawsze. Gdzieś po godzinie TŻ wrócił z pracy, więc zamknęłam panny do klatki żeby zrobić mu kolacje. Po 15min wróciłam i otworzyłam klatkę ponownie żeby dziewuchy jeszcze pohasały. Fibi i Vilemo wyskoczyły tak jak zwykle...Pampuszek natomiast leżała w hamaku. Zazwyczaj to ona jest pierwsza przy drzwiczkach, wystarczy że tylko podejdę do klatki. Tym razem nie było żadnej reakcji. Leżała ( główkę miała przy samym wyjściu z klatki), wzrok miała utkwiony przed siebie i bardzo intensywnie węszyła. Pogłaskałam ją, wołałam - nic- leżała,patrzyła przed siebie i węszyła. Wyciągnęłam ją z klatki i położyłam na podłodze...przywarła brzusiem do dywanu, wzrok skierowany przed siebie i węszenie... Wzięłam ją na ręce, przytuliłam, głaskałam i mówiłam do niej. Wydawała się być przerażona. Szybko oddychała, leżała nieruchomo i cały czas nosek jej intensywnie pracował a oczka bez reakcji...dałabym sobie rękę uciąć, że ona nic nie widziała!

Włożyłam ją do klatki, położyła się w hamaczku...leżała tak z 15 min, po czym jak gdyby nigdy nic zerwała się i wskoczyła na pręty domagając się wypuszczenia...Otworzyłam drzwiczki a ona radośnie wybiegła. Zachowywała się już całkiem normalnie. Co to mogło być??? Czy coś mogło ją aż tak wystraszyć?? Tylko co? W mieszkaniu było cicho, żadnych obcych ludzi, żadnych obcych zapachów itp. Wetka zbadała ją i stwierdziła, że jest okazem zdrowia...że mam obserwować i że jeśli to byłoby coś chorobowego, to objawy byłyby ciągłe lub częste. Nie badała jej dr Strugała tylko dr Marta, bo niestety zamieniły się dyżurami. :/ Do p. Doroty pojedziemy w czwartek.
Zdarzenie miało miejsce tydzień temu. Od tego czasu nic niepokojącego nie zauważyłam. Może to ja jestem jakaś przewrażliwiona?

Kilka fotek:
Królewny pokochały hamak

Jedna z królewskich zasad: Zawsze pijemy z jednego poidła. Nie ważne że są dwa.

Śpiochy "podkoszykowe"

Uszłam już kilka hamaczków na bazarkową sprzedaż...

Czekam tylko na powrót aparatu żeby fotki wstawić.

Na razie pokażę jeden, który jest już sprzedany

Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
No i dałabym sobie glowę uciąć, ze juz napisałam to co własnie piszę 
Deja vu?
Demencja starcza:)?
No, ale do rzeczy.
Ciesze sie niepomiernie, ze wszystkie badania ok.
Co do dziwnego zachowania Pampuszka, to przypuszczam ,ze to była chwilowa zawiecha albo coś w tym stylu, nie ma powodow do obawy. Moje też czasem mają odchylki rozniaste:)
Swego czasu Runka tak miała (za młodu):), ze raz na czas zachowywala sie dosyc dziwacznie, ale raczej byly to wyskoki jednorazowe. Wiec nie ma sie czym martwic
A hamaczki przecudne, ja tez splukana jestem powetowo, wiec pewnie nie w tym miesiacu, ale w pazdzierniku cos mi sie usklada.... Bo doslownie patrze i czuje eskalacje zazdrosci
Buziaki dla Gromadki!

Deja vu?
Demencja starcza:)?
No, ale do rzeczy.
Ciesze sie niepomiernie, ze wszystkie badania ok.
Co do dziwnego zachowania Pampuszka, to przypuszczam ,ze to była chwilowa zawiecha albo coś w tym stylu, nie ma powodow do obawy. Moje też czasem mają odchylki rozniaste:)
Swego czasu Runka tak miała (za młodu):), ze raz na czas zachowywala sie dosyc dziwacznie, ale raczej byly to wyskoki jednorazowe. Wiec nie ma sie czym martwic

A hamaczki przecudne, ja tez splukana jestem powetowo, wiec pewnie nie w tym miesiacu, ale w pazdzierniku cos mi sie usklada.... Bo doslownie patrze i czuje eskalacje zazdrosci

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Też mam taką nadzieję.*Delilah* pisze: Co do dziwnego zachowania Pampuszka, to przypuszczam ,ze to była chwilowa zawiecha albo coś w tym stylu, nie ma powodów do obawy.

Picie z jednego poidła mnie rozwaliło
I... i... i... JA CHCĘ TAKI HAMAK!

I... i... i... JA CHCĘ TAKI HAMAK!

Ja też chce, niech no tylko pojawią się na bazarku...I... i... i... JA CHCĘ TAKI HAMAK!

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Ivcia pisze: I... i... i... JA CHCĘ TAKI HAMAK!
Zdjęcia i wymiary już zrobione.Nue pisze: Ja też chce, niech no tylko pojawią się na bazarku...

Może coś wam się spodoba.

Ogoniasta na takim hamaczku to każdy szczur będzie się wylegiwał z przyjemnością 

Dawno mnie tu nie było...
Wszystkiemu winna przeprowadzka...która właściwie nadal trwa...
Może wieczorem znajdę dłuższą chwilę, żeby zamieścić jakieś królewskie wieści....no i przedstawić nową królewnę!

Może wieczorem znajdę dłuższą chwilę, żeby zamieścić jakieś królewskie wieści....no i przedstawić nową królewnę!

hyyyy
nowa królewna? ooo
nowa królewna? ooo

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
- StasiMalgosia
Ha ha Ogoniasta się doszczurza
Czy dobrze zgaduje że namieszała tu jedna tymczasowiczka
Czekamy na fotki nowej królewny.

Czy dobrze zgaduje że namieszała tu jedna tymczasowiczka

Czekamy na fotki nowej królewny.
Królewny już na nowym dworze.
Na razie tylko Pampuszek zapuścił się na większe zwiedzanie.
Fibi i Vilemo jeszcze nie opanowały schodzenia z wyższej kanapy.
W każdym razie mają teraz zdecydowanie więcej miejsca do biegania...i co jest dużym plusem dla mnie: ŻADNYCH DYWANÓW!!
Tak jak już informowałam wyżej, nastąpiło powiększenie królewskiego grona...
Co prawda miałam się doszczurzyć, ale dopiero za jakiś czas...miałam wysyłać cv do hodowli...ale stało się...
Dobrze zgadujesz...
Jak przywiozłam je do domu, to po kilku minutach wiedziałam, że Meggy nie oddam już nikomu.
Najchętniej zostawiłabym je obie, ale 5 szczurków w mojej klatce nie czułoby się zbyt komfortowo.
Tak więc Corsa jedzie w niedzielę do nowego domku.
Meggy ma ok 4 miesiące. Jest kochana...taka straszna przylepka.
Jak tylko otworzę klatkę od razu pcha się na ręce,kolana. Wystarczy że zbliżę rękę do klatki ona wciąga łapkami moje palce i je iska, oblizuje.
Rozkoszna jest.
Jakby tego było mało jest ślicznym niebieściakiem
Moim wymarzonym...
Imię zostaje bez zmian...Meggy - jak bohaterka The Thorn birds
Niebieska Królewna

Śliczna Corsa

i moje Królewny trzy

Fibaskowy ziewek

Tak jak już informowałam wyżej, nastąpiło powiększenie królewskiego grona...

StasiMalgosia pisze: Czy dobrze zgaduje że namieszała tu jedna tymczasowiczka.

Najchętniej zostawiłabym je obie, ale 5 szczurków w mojej klatce nie czułoby się zbyt komfortowo.
Tak więc Corsa jedzie w niedzielę do nowego domku.

Meggy ma ok 4 miesiące. Jest kochana...taka straszna przylepka.

Jakby tego było mało jest ślicznym niebieściakiem

Niebieska Królewna

Śliczna Corsa

i moje Królewny trzy

Fibaskowy ziewek

Czwarta królewna