KRÓLEWNY OGONIASTEJ! <:3 )~~

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Re: KRÓLEWNY OGONIASTEJ: Fibi, Jawa-Pampuszek i ucholinka Vilemo

Post autor: StasiMalgosia »

Ogoniasta zdolna kobieta z ciebie ja bym sie przy takich hamakach moje wstydziła pokazać
Obrazek
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Cudny hamak !!!!! No ale dziewczynki jeszcze cudniejsze:)
Ciesze sie, ze Fibi nic nowego nie wymysla i trzyma sie jak najzdrowiej:)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
grzesia

Post autor: grzesia »

Ogoniasta, świetne są te hamaki, w życiu bym czegoś takiego nie dała rady zrobić. i dziewczęta piękne :D
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Królewny mają się całkiem dobrze. :)
Ostatnia wizyta u weta też żadnych nowości nie przyniosła. W czwartek idziemy na kolejną kontrolę.
Jeżeli tym razem wszystko będzie ok, to chyba zmniejszę częstotliwość odwiedzin Fizjo-wetu bo bankructwo zbliża się wielkimi krokami. :-X
Wetkę odwiedził ostatnio Pampuszek...powodem było jej dziwne zachowanie...tzn: wypuściłam królewny na wybieg. Wszystkie biegały sobie wesolutko - normalnie, tak jak zawsze. Gdzieś po godzinie TŻ wrócił z pracy, więc zamknęłam panny do klatki żeby zrobić mu kolacje. Po 15min wróciłam i otworzyłam klatkę ponownie żeby dziewuchy jeszcze pohasały. Fibi i Vilemo wyskoczyły tak jak zwykle...Pampuszek natomiast leżała w hamaku. Zazwyczaj to ona jest pierwsza przy drzwiczkach, wystarczy że tylko podejdę do klatki. Tym razem nie było żadnej reakcji. Leżała ( główkę miała przy samym wyjściu z klatki), wzrok miała utkwiony przed siebie i bardzo intensywnie węszyła. Pogłaskałam ją, wołałam - nic- leżała,patrzyła przed siebie i węszyła. Wyciągnęłam ją z klatki i położyłam na podłodze...przywarła brzusiem do dywanu, wzrok skierowany przed siebie i węszenie... Wzięłam ją na ręce, przytuliłam, głaskałam i mówiłam do niej. Wydawała się być przerażona. Szybko oddychała, leżała nieruchomo i cały czas nosek jej intensywnie pracował a oczka bez reakcji...dałabym sobie rękę uciąć, że ona nic nie widziała! :-\
Włożyłam ją do klatki, położyła się w hamaczku...leżała tak z 15 min, po czym jak gdyby nigdy nic zerwała się i wskoczyła na pręty domagając się wypuszczenia...Otworzyłam drzwiczki a ona radośnie wybiegła. Zachowywała się już całkiem normalnie. Co to mogło być??? Czy coś mogło ją aż tak wystraszyć?? Tylko co? W mieszkaniu było cicho, żadnych obcych ludzi, żadnych obcych zapachów itp. Wetka zbadała ją i stwierdziła, że jest okazem zdrowia...że mam obserwować i że jeśli to byłoby coś chorobowego, to objawy byłyby ciągłe lub częste. Nie badała jej dr Strugała tylko dr Marta, bo niestety zamieniły się dyżurami. :/ Do p. Doroty pojedziemy w czwartek.
Zdarzenie miało miejsce tydzień temu. Od tego czasu nic niepokojącego nie zauważyłam. Może to ja jestem jakaś przewrażliwiona? ::) Może za dobrze znam moje szczury i za bardzo im się przyglądam i takie zmiany zachowania uważam za objaw choroby... ::) no sama nie wiem...

Kilka fotek:

Królewny pokochały hamak ;D Pierwszy plan - Fibi, drugi plan- brzusio i łapcia Vilemo ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Jedna z królewskich zasad: Zawsze pijemy z jednego poidła. Nie ważne że są dwa. ;)
ObrazekObrazek

Śpiochy "podkoszykowe" ;)
ObrazekObrazek

Uszłam już kilka hamaczków na bazarkową sprzedaż... ;D(przyda się parę złotych na te kontrole wetowe ::) )
Czekam tylko na powrót aparatu żeby fotki wstawić. ;)
Na razie pokażę jeden, który jest już sprzedany ;)
Obrazek
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

No i dałabym sobie glowę uciąć, ze juz napisałam to co własnie piszę ;)
Deja vu?
Demencja starcza:)?
No, ale do rzeczy.
Ciesze sie niepomiernie, ze wszystkie badania ok.
Co do dziwnego zachowania Pampuszka, to przypuszczam ,ze to była chwilowa zawiecha albo coś w tym stylu, nie ma powodow do obawy. Moje też czasem mają odchylki rozniaste:)
Swego czasu Runka tak miała (za młodu):), ze raz na czas zachowywala sie dosyc dziwacznie, ale raczej byly to wyskoki jednorazowe. Wiec nie ma sie czym martwic :)

A hamaczki przecudne, ja tez splukana jestem powetowo, wiec pewnie nie w tym miesiacu, ale w pazdzierniku cos mi sie usklada.... Bo doslownie patrze i czuje eskalacje zazdrosci :D Buziaki dla Gromadki!
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Ogoniasta

*Delilah* pisze: Co do dziwnego zachowania Pampuszka, to przypuszczam ,ze to była chwilowa zawiecha albo coś w tym stylu, nie ma powodów do obawy. :)
Też mam taką nadzieję. ;) O takie "zawiechy" to bym bardziej mojego uszatego dziwoląga podejrzewała :P a nie Pampuszka...ale jak to się mówi: "Kto z kim przystaje..." :P ;)
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Picie z jednego poidła mnie rozwaliło ;D
I... i... i... JA CHCĘ TAKI HAMAK! :P
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

I... i... i... JA CHCĘ TAKI HAMAK! :P
Ja też chce, niech no tylko pojawią się na bazarku... ::)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Ivcia pisze: I... i... i... JA CHCĘ TAKI HAMAK! :P
Nue pisze: Ja też chce, niech no tylko pojawią się na bazarku... ::)
Zdjęcia i wymiary już zrobione. ;) Wrzucę na bazarek jak tylko wrócę od weta (bo właśnie królewny jadą na kolejną kontrolę). ;)
Może coś wam się spodoba. ;)
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Ogoniasta na takim hamaczku to każdy szczur będzie się wylegiwał z przyjemnością :)
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Dawno mnie tu nie było... ;) Wszystkiemu winna przeprowadzka...która właściwie nadal trwa... :-\
Może wieczorem znajdę dłuższą chwilę, żeby zamieścić jakieś królewskie wieści....no i przedstawić nową królewnę! ;D
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

hyyyy
nowa królewna? ooo ^-^
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Ha ha Ogoniasta się doszczurza :)
Czy dobrze zgaduje że namieszała tu jedna tymczasowiczka ;D
Czekamy na fotki nowej królewny.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Królewny już na nowym dworze. ;) Na razie tylko Pampuszek zapuścił się na większe zwiedzanie. ;) Fibi i Vilemo jeszcze nie opanowały schodzenia z wyższej kanapy. ;) W każdym razie mają teraz zdecydowanie więcej miejsca do biegania...i co jest dużym plusem dla mnie: ŻADNYCH DYWANÓW!! ;D
Tak jak już informowałam wyżej, nastąpiło powiększenie królewskiego grona... :D Co prawda miałam się doszczurzyć, ale dopiero za jakiś czas...miałam wysyłać cv do hodowli...ale stało się... ::)
StasiMalgosia pisze: Czy dobrze zgaduje że namieszała tu jedna tymczasowiczka ;D .
;D Dobrze zgadujesz... ;) Jak przywiozłam je do domu, to po kilku minutach wiedziałam, że Meggy nie oddam już nikomu. ::)
Najchętniej zostawiłabym je obie, ale 5 szczurków w mojej klatce nie czułoby się zbyt komfortowo.
Tak więc Corsa jedzie w niedzielę do nowego domku. ;)

Meggy ma ok 4 miesiące. Jest kochana...taka straszna przylepka. :D Jak tylko otworzę klatkę od razu pcha się na ręce,kolana. Wystarczy że zbliżę rękę do klatki ona wciąga łapkami moje palce i je iska, oblizuje. :D Rozkoszna jest. :)
Jakby tego było mało jest ślicznym niebieściakiem ;D Moim wymarzonym... ::) :-* Imię zostaje bez zmian...Meggy - jak bohaterka The Thorn birds ;D

Niebieska Królewna
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Śliczna Corsa :)
ObrazekObrazekObrazek

i moje Królewny trzy :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Fibaskowy ziewek :D
Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

Czwarta królewna :-*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”