I jak idzie?Izold pisze:Ał.rozpycham uszy.Trzymajcie kciuki!
Śmietnik :D / Prawie SB
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Śmietnik :D / Prawie SB
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
W szkole nie. Ale w domu, czy przy znajomych którzy wiedzą o co chodzi i wiem, że mnie za to nie zjedzą, owszemsheer, a w szkole mówisz o sobie w rodzaju męskim?
albo gdziekolwiek poza netem?
ciekawa jestem
No tak.. czasami zdarza mi się pomylić i napisać "-łam"o! o to miałam zapytać. Bo ja mam takie.. zatrzymania umysłu jak czytam posty SheeryA to nie ona ? ale pisze w rodzaju męskim. To on. Ale stop. To ona przecież, tu pisze 'łam', ej.. tu pisze 'łem'! I potem aaha.. no bo to przecież taak
Czytanie ze zrozumieniem to jeszcze nic... Czytanie w ogóle jest problemem. Kiedy ja widzę, jak osoby z mojej klasy widzą wyraz.. no np. "prawdopodobnie" a czytają "prawdziwie" i jeszcze przeczytanie tego wyrazu (czy jakiegokolwiek innego) zajmuje im tyle czasu, że chyba składają je z literek, jak w podstawówce.. to szok, po prostu szok.yssku, święta prawda. Czytanie ze zrozumieniem leży w naszym kraju. W innych może też, nie wiem.
Albo coś co mnie niesamowicie denerwuje. Pisanie jednym ciągiem. Bez znaków interpunkcyjnych, pytajników, czegokolwiek. Np dostaję smsa "czesc idziesz na ognisko klasowe o kturej biezesz ze sobom jakies rzarcie". No wy byście się nie wkurzyli? Ortografia leży, interpunkcja również. Nigdy na to nie odpisuję. A jak zobaczę to piana z pyska normalnie. Nie potrafię znieść takiego kaleczenia języka. Jakiegokolwiek języka.
I to u osób w wieku 16-18 lat.
Co się na tym świecie dzieje..
Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
O jezu. To jest cudowne. Uwielbiam jak ludzie z klasy czytają
Śmiechu więcej niż w polskiej komedii [tu to śmiech jest chyba z pożałowania
]. Tren X [dopisek : dziesiąty] Dziewczyna czyta : Trr.. tren X :] Albo widzą coś, a czytają zupełnie coś innego. Jak można moja z jej mylić ? Bo to jest częste u nas
A ortografia, wymiata!
A ortografia, wymiata!
Taaak, czytanie w ogóle jest problemem i to dużym. Nasza polonistka ciągle powtarza, że powinniśmy sie uczyć z elementarza, a nie książek do szkoły średniej... W mojej klasie można na palcach zliczyć osoby, które potrafią dobrze czytać. A jest nas ponad 30-tka
Brak interpunkcji doprowadza mnie do szewskiej pasji. Już wole, jak przecinki są w złych miejscach, niż jak nie ma ich wcale
Brak interpunkcji doprowadza mnie do szewskiej pasji. Już wole, jak przecinki są w złych miejscach, niż jak nie ma ich wcale
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
- UprzejmaCegła
Też nie lubię jak ktoś "nie zna słownika języka polskiego"
Jak dla mnie przesadą jest pisanie np. mój przez U zwykłe!
Ale cóż zrobić.
Analfabeci byli, są i będą.
Już zrozumiem problemy z interpunkcją tzn. przecinki (sama mam czasami z tym problem), ale ortografia?!
Boże zatrzymaj świat, ja wysiadam...
Jak dla mnie przesadą jest pisanie np. mój przez U zwykłe!
Ale cóż zrobić.
Analfabeci byli, są i będą.
Już zrozumiem problemy z interpunkcją tzn. przecinki (sama mam czasami z tym problem), ale ortografia?!
Boże zatrzymaj świat, ja wysiadam...
Hmmm... Ja mam kolegę, który pod względem ortografii jest ewenementem na skalę światową... "Rzuhfa", "Rzaneta", to tylko jedne z nielicznych przykładów, które mogą o tym poświadczyć...
Powiem tak: jestem korektorką i na co dzień mam do czynienia z takowymi xD...
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
- UprzejmaCegła
Asmena, współczuję... 
Rzuhfa! Buhaha!
Asmena, a skoro Ty się jakoś znasz bardziej [ode mnie na pewno] na fotach, możesz zerknąć do fotograficznego i podpowiedzieć coś ?
Swoją drogą, możesz parę nam takich "kwiatków" zaprezentować, Twoich ulubionych ortów 
Asmena, a skoro Ty się jakoś znasz bardziej [ode mnie na pewno] na fotach, możesz zerknąć do fotograficznego i podpowiedzieć coś ?
Moim ulubionym kwiatkiem jest fragment tekstu, który muszą poprawić ci, którzy startują do naszej grupy. Prowadzimy otwarty nabór i na każde stanowisko mamy przygotowany test. Odkąd na dobre zadomowiłam się w grupie JTF (Jinja Temple Fansubs), Sempaj, nasz szefunio, przysyłał mi zrobione (przez kandydatów do funkcji korektora) testy.
I w owym tekście, który jest testem na stanowisko korektora, jest takie zdanie:
Serio. 70% kandydatów. A sprawdzałam kilkanaście (może nawet ponad 20?) takich prac.
I w owym tekście, który jest testem na stanowisko korektora, jest takie zdanie:
Dacie wiarę, że jakieś 70% kandydatów popełniło tak "drobny" błąd interpunkcyjny, że powstawały twory typu "wieśniacy dryfujący na północ", "wznoszą się góry i chmury, a wieśniacy dryfują na północ", "widzą wieśniacy dryfując na północ".Ponieważ na wschodzie wznoszą się góry, chmury, które zwykle widzą wieśniacy dryfują na północ.
Serio. 70% kandydatów. A sprawdzałam kilkanaście (może nawet ponad 20?) takich prac.
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
- UprzejmaCegła
Ło Matko jedyna...
Jestem zbulwersowana zaistniałymi matołami na tym świecie...
A dlaczego? Już tłumaczę.
Z ludzkiej ciekawości wlazłam na jakąś stronę o fotomodelingu, zarejestrowałam się, założyłam temat, wkleiłam zdjęcia i czekałam na odpowiedź.
Kilka osób napisało, że ładna dziewucha ze mnie, ale nie o tym chcę powiedzieć...
Otóż, w pierwszym poście napisałam, że zdjęcia były robione przez mojego chłopa, a że wiele razy o nim wspominałam to w końcu nie mogłam znaleźć odpowiednika słowa "mężczyzna", więc napisałam TŻ.
I się zaczęło.
Wyśmiali za ten skrót, ubliżali, docinali.
Fotografowie, modelki, fotomodelki, sponsorzy itp. itd. PROFESJONALIŚCI, ZAWODOWCY...
Patałachy cholerne czepili się mnie i Szymka, pomimo tego, że nas nie znają.
Niby tacy kulturalni i "wykształceni", a zrobili sobie dyskusję na temat mojej głupoty, pseudo-fotografii mojego mężczyny i tego skrótu.
Myślałam, że "sławy" są w jakimś stopniu odchamieni, ale niestety się zawiodłam...
Pomyślałam: wejdę na tematy innych dziewczyn i zobaczę co tam się dzieje. A tam: syf, malaria i zacofanie. Tak samo idioci odnosili się do reszty.
Na tym forum jest jak u "Pana Boga za piecem". Nie ma baranów, nikt nikogo nie obraża (no może czasami), jest spokojnie i cicho. Nie ma przepychu, grubiaństwa, mili i ciekawi ludzie. Cieszę się, że akurat tutaj "trafiłam".
Jestem zbulwersowana zaistniałymi matołami na tym świecie...
A dlaczego? Już tłumaczę.
Z ludzkiej ciekawości wlazłam na jakąś stronę o fotomodelingu, zarejestrowałam się, założyłam temat, wkleiłam zdjęcia i czekałam na odpowiedź.
Kilka osób napisało, że ładna dziewucha ze mnie, ale nie o tym chcę powiedzieć...
Otóż, w pierwszym poście napisałam, że zdjęcia były robione przez mojego chłopa, a że wiele razy o nim wspominałam to w końcu nie mogłam znaleźć odpowiednika słowa "mężczyzna", więc napisałam TŻ.
I się zaczęło.
Wyśmiali za ten skrót, ubliżali, docinali.
Fotografowie, modelki, fotomodelki, sponsorzy itp. itd. PROFESJONALIŚCI, ZAWODOWCY...
Patałachy cholerne czepili się mnie i Szymka, pomimo tego, że nas nie znają.
Niby tacy kulturalni i "wykształceni", a zrobili sobie dyskusję na temat mojej głupoty, pseudo-fotografii mojego mężczyny i tego skrótu.
Myślałam, że "sławy" są w jakimś stopniu odchamieni, ale niestety się zawiodłam...
Pomyślałam: wejdę na tematy innych dziewczyn i zobaczę co tam się dzieje. A tam: syf, malaria i zacofanie. Tak samo idioci odnosili się do reszty.
Na tym forum jest jak u "Pana Boga za piecem". Nie ma baranów, nikt nikogo nie obraża (no może czasami), jest spokojnie i cicho. Nie ma przepychu, grubiaństwa, mili i ciekawi ludzie. Cieszę się, że akurat tutaj "trafiłam".
przecież twoje zdjęcia są robione w warunkach tzw domowych prawda? wiec nie wiem o co im chodzi, każdy wkłada to co ma i leci, a jak ma większe możliwości to wtedy je wykorzystuje. Jak miałam studio do dyspozycji to robiłam zdjęcia w studio jak miałam canona to canonem, wystarcza chęci a jak ci ludzie nie rozumieją prostej rzeczy to daruj sobie to ich śmieszne forum i poszukaj innego , my wiemy żeś śliczna i ze twój facet robi ci świetne fotki a jak chcecie coś z tym zrobić to w końcu znajdziecie odpowiednie miejsce na poziomie z inteligentnymi ludźmia zrobili sobie dyskusję na temat mojej głupoty, pseudo-fotografii mojego mężczyny i tego skrótu.
oprócz szczurzego forum
- UprzejmaCegła
Dzięki Rhenata za miłe słowa, ale im nie chodziło o mój wygląd, tylko:
1. Napisałam, iż Szymon chciałby zostać profesjonalnym fotografem. Wyśmiali.
2. Nie spodobał im się skrót TŻ oraz stwierdzili, że może nim być pies/szczur/kot/każde inne zwierze. Ubliżali.
3.
Fakt, faktem, nie wiem jak to będzie za kilka lat, ale w każdym bądź razie będę się starać, żeby było jak najlepiej.
1. Napisałam, iż Szymon chciałby zostać profesjonalnym fotografem. Wyśmiali.
2. Nie spodobał im się skrót TŻ oraz stwierdzili, że może nim być pies/szczur/kot/każde inne zwierze. Ubliżali.
3.
Otrzymałam taką wiadomość. I chyba to najbardziej mnie wkurzyło, dlatego, że "wrzucił mnie do jednego worka" razem z innymi nastolatkami, nie znając mnie, nie wiedząc jakie mam poglądy, ile jestem z mym chłopem, co do niego czuję itp. itd. Gdybym była taka jak on napisał, olałabym mego Szymona od razu po jego wyjeździe, zdradzałabym, ale nie, nie zrobiłam tego, bo nie w głowie mi takie rzeczy, najważniejsze teraz aby wrócił, leję na jego kasę.Takich TŻ bedziesz miala jeszcze paru, wiec nie skladalbym na Twoim miejscu zbyt daleko idacych deklaracji.
Fakt, faktem, nie wiem jak to będzie za kilka lat, ale w każdym bądź razie będę się starać, żeby było jak najlepiej.
Ehh zauwazylam , ze wiekszosc teraz mysli, ze jak facet to na chwile i zaraz nastepny
Chociazby i tak bylo, to nie maja nic do tego, bo to Twoja sprawa ile z nim bedziesz i nikt inny nie powinien sie w to zaglebiac.
Ehh... niektorzy ludzie sa dziwni... zero tolarancji, przekonani o swojej 'świetności'
Ale sie nacwiczylam ;p
-godzinke hula-hop
-200brzuszkow
-500x na skakance
- 2-gi dzien a6w
no trzeba sie wziasc za siebie
bo takie wmawianie sobie zeby zrzucic tluszczyk do wakacji nic nie daje zawsze zostawia sie wszystko na ostatnia chwile i nigdy nix nie wychodzi...
Chociazby i tak bylo, to nie maja nic do tego, bo to Twoja sprawa ile z nim bedziesz i nikt inny nie powinien sie w to zaglebiac.
Ehh... niektorzy ludzie sa dziwni... zero tolarancji, przekonani o swojej 'świetności'
Ale sie nacwiczylam ;p
-godzinke hula-hop
-200brzuszkow
-500x na skakance
- 2-gi dzien a6w

Od wczoraj żywie sie głównie winogronem 
Na kolacje zjadłam ponad kilogram
Marta, aż przez Ciebie nabrałam ochoty na a6w
Ide ćwiczyć
Na kolacje zjadłam ponad kilogram
Marta, aż przez Ciebie nabrałam ochoty na a6w
Ide ćwiczyć
Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp