Cyklostadko: Strachkwas i Tobiasz Trzeci.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Cyklotymia

Re: Moonio, Edzio i Tobiaszek - stadko rośnie

Post autor: Cyklotymia »

Błe, nie lubię pisać posta pod postem...

Z newsów:

1) Chłopcy wszyscy znaleźli się w nowym domku - pod Krakowem. Koniec z ciśnięciem się w akademiku! Wczoraj wieźliśmy z mężczyzną tą ogromną klatkę - aż dziw, że nie wypchali nas z nią z autobusów... Mają tam nieco chłodniej niż mieli w akadymcu, ale dałam ich do najcieplejszego pokoju, nad kominkiem, do klatki wsadziłam kocyki, więc myślę, że mają dość komfortowe warunki. Daję im glukan od Odmiennej :)

2) Edziulka się przeprosił z Moonem i Tobiaszkiem. Tulą się już wszyscy do siebie, wzruszyć się można na ten widok. Nie jest już więcej złośliwy, nie wywala malucha na plecy, nie podbiera mu jedzenia. Ostatnio nawet przyłapałam go na nieśmiałym iskaniu Tobiaszka, ale na mój widok się speszył i udawał, że wcale nie miał ochoty go iskać ;)

3) Tobiasz mnie ugryzł. Chyba nie jest przyzwyczajony do karmienia z ręki (albo jest wyjątkowym, szalonym fanem kukurydzy) - dawałam mu ziarno kukurydzki, a ten capnął mnie w palec (lekko wilgotny od soku kukurydzianego) i nie chciał puścić. Kukurydzkę zignorował. Odczepiłam go i wywróciłam na plecki, dałam znów kukurydzę, a ten znów mi się do palca dobrał, tyle że już słabiej, skóry nie rozciął. W końcu poddałam się i rzuciłam mu ziarno na ziemię. Powtórka z "rozrywki" była dziś, gdy paskudy dostawały kawałki mozarelli z glukanem skrytym w środku - ale i tu również na szczęście nie zaliczyłam porządnego rozcięcia. To już bardziej mnie pazurami paskudy drapią, niż Tobiasz gryzie, ale tak jakoś przykro go z ręki teraz karmić... Próbować dalej, ryzykując utratę palca? :P Czy pogodzić się z tym że wcina zbyt łapczywie i dawać mu smakołyki z łyżeczki?
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Hmm, widocznie ten typ tak ma i trzeba uwazac:)
Albo Tobiaszek wyszedl z zalozenia, ze po cholerę Ci tyle palcow:)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Aż miło popatrzeć na te ślicznoty :) Pocieszę cię że moje też czasami łapią za palec zamiast za smakołyki, na szczęście nie za silno, tylko z Dżumanem uważam żeby nic nie dawać mu z ręki :D Najważniejsze że chłopcy szybko się dogadali :)
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Cyklotymia

GMR atakuje... Jak wszystko dobrze pójdzie, to za jakiś czas panów będzie piątka! :D
Cyklotymia

Chłopcy są już zaklepani, więc mogę ich oficjalnie przedstawić:

Kola:
Obrazek
Obrazek

oraz Klemensik:
Obrazek
Obrazek

Zdjęcia by Izabela :)

Stadko rośnie, rośnie... :D
Babli

Post autor: Babli »

Ło. Ale fajne chłopaki :D
odmienna

Post autor: odmienna »

O! Jacy.. ten, tego.... cudni, nooo! Obrazek
...willa nad kominkiem. Gratuluję tak szczurom, jak ludziom 8) . No i powiem, co już kiedyś rzekłam: „pięć, to piękna, okrąglutka liczba” .
Tak. U mnie też zdarzało się Tobiaszkowi mało precyzyjnie wziąć jakiś kąsek z palców, ale nie przeciął mi skóry... oprócz „ał!” nie reagowałam na to specjalnie, bo mnie to raczej na roztrzepanie młodzieńcze, nie na złośliwość wyglądało. Kiedyś, malutki Jędrulka z takim apetytem zabrał się za nitkę gotowanego makaronu, że przebił mi ząbeczkiem palec tak, jak igła od babcinej maszyny do szycia... oczywiście, igła popełniła ten czyn w czasach zamierzchłych a pamiętam do dziś, dopiero Jędrulkowy ząbek mógł się z tym równać, więc nic dziwnego, że Tobiaszkowe drapy nie zrobiły na mnie wrażenia ;) .
Czochranko dla jeszcze trójki a dla Kolki i Klemensika zdalnie sterowana porcja buziaków :)
Awatar użytkownika
denewa

Re: Kupa szczęścia - Moonio i Edzio

Post autor: denewa »

Cyklotymia pisze: Cześć, jestem Tobiasz! Najpiękniejszy szczur :) Czarujący uśmiech specjalnie dla Forumowiczek :D
... i ten wąs podkręcony ;D
Cyklotymia pisze: Pomysł na umocowanie koszyczka klipsami do papieru ukradziony od Odmiennej :)
Utrzymuje ciężar 3 szczurków?
Ja przywiązuję koszyki sznurkami, które co jakiś czas wymieniam z uwagi na nadgryzienia ;D
Chętnie skorzystam ze sprawdzonego pomysłu Odmiennej ;)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

o mamuuuusiu jakie gnoje, aaaa cudne!
też chce czarnego szczura O0
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Cyklotymia

Re: Kupa szczęścia - Moonio i Edzio

denewa pisze:
Cyklotymia pisze: Cześć, jestem Tobiasz! Najpiękniejszy szczur :) Czarujący uśmiech specjalnie dla Forumowiczek :D
... i ten wąs podkręcony ;D
Cyklotymia pisze: Pomysł na umocowanie koszyczka klipsami do papieru ukradziony od Odmiennej :)
Utrzymuje ciężar 3 szczurków?
Ja przywiązuję koszyki sznurkami, które co jakiś czas wymieniam z uwagi na nadgryzienia ;D
Chętnie skorzystam ze sprawdzonego pomysłu Odmiennej ;)
Trzyma się cudnie, jeden koszyczek trzema klipsami przypięty do rogu klatki bez problemu wytrzymuje ciężar trzech ogoniastych, plus czasami gratisowo ciężar głaszczącej ręki :D
Babli

Post autor: Babli »

U mnie te klipsy wytrzymywały ciężar nawet 10 szczurów ;D Klipsy są super sposobem.

Foty Edziuli! Prooooszę!
Cyklotymia

Babli pisze: Foty Edziuli! Prooooszę!
Zgodnie z życzeniem foty Edzia, najukochańszego szczura na świecie - wspaniałego miziaka, który zawsze na powitanie wylatuje z klatki, siada mi na kolanie, a ja wtulam nos w jego futerko i drapię po boczkach :) Przemiłe powitanie! Zawsze najśmielszy najodważniejszy, niesamowicie zazdrosny ("miziasz go? poczekaj, już lecę nadstawić się pod rękę, ja też chcę!"). Szczupły, smukły, sprytny i zwinny. Jako jedyny nauczył się sztuczki - stepowania, gdy smakołyk znajduje się nad jego głową :D Uwielbia się wspinać, ale woli po prostu wskakiwać na półeczki - z pół metra w górę spokojnie podskoczy. Kocha też wspinać mi się na głowę, wsadzać nos do ucha, a jego buziaczki są cudownie przesłodkie! (zazwyczaj daje je szczodrze po tym, jak piję kawę, bo sam wielbi ten cudowny napitek). Wszędzie go pełno, wszystko chce zobaczyć, zawsze pierwszy wisi na prętach gdy coś się zaczyna dziać w okolicy klatki, a w dodatku można go spokojnie wypuszczać, bo nie ma pociągu do kabli (w przeciwieństwie do Moońka. Ten nie tylko kocha kable, ale i namiętnie podgryza moje skarpetki, o dziwo tylko jedne - takie z tygryskiem...)

Teraz pora na wizualną prezentację tego pyszczka (zdjęcia kiepskiej jakości, bo nie dysponuję na razie innymi):

Zgrabna Edkowa dupka. Nie ma to jak wybrać sobie wygodne miejsce do spania.
Obrazek

O, myszka! Kumpela!
Obrazek

Uśmiech proszę!
Obrazek

Nic, tylko wycałować te zwisające z tyłu nózie...
Obrazek

Nastawiaj kolano, kochana! Już idę!
Obrazek

Ulubiona miejscówa
Obrazek

Kawa, kawa, kawa musi być!
Obrazek

I gratisowo, z innej beczki, dziwne poczucie humoru zootechników (nie ma to jak podbierać lubemu "Trzodę chlewną" i mieć z tego polew :D)
Obrazek
Obrazek

Czy ktoś inny by wpadł na pomysł reklamowania świńskiej paszy wizerunkiem pulchnego dzieciaka? :D :D :D
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Haha, dwa ostatnie przednie ;D masakra, toż to niehumanitarne (albo nazbyt humanistyczne tudzież antropocentryczne :P ) Na Demotywatory się nadaje :P

Pan Edek jakiś taki czysty jak na pana albo światło dobrze robi bieli...;)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
xMsMartax

Post autor: xMsMartax »

Opis Edzia w 100% pasuje do opisu mojej Jadwigi ;)
"Uśmiech prosze" wymiata ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

O jakie słodkości a jak wyrosło:)
Az się łezka w oku kręci jak pamiętam jakie to maciupkie było....
aa moge moge....musze:)
Obrazek
taka ta dupka mała była:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”