Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
LaCoka

Re: Karmy POLECANE

Post autor: LaCoka »

Zastanawiam się nad kupnem moim pannom jakiegoś granulatu (bardzo chętnie wyjadają go z xtra vitala, który mieszam z wellnessem JR Farma więc pomyślałam, że jakiś im może zakupię) ale nie mogę się zdecydować między Versele-Laga Rat Complete (czytałam sporo pozytywnych opinii na temat tej karmy) a Supreme Petfoods Science Selective Rat (zaciekawiła mnie ta karma, nigdy wcześniej o niej nie słyszałam ale niewiele komentarzy na jej temat znalazłam, używał jej ktoś może? Myślicie, że fakt, iż w jej skład wchodzi sól może ją, że tak to ujmę, dyskryminować?)
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Izold

Post autor: Izold »

LaCoca ja sama suszę różne rzeczy i nie musze nic dodawać kupnego, i dodaje Rat complete i Versele laga, i kocie chrupki i jest cacy.Karma starcza na 1,5 - 2 tyg. i mi to odpowiada. :)
Awatar użytkownika
LaCoka

Jeśli chodzi o różne suszone smakołyki (warzywka/owoce) to dziewczynki mają ich pod dostatkiem (chociaż i tak wolą świeże więc codziennie im coś daję) ale ostatnio zwróciłam uwagę na to, że granulat cieszy się sporym powodzeniem więc chciałam im jakiś nabyć osobno ;)
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
Oleczka
Kontakt:

Post autor: Oleczka »

Co do karmy Supreme to osobiscie jej nie daje :) ale moge napisac jako sprzedawca ;) Karma cieszy sie sporym zainteresowaniem :) Podobno szczurki bardzo chetnie ja jedza :) jej problem to taki, ze jest droga 2 kg to 40 zl ale mozna kupic mniejsze opakowanie i zobaczyc czy beda jadly :) ja planuje kupic mala paczke i wymieszac z karma, ktora jedza.
Ja moim daje XtraVital najchetniej jedza ta karme :) + JR Farm :)
Awatar użytkownika
LaCoka

Oleczka pisze:Co do karmy Supreme to osobiscie jej nie daje :) ale moge napisac jako sprzedawca ;) Karma cieszy sie sporym zainteresowaniem :) Podobno szczurki bardzo chetnie ja jedza :) jej problem to taki, ze jest droga 2 kg to 40 zl ale mozna kupic mniejsze opakowanie i zobaczyc czy beda jadly :) ja planuje kupic mala paczke i wymieszac z karma, ktora jedza.
Ja moim daje XtraVital najchetniej jedza ta karme :) + JR Farm :)
No właśnie u Ciebie ją widziałam ;) to jak już dokonasz "testu" to daj proszę znać jak poszło i jak smakowało ogonom ;)
Awatar użytkownika
Minoo
Kontakt:

Post autor: Minoo »

Zastanawiam się nad kupnem moim pannom jakiegoś granulatu (bardzo chętnie wyjadają go z xtra vitala, który mieszam z wellnessem JR Farma więc pomyślałam, że jakiś im może zakupię) ale nie mogę się zdecydować między Versele-Laga Rat Complete (czytałam sporo pozytywnych opinii na temat tej karmy) a Supreme Petfoods Science Selective Rat (zaciekawiła mnie ta karma, nigdy wcześniej o niej nie słyszałam ale niewiele komentarzy na jej temat znalazłam, używał jej ktoś może? Myślicie, że fakt, iż w jej skład wchodzi sól może ją, że tak to ujmę, dyskryminować?)
Moje jedzą Rat Complete i muszę powiedzieć, że:
- Kiedy miały karmę Versele Lagi dla gryzoni, takie olbrzymie walce białe jakby do laboratoriów (nie wiem jak się nazywa...) i Rat Complete, ta druga w ogóle nie znikała
-Mam wrażenie, że robią po niej luźniejsze kupki, chociaż nie jestem pewna czy to karma czy ser.
-Na pewno o wiele bardziej śmierdzące, niż po tej drugiej.
Stworzenie bezszczurowe.
Awatar użytkownika
Vivon

Post autor: Vivon »

niektórzy mówią że ten MEGAN jest ok,
ja ostatnio słyszałam od ogonowej że zawiera środki uzależniające... :o

pozatym rok temu, no tak mniejwięcej, poprosiłam mame żeby mi kupiła karme jak już z pracy wraca. kupiła tego megana. okazało się że, wyjeźdzamy na 3 dni. Nasypałam tej karmy więc jak najwięcej dla ciura. Po powrocie zauważyłam na pokrywce od wewnątrz stadko moli :o , poczekałam miesiąc a moli było chyba z 10000000 ! Były wszędzie ! Na pokrywce, ścianach wkarmie, w karmie...

Ja megana nie polecam... choćby z takiej O sprawy...
Cheedarek [*]
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

No Vitapol i Megan właśnie znany jest z tych małych, złych, latających stworzonek :P Sama w Vitapolu dla świnki owego napotkałam :-X co wcale fajne nie było bo boję się motyli, a co dopiero tego :P
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
weronjka

Post autor: weronjka »

Widzę że wybór karmy to tez nie lada kłopot- ja dzisiaj zakupiłam coś takiego:

http://animalia.pl/produkt,3576,105,Ver ... okarm.html

Jest ok?
Babli

Post autor: Babli »

Jak najbardziej OK :)
Awatar użytkownika
LaCoka

weronjka pisze:Widzę że wybór karmy to tez nie lada kłopot- ja dzisiaj zakupiłam coś takiego:

http://animalia.pl/produkt,3576,105,Ver ... okarm.html

Jest ok?
Też się nad nią zastanawiałam i z tego co wyczytałam na forum zdania na jej temat są podzielone ;) ostatecznie jednak z niej zrezygnowałam
anoption

Post autor: anoption »

Ja też kiedyś chciałem ją kupić, ale w końcu wybrałem Rat Nature tej firmy i póki co jestem bardzo zadowolony (ogony też:) )

Taki mały offtop: weronjka, ile zapłaciłaś z przesyłką za tę karmę?
Awatar użytkownika
Eden

Post autor: Eden »

Masz wszystko napisane na stronie w kosztach przesyłki.
Za TM: Szura, Misha, César, Czort, Lukierek
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

miał ktoś karmę Reggie Rat firmy Presitge?
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

miał ktoś karmę Reggie Rat firmy Presitge?
Ja używałam na początku, ale nie polecam. Szczury jadły chętnie, ale gdy przeczytałam skład m.in. chlorek sodu, barwniki sztuczne, siarczan sodu to zrezygnowałam. Szczególnie, że nie ma tam za dużo ziaren i ogólnie karma wygląda przeciętnie. Teraz używam Tima Rattima i widzę różnicę już w samym wyglądzie. Krótko mówiąc nie polecam karmy Reggie Rat.
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”