Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
sr-ola

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: sr-ola »

Ooo,a się zaciekawiłam i zajrzałam na gogla ;) To coś takiego?
- cztery-pięć tabletek aspiryny niepowlekanej (najlepsza standardowa aspiryna Bayera)
- łyżka stołowa (w razie konieczności dwie) letniej wody
- miód lub jogurt naturalny

Ej,fajnie,muszę wypróbować,ciekawe tylko czy skutki uboczne jakieś mogą być?
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Post autor: UprzejmaCegła »

Powiem wam, że jest to genialne ;D skórę mam teraz taką "mięciutką" 8) wydaje mi się, że jakoś tak lepiej wygląda teraz ma twarz :D

Jaka cera - takie efekty :)
Ja jestem "mieszańcem" więc nie wiem jak to działa na "innych" :)
xMsMartax

Post autor: xMsMartax »

ja mam suchą skóre z sezonowymi skłonnościami do przebarwień :P
sprobuję , może zadziała
Obrazek
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

ratunku?
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
sr-ola

Już wiem.Trzeba uważać z przebarwieniami.Najlepiej robić sobie tą maseczkę wieczorem albo w pochmurne dni.Fajnie,tanio i po domowemu :)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Znalazłam kolejny "domowy przepis" ;D

1. Codziennie rano przemywać twarz mlekiem
2. A na wieczór... skonstruować takie urządzenie gładkościo - cerowe co się zwie "tonik" z:
a) olejku pichtowego
b) petroleum
Tylko nie wiem w jakich proporcjach...
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Już trzeci dzień nie sprzątałam szczurom i ich nie wypuszczałam. Kręgosłup nie pozwala. Mam wyrzuty sumienia :(
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

dobra na twarz jest też ponoć maseczka z surowego tartego ziemniaka plus odrobina oliwy i trochę cytryny.

ej a już naprawdę super jest peeling z płatków owsianych.
zalewa się wodą płatki w filiżance. jak namokną, bierze się garście płatków i rozciera po twarzy [fuj, bo one są takie śliskie]. można też najpierw poleżeć w takiej maseczce a potem rozcierać na twarzy. w każdym razie jak już porocieramy przez 2 minuty, spłukujemy chłodną wodą. twarz robi się aksamitna :D i taka jakby nawilżona.
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
sr-ola

yss pisze:ej a już naprawdę super jest peeling z płatków owsianych.
zalewa się wodą płatki w filiżance. jak namokną, bierze się garście płatków i rozciera po twarzy [fuj, bo one są takie śliskie.
O,serio?Lubie takie domowe eksperymenty.Chociaż kiedyś jak mi fryzjerka kazała maczać włosy w takich obślizgłych ziarenkach(zapomniałam nawy,z tego też się robi "herbatę")to potem te ziarenka do następnego mycia miałam we włosach,ble..płatki owsiane w domu są,do tej pory szczurki jadły :)
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Pewnie o siemię lniane chodzi.
Ja lubię nakładać na włosy taką maskę: 3 żółtka, 1/3 szklanki piwa, łyżka oliwy :). Na długie włosy pewnie trzeba by więcej wziąć.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Chce mi się jeeeeeeeeeeść!
Ale nic nie ma D: I nie ma kto mi zrobić...bo matka wściekła wstała oczywiście, jak zawsze kiedy się w dzień położy spać. Teraz się wyżywa na wszystkich..
Mam dosyć kanapek, a to jedyne co umiem zrobić do jedzenia ::)
Poszedłbym po jakaś zupkę chińska ale mam zakaz wychodzenia przez ta grype :P
Znacie coś dobrego, acz prostego do zrobienia? Help :P
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Frytki ;D
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

tez stawiam na siemię.

maga: dodaj, że na pół godziny albo godzinę przed myciem i że dobrze takie włosy zawinąć foliowym czepkiem i ręcznikiem, żeby się w cieple maseczkowały :)

dla twarzy, która się zanieczyszcza, najlepsze jest jednak picie 1,5 litra wody dziennie, oprócz innych płynów. jak nie dajecie rady, może być np zielona słaba herbata w większych ilościach i chociaż litr albo pół wody... im więcej tej wody, tym szybciej i lepiej organizm się oczyszcza i nie wybija zanieczyszczeń na gębę :)
dobrze jest wypić dodatkową wodę jeśli pijemy alkohol lub jemy jakieś śmieciowe jedzenie.
2x tyle wody ile było wyiptego alkoholu, mam koleżankę, która tak robi, pije 3 piwa albo cuś tam innego i potem 3 litry wody przez noc, ja bym chyba nie dała rady :) ale co prawda, wstaje świeża jak stokrotka. warto wypić jak najwięcej, ile zdołamy w siebie wcisnąć.

to plus maseczki i mamy fajowską skórę :)

sheera: jajka na miękko. makaron z serem. :)
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
sr-ola

Fakt,siemię,dzięki,choć i tak do tego nie wrócę ;)

Mojej twarzy niewiele pomaga,zanieczyszczenia są na podłożu hormonalnym,którego się nie leczy a można jedynie chwilowo stłumić objawy.Ale te drobnostki też jakiś minimalne efekt dają-te duże ilości wody,peelingi,maseczki.Tylko,że przy dużej ilości wody praktycznie z toalety nie wychodzę,pęcherz coś słabo pojemny ;)

Sheera,na studiach jak jeszcze nie umiałam gotować(no dobra,dalej nie umiem ale przynajmniej się staram) jadłam czasem na śniadanie,obiad kolację kaszę manną albo budyń.Naleśniki też nie wymagają dużo składników i umiejętności:mleko,mąka,jajko,szczypta soli i troszkę wody.No i olej :) U mojego TŻta jada się na obiad...makaron z cukrem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”