A jak może zaszkodzić ?Lucek pisze:ciekawe jak folia może nie zaszkodzić
Czym pokryć drewno
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Drewniane elementy w klatce
- sr-ola
Ale inne osoby powiedziały,że może zaszkodzić.Dziwna logika..klania666 pisze:Bo ta osoba nie powiedziała że im to zaszkodzi. A o to mi tylko chodzi. A jeśli coś obgryzą to zawsze mogę przykleić nową.
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]

- sr-ola
klania666 pisze:A jak może zaszkodzić ?Lucek pisze:ciekawe jak folia może nie zaszkodzić
.. to tworzywo sztuczne.Szczurek w żaden sposób tego nie strawi.A może przez to bardzo cierpieć..Magamaga pisze: Folia może się gdzieś w brzuszku przykleić i problem gotowy.
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]

Spoko. To rezygnuje z folii. NArazie będą miały drewno.sr-ola pisze:klania666 pisze:A jak może zaszkodzić ?Lucek pisze:ciekawe jak folia może nie zaszkodzić.. to tworzywo sztuczne.Szczurek w żaden sposób tego nie strawi.A może przez to bardzo cierpieć..Magamaga pisze: Folia może się gdzieś w brzuszku przykleić i problem gotowy.
to zjedz platikową reklamówkę i ciekawe czy ci nie zaszkodzi?
na prawdę, nie rozumiem twojego toku myslenia..

na prawdę, nie rozumiem twojego toku myslenia..
jak zasikają i zaczną śmierdzieć to jest mnóstwo pomysłów na półeczki, domki i tak dalej, poczytaj o urządzaniu klatek 

klania666 przecież to logiczne , że zaszkodzą   Tyle użytkowników Ci już to napisało, a Ty nadalswoje
 Tyle użytkowników Ci już to napisało, a Ty nadalswoje   

Ale smeg NIGDZIE nie napisała, że folia nie zaszkodzi
Napisała tylko, że jeśli będzie dobrze przyklejona to NIE BĘDĄ JEJ ODRYWAĆ...
Jeśli ją oderwą i zjedzą to zaszkodzi
Ot całe rozumowanie

Napisała tylko, że jeśli będzie dobrze przyklejona to NIE BĘDĄ JEJ ODRYWAĆ...
Jeśli ją oderwą i zjedzą to zaszkodzi
Ot całe rozumowanie
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]

Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
- sr-ola
dobra,dobra,nie ma już co naskakiwać,przecież zrozumiała,po co sączyć jad jak już ma potrzeby?
klania666,
ja nakupowałam kilka takich koszyczków http://www.takczysto.pl/zdjecia/846.jpg,są naprawdę fajne,łatwo je przetrzeć,przymocować do krat(nawet mocniejszą nitką) a wielkości i kolorów jest od groma.
Taki jak na zdj kosztował ok.1,50 zł,większe,robiące za duże półki ok.3-4 zł.To nie są duże sumy (a ja na dodatek dokupowałam stopniowo,żeby sprawdzić jak się sprawują,więc koszt się rozłożył )
 )

klania666,
ja nakupowałam kilka takich koszyczków http://www.takczysto.pl/zdjecia/846.jpg,są naprawdę fajne,łatwo je przetrzeć,przymocować do krat(nawet mocniejszą nitką) a wielkości i kolorów jest od groma.
Taki jak na zdj kosztował ok.1,50 zł,większe,robiące za duże półki ok.3-4 zł.To nie są duże sumy (a ja na dodatek dokupowałam stopniowo,żeby sprawdzić jak się sprawują,więc koszt się rozłożył
 )
 )Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]

zalbi wrzuć na luz i czytaj wszystko.klania666 pisze: Spoko. To rezygnuje z folii. NArazie będą miały drewno.
kania  czytałam gdzieś na forum (zabij, a nie pamiętam kto to pisał), że ktoś stosuje jakieś preparaty zabezpieczające drewniane półki, preparaty nieszkodliwe dla szczurków, które podobno dobrze spełniają swoją funkcję. Poszukaj... a może ktoś czytający skojarzy ten wątek...? Ja jak znajdę w wolnej chwili to podeślę Ci info.
BTW sama mam drewniane półki i mam dosyć, powoli wymieniam na plastikowe...

BTW sama mam drewniane półki i mam dosyć, powoli wymieniam na plastikowe...

Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy

- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Wycięłam niepotrzebny offtopic. Na przyszłość uczestników kłótni proszę o powściągnięcie emocji. 
Folia zjedzona może się w środku przykleić do żołądka i nie zostanie wydalona a zwierzę będzie cierpieć. Napisałam to w swoim pierwszym poście. Pomaluj domek pokostem lnianym a drewniane półeczki wymień na plastikowe - tak chyba będzie optymalnie.

Folia zjedzona może się w środku przykleić do żołądka i nie zostanie wydalona a zwierzę będzie cierpieć. Napisałam to w swoim pierwszym poście. Pomaluj domek pokostem lnianym a drewniane półeczki wymień na plastikowe - tak chyba będzie optymalnie.
A ja półeczki niepomalowane mam - i też dobrze.  Malce na nie nie siusiają, nic nie śmierdzi, umyć łatwo (tylko schną trochę dłużej). No i nie ma obawy, że zaszkodzi, jeśli podgryzą (a podgryzać bardzo lubią). To od szczurów zależy po prostu.
 Malce na nie nie siusiają, nic nie śmierdzi, umyć łatwo (tylko schną trochę dłużej). No i nie ma obawy, że zaszkodzi, jeśli podgryzą (a podgryzać bardzo lubią). To od szczurów zależy po prostu.

Malce na nie nie siusiają, nic nie śmierdzi, umyć łatwo (tylko schną trochę dłużej). No i nie ma obawy, że zaszkodzi, jeśli podgryzą (a podgryzać bardzo lubią). To od szczurów zależy po prostu.
 Malce na nie nie siusiają, nic nie śmierdzi, umyć łatwo (tylko schną trochę dłużej). No i nie ma obawy, że zaszkodzi, jeśli podgryzą (a podgryzać bardzo lubią). To od szczurów zależy po prostu.Re: [Klatka] - Czym lakierowac elementy drewniane.
No to czym to wkońcu pomalować  bo sie rozpisujecie niewiadomo po co ?
 bo sie rozpisujecie niewiadomo po co ?  

O.M.G

Re: [Klatka] - Czym lakierowac elementy drewniane.
poczytaj wątek, to się dowiesz, zamiast pisać to samo pytanie co 100 poprzedników, nie wiadomo po co.

ten się nie myli, kto nic nie robi