Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Bąbla i Ancora bez guzów :)
będziecie niedomyte andrzejki świętować i tyle. coś- za coś 

Cieszę się, że już po zabiegu i że wszystko już ok 
Za Apelkę i Filipka (imiennika mojego kochanego smroda) trzymam bardzo mocno kciuki.

Za Apelkę i Filipka (imiennika mojego kochanego smroda) trzymam bardzo mocno kciuki.
Cieszę się, że wszystko ok i trzymam kciuki za chore zwierzaki.
A Dżumulka jutro idzie na zdjęcie szwów. Naprawdę nie wiem, jak wet sobie z tym poradzi, bo tej wariatki nie da się utrzymać bez ruchu. 

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Śpij Apelko...
Apla umarła...
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Nin, bardzo mi przykro. Cały czas miałam nadzieję, że się poprawi.
{'} dla Apelki.
{'} dla Apelki.
Ja też ciągle miałam nadzieje... Gdyby nie to, uśpiłabym ją już dawno.
Dzisiaj (w sumie wczoraj) zdecydowała sama...
Była jeszcze młoda
http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 68#p628068
Dzisiaj (w sumie wczoraj) zdecydowała sama...
Była jeszcze młoda

http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 68#p628068
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp

U stada wszystko w porządku. Poza tym, że Trish ma guzka. Maleńki gruczolak. Poczekamy aż sie uformuje i wytniemy jak najszybciej.
W tym tygodniu Abaj powinien trafić do nowego domu. Kropek prawdopodobnie w sobote straci jajka.
Nie mam internetu. Złapałam wirusa a chwilowo brak funduszy na informatyka, który zrobi porządek z komputerem.
Nie wiem kiedy wróce
W tym tygodniu Abaj powinien trafić do nowego domu. Kropek prawdopodobnie w sobote straci jajka.
Nie mam internetu. Złapałam wirusa a chwilowo brak funduszy na informatyka, który zrobi porządek z komputerem.
Nie wiem kiedy wróce

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Abaj w nowym domku. Tym samym co Zoya i Baya
Bardzo mnie to cieszy, bo to na prawde dobry domek 
Femi mi sie okropnie postarzała
Tylne łapki siadły, chudnie. Niknie w oczach
Strasznie przykry widok, bo to zawsze była taka mała ptaszyna, której wszędzie było pełno.
Kropek nadal z jajkami. Diad jeden sie rozbestwił i ciągle by tylko biegał. Aż dziwne jak na samca
Szkoda, że po kastracji mu to minie xD
Internet wrócił, teraz ja pomału wracam
EDIT
To pochwaliłam, że wszystko w porządku...
Bąbla ma dwa guzy... Wątpie, żeby przeżyła trzecią operacje. No i nie mam pewności, że tydzień po zabiegu nie pojawią sie kolejne. 2 dni nie sprawdzałam im brzuchów a tu taka rewelacja
Ancora chyba ma ropomacicze. Albo tak jak Łatka, guza w macicy. Krwawi dość mocno, w sumie poza krwią nic nie widać. Zaczęło sie jakoś po południu, wcześniej nie było śladu. W poniedziałek chyba czeka nas wizyta we Wro. Zawale dwa przedmioty w szkole z których grozi mi bania, ale co zrobić- szczur ważniejszy.

Femi mi sie okropnie postarzała

Kropek nadal z jajkami. Diad jeden sie rozbestwił i ciągle by tylko biegał. Aż dziwne jak na samca

Internet wrócił, teraz ja pomału wracam

EDIT
To pochwaliłam, że wszystko w porządku...
Bąbla ma dwa guzy... Wątpie, żeby przeżyła trzecią operacje. No i nie mam pewności, że tydzień po zabiegu nie pojawią sie kolejne. 2 dni nie sprawdzałam im brzuchów a tu taka rewelacja

Ancora chyba ma ropomacicze. Albo tak jak Łatka, guza w macicy. Krwawi dość mocno, w sumie poza krwią nic nie widać. Zaczęło sie jakoś po południu, wcześniej nie było śladu. W poniedziałek chyba czeka nas wizyta we Wro. Zawale dwa przedmioty w szkole z których grozi mi bania, ale co zrobić- szczur ważniejszy.
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Kciuki!
Coś pechowa bardzo ta rodzinka... 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
To było do przewidzenia... Rodzice Bąbli i Trish kupieni w sklepie, zapewne jako rodzeństwo, A-dzieciaki kolejne pokolenie z chowu wsobnego.pin3ska pisze:Coś pechowa bardzo ta rodzinka...
Bąbla mnie przeraża. Jest gorzej niż było z Solisią, ona miała tylko 3 guzy, Bąbla ma teraz czwartego i piątego.
Ancora nie ma ropomacicza. To była czysta krew. Była, bo od dwóch godzin nie było ani kropli. Nie wiem co to, ale dobrze, że krwawienie ustało.
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Chyba spanikowałam
Od wczoraj ani kropli krwi. Może po prostu ktoś ją drapnął? Nie mam pojęcia, ale dalej obserwuje.
Wczoraj miałam ochote zabić własnego ojca. Bardzo mocno napalił w kominku, a nasz kominek przy bardzo wysokich temperaturach wydziela paskudny, chemiczny zapach, który roznosi sie po domu rozprowadzeniem (kiedyś grzaliśmy tylko kominkiem). Wywietrzyłam swój pokój, zagrzałam, przeniosłam szczury w koszach i transporterach, a u nich otworzyłam okno. Stwierdziłam, że skoro je już wyniosłam a one i tak w dzień śpią, to wywietrze tam porządnie i przy okazji gruntownie posprzątam. Po skończeniu i sprzątania i wietrzenia poszłam w mamą na zakupy, szczury nadal były u mnie, bo u nich sie nagrzewało. Wracałyśmy po jakiś 40 minutach drogą naprzeciwko budynku i wtedy zobaczyłam uchylone okno w moim pokoju... Mało nóg nie pogubiłam tak pędziłam na góre
Na dworze -15, wystarczyła chwila i temperatura w pokoju z 25 spadła na 15 stopni. Dla szczurów trzymanych w stałej temperaturze nie spadającej poniżej 23 stopni to przecież bardzo zimno...
Od razu dostały beta w zwiększonej dawce, ale nie pomogło na wszystkie. Ayla i Croppa prychają non stop, albinoski zaporfirynione, kichające i gruchające. Jutro biore wszystkie do weta na osłuchanie (chyba sie załamią jak sie dowiedzą, że mają 18 szczurów do osłuchania xD )
Dawno nie było żadnych zdjęć, więc dzisiaj odrobine nadrobie. Jakość kiepska, ale nie mam ani czasu, ani kasy na naprawe aparatu... Kropek i stado "dzieciaków"
Kropek oczywiście żółty... Przed świętami chyba nie wyjdzie z tą jego kastracją. To drugie z dedykacją dla babci merch
eFki są wspaniałe! Flora przeszła dużą przemiane. Kiedyś nie lubiła dotykania, brania na ręce i raczej nie przepadała za kontaktem z człowiekiem. Była bardzo ostrożna, chodziła tylko po dobrze znanych ścieżkach, z klatki trzeba ją było wywlekać niemalże siłą. A teraz? Toż to cudo nie szczur! Łazi po całym pokoju, śmiało biega przez środek podłogi, zeskakuje z łóżka jednym długim susem, skacze na wszystko (ostatnio wskoczyła mi na dekolt... akurat byłam w samym staniku
), daje sie całować po brzuchu, wzięta na ręce zwiesza sie uroczo i bezwładnie, patrząc na człowieka tymi swoimi maślanymi oczami
Wołana przybiega, co chwile przychodzi na kolana, wspina sie po mnie. Frida to taki obieżyświat
Jest wszędzie! Kuleczka z niej
Ale nie jest to taka typowa grubaska, całą skóre ma bardzo grubą. Też daje zrobić ze sobą wszystko

Wczoraj miałam ochote zabić własnego ojca. Bardzo mocno napalił w kominku, a nasz kominek przy bardzo wysokich temperaturach wydziela paskudny, chemiczny zapach, który roznosi sie po domu rozprowadzeniem (kiedyś grzaliśmy tylko kominkiem). Wywietrzyłam swój pokój, zagrzałam, przeniosłam szczury w koszach i transporterach, a u nich otworzyłam okno. Stwierdziłam, że skoro je już wyniosłam a one i tak w dzień śpią, to wywietrze tam porządnie i przy okazji gruntownie posprzątam. Po skończeniu i sprzątania i wietrzenia poszłam w mamą na zakupy, szczury nadal były u mnie, bo u nich sie nagrzewało. Wracałyśmy po jakiś 40 minutach drogą naprzeciwko budynku i wtedy zobaczyłam uchylone okno w moim pokoju... Mało nóg nie pogubiłam tak pędziłam na góre

Na dworze -15, wystarczyła chwila i temperatura w pokoju z 25 spadła na 15 stopni. Dla szczurów trzymanych w stałej temperaturze nie spadającej poniżej 23 stopni to przecież bardzo zimno...
Od razu dostały beta w zwiększonej dawce, ale nie pomogło na wszystkie. Ayla i Croppa prychają non stop, albinoski zaporfirynione, kichające i gruchające. Jutro biore wszystkie do weta na osłuchanie (chyba sie załamią jak sie dowiedzą, że mają 18 szczurów do osłuchania xD )
Dawno nie było żadnych zdjęć, więc dzisiaj odrobine nadrobie. Jakość kiepska, ale nie mam ani czasu, ani kasy na naprawe aparatu... Kropek i stado "dzieciaków"

eFki są wspaniałe! Flora przeszła dużą przemiane. Kiedyś nie lubiła dotykania, brania na ręce i raczej nie przepadała za kontaktem z człowiekiem. Była bardzo ostrożna, chodziła tylko po dobrze znanych ścieżkach, z klatki trzeba ją było wywlekać niemalże siłą. A teraz? Toż to cudo nie szczur! Łazi po całym pokoju, śmiało biega przez środek podłogi, zeskakuje z łóżka jednym długim susem, skacze na wszystko (ostatnio wskoczyła mi na dekolt... akurat byłam w samym staniku

Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Zdjęcia :)
http://s573.photobucket.com/albums/ss17 ... 0_4499.jpg hmm... a ja myślałam, że Burton pojechał do Szczecina a nie do Brzegu... hmm..
kciukam za woreczki z uszami

kciukam za woreczki z uszami

-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Zdjęcia :)
Kciukam za guzkowe panny.... [kciuki]
Masz jedynego czarno-biało-pomarańczowego szczura, aż normalnie szkoda jajcięcia.
Masz jedynego czarno-biało-pomarańczowego szczura, aż normalnie szkoda jajcięcia.

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek