[Klatka] - na 2 szczury

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
rysia.13

Re: [Klatka] - na 2 szczury

Post autor: rysia.13 »

nie mam półki :P
tzn. jest ale w innym miejscu :D
będzie większa, ale zobaczyłam taką
http://allegro.pl/item846443613_klatka_ ... rowym.html
jest taka jak poprzednia, tylko zamiast hamaka ma domek ;D
która była by lepsza ?

z hamakiem ;
http://allegro.pl/item841850773_klatka_ ... akiem.html
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

domek za jakis czas wywalisz, bo jest drewniany i będzie zasikany. hamak zostanie zjedzony.

po co płacic za cos, co i tak zmienisz/stracisz?
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
zalbi

kołowrotek wywalisz, drewniane półki wywalisz.

może poszukaj używanej klatki za mniejsza cenę a bez tych paści?

i mam nadzieję, że zrezygnowalas z kupna szczurów w sklepie..
Obrazek
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Lepsza z hamakiem. ;)
Drewniane elementy i tak trzeba wymienić. ;)
Szczurki szybko je zabrudzą, przez co nabiorą "zapaszku" nie do wytrzymania. ;)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
vasmara

Post autor: vasmara »

Chce kupić dwie panienki ,szukam odpowiedniej klatki. Niestety nie moze być większa niż 70/50/72 nie mam duzego pokoju i musi się zmiescic ponieaż moje blat mojego biurka wystaje na jakies 15 cm i nie chcę tyle stracić bo obok biurka będie najlepsze miejsce a 100cm od biurka jest łózko i musze miec jakis dostęp do klatki i łóżka , chciałabym zeby klatka była conajmniej na 3 ciurki, żeby miały duuzo miejsca 72=wys 70=dł 50=szer z góry dzięki,jestem nowa więc pozdrawiam wszystkich :)
Awatar użytkownika
zalbi

szczury mozna kupic jedynie z hodowli zrzeszonej z shsrp lub adoptowac z forum. z innych miejsc szczurów się nie kupuje.

przejrzyj allegro. można znaleźc fajne klatki za nieduże pieniądze. a możesz też klatkę zrobić sama - będzie miała takie wymiary jakie chcesz.
Obrazek
dell610

Post autor: dell610 »

Mam klatkę 58dł x 36szer x 40 wys. Na razie mieszka w niej 1 dziewuszka, która ma 2 mies. Chciałabym zapytać czy ta klatka nada się na 2 samiczki. Z góry dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Shy_Lady
Konto nieaktywne

Post autor: Shy_Lady »

wymiary klatki dla 2 szczurów to minimum 60x60x40
ta klateczka jest dobra niestety dla chomisia :(
konto nieaktywne
dell610

Post autor: dell610 »

Dzięki za tak szybką odp. postaram się o coś większego. Mam też tzw. myszówkę ok 35x25x20 po chomiku brata ale pewnie nawet połączone to za mało.
Awatar użytkownika
Shy_Lady
Konto nieaktywne

Post autor: Shy_Lady »

tak bo minimalna szerokość to 40cm... tak by szczur miał pełną swobodę ruchu...
konto nieaktywne
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Zmierz dokładnie swoją klatkę, bo zazwyczaj w sprzedaży są takie o wymiarach 58x36x55 cm i być może Twoja jest właśnie taka. Jeśli tak, to jako minimum powinna wystarczyć na dwie nie za duże samiczki.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
Becia23

Post autor: Becia23 »

Na samym wstępie chciałam zaznaczyć, że mieszkam i kupuję szczury w Anglii, więc proszę się nie rzucać, że zoolog to zło... Cóż, nie tu, kiedy fatygują się na tyle, że nie sprzedają szczurków pojedynczo (jak chcesz szczura, musisz wziąć min. 2 tej samej płci), dostajesz ładny certyfikat z pochodzeniem (więc możesz sobie nawet zobaczyć, skąd Twój szczur pochodzi), z datą urodzenia, chyba dwudziestojednodniową gwarancją zdrowia, staff zna się na zwierzakach i wie, co doradzić...
A poza tym, miałam już kiedyś szczurowatą więc nie jestem taka zielona. Przyznam się, byłam młoda i głupia i była samotna... Cóż, tym razem tego błędu nie popełnię ;D

Dwóch panien jeszcze nie mam, zamierzam je dopiero kupić, ale najpierw chciałam załatwić sprawę klatki. Planuję kupić taką:
http://www.petclubuk.com/tmp/assets/1168273844854.jpg
Wymiary: długość: 61cm, wysokość: 43cm, szerokość: 36 cm
Jedno z pięterek zamierzam wywalić, pozbyć się drabinek. Klatka na zdjęciu trochę zawalona, bo wszystkie akcesoria do niej wrzucili, których również zamierzam się pozbyć (między innymi kołowrotek). Klatki w Anglii są drogie, ta za 50 funtów, porządna "szczurówka" za 80... Taką pewnie za pół roku kupię, kiedy skończę 16 i będę mogła zarabiać uczciwe pieniążki samodzielnie.
Wkrótce zwalnia się również klatka po Papugu, bo przenosimy go do mniejszej. Ta ma wymiary: długość: 60, szerokość: 39, wysokość 64 i odległość między prętami 2cm. Gdybym się pomęczyła (a zrobię to z wielką chęcią, bo na ogół jestem osobą kreatywną), mogłabym tam urządzić półeczki i generalnie raj dla szczurowatych...
Pytanie - czy pierwsza klatka nadaje się dla młodocianych pannic, a druga, jak już urosną? Zapewniam, że codziennie będą miały bieganko i zamierzam im wykreować jakiś plac zabaw w pudeł tekturowych...

Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie zostanę zjedzona :).
"Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś"
Antoine de Saint-Exupéry

Przyszła zaszczurzona
Za Tęczowym Mostem - Samanta [*] (14.01.05 - 04.07.07) na zawsze w moim sercu[/i][/size]
Awatar użytkownika
Zyzia

Post autor: Zyzia »

Tez jestem z Anglii, duza klatke mozesz dostac juz za 20-30 funtow ale uzywana, poszukaj na gumtree lub na lokalnych forach. I naprawde nie bierz ciurow ze sklepu. Tu w UK warunki sa o niebo lepsze niz w Polsce ale ciagle sa to szczury niewiadomego pochodzenia. Tyle jest ogonow do adopcji - dziewczyny, chlopcy, mlode i te starsze. A jezeli nie chcesz adoptowac mozesz kupic z hodowli, cena ta sama co w sklepie.

Na Twoim miejscu poczekalabym troche, w tym czasie rozejrzala sie za ogonkami do adopcji i poszukala uzywanej duzej klatki. Tu znajdziesz wszystko http://www.fancy-rats.co.uk/community/index.php

A klatka wg kalkulatora jest na 1 ogonka, pewnie starczylaby na kilka pierwszych tygodni, ale szkoda wyrzucac kase i zaraz zmieniac na wieksza.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Awatar użytkownika
Zyzia

Post autor: Zyzia »

Becia23 Prosze klatka 80x50x80 dla 5 szczurow do oddania za darmo, mozna sie dogadac i pokryc koszty wysylki, lub popatrzec czy ktos nie bedzie przewozil ogonkow na tej trasie i nie moglby zabrac klatki. http://www.fancy-rats.co.uk/community/v ... adc1eb17a6
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Awatar użytkownika
Becia23

Post autor: Becia23 »

Klatka
Po przetrawieniu sprawy stwierdziłam, że chyba najlepiej będzie, jeśli na szczurze mieszkanie przerobię klatkę po papudze. Rozmiary na dwójkę szczurków ma standardowe (no dobra, tylko jednego cm brakuje do szerokości, bo, jak już wcześniej pisałam, klatka ma wymiary 60x39x64), z tą i tak nie mielibyśmy co zrobić, a tak przyczynię się do swoistego recajklingu xD (bo klatka nie jest jakoś specjalnie ładna, wyposażenie biednie jak dla papugi, więc nie wiem, czy udałoby mi się ją w ogóle sprzedać...). Jedyne, co mnie martwi, to odległość między kratkami (tak doookładnie to 1,8 cm) i drzwiczki ( zamiast otwierać, odsuwają się w górę i mnie trochę martwi, czy mi nie uciekną... No cóż, najwyżej czymś zabezpieczę. A, no i są z dwóch boków klatki tylko, więc będę miała dostęp utrudniony, ale przeżyję). Pokazałabym zdjęcie, ale mi się coś zrąbało w aparacie.

Zyzia, ogromne dzięki za linki! Co do klatki - takie wymiary są dla mnie niestety za duże, ze względu na kota w domu zależy mi, by klatka była na moim biurku, a nie na ziemi. Taki ogromniach mi całe biurko zawalił ::). Według kalkulatora 5 szczurów by się tam zmieściło, a ja planuję dwie samiczki... No i poza tym za przesyłkę bym wybuliła, bo o odebraniu osobistym nie ma mowy z żadnej z ofert - mieszkam w West Sussex, niedaleko Brighton (czyli prawie samo wybrzeże). Możecie potępiać jak chcecie, ale to już chyba z reguły, żeby po prostu się czepiać...
"Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś"
Antoine de Saint-Exupéry

Przyszła zaszczurzona
Za Tęczowym Mostem - Samanta [*] (14.01.05 - 04.07.07) na zawsze w moim sercu[/i][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”