moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: ol. »

owszem surykatkę również - na głowie ::)

Taki filmik :)
http://www.youtube.com/watch?v=Ff6eYTsk24g
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

Haha no rewelka...rusza się i wierci a ja śpiąca to myśle "co to za zwierze"jaką ma dziwną sierść a tu nagle z worka wyskakuje mordunia i tak pięknie ziewa.
Nie skojarzyłam przez to zaspanie ,że worek to worek więc wyobrażałam sobie dziwne rzeczy.
No się uśmiałam.
odmienna

Post autor: odmienna »

;D ;D ;D ;D ;D Herman! cudna jesteś!

....
jaki tam worek czerwonaona? to gustowny, ażurowy szal ;D - w sam raz posłanko dla szczupaczka O0
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

:D Cudowny Hermanowy ziewek!
Fajne sobie gniazdko uwiło szczurzątko z szalika. :)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
ol.

Niech diabli Misia i jego piekielny perfekcjonizm !
Dziś Michu perfekcyjnie odegrał scenę swojego odejścia do krainy cieni.

Sprzątałam klatkę - sprzątanie generalne, na ten czas szczupaki „zabezpieczone” w chomikówce. Kiedy inni pochłonięci byli płonnym wyrażaniem swojego sprzeciwu, Misiu własnym zwyczajem mościł sobie kącik do spania.
Sprzątanie trwało dobre dwie godziny.
Wreszcie zwieńczywszy dzieło, poświęciłam krótką chwilę na jego zasłużoną kontemplację, wiedząc, że nie ma co liczyć na entuzjazm ze strony samych zainteresowanych (już brak dezaprobaty byłby najwyższą oceną) i - zwróciłam się ku szczupakom.
Wszystko zbite w jedną śpiącą kupę. Jednak wystarczyło otworzyć drzwiczki, aby kłębowisko zaczęło się poruszać a poszczególne jego składowe licytować między sobą która pierwsza wyjdzie. Na samym dnie niby kamień węgielny piramidy leżał Misiu.
I on się nie poruszał.
Szczupaki ewakuowały się kolejno przepychając przez moją rękę, a ja głaskałam Misia, żeby go obudzić. Był absolutnie nieruchomy. Bezwolny, kiedy przewróciłam go na bok żeby pogłaskać w brzuch. Zaczęłam go trącać mocniej, a potem już tylko patrzyłam. To trwało i trwało. Znów zaczęłam głaskać futerko, pewna, że jego już tam nie ma... :-X
Wtedy się poruszył. Uniósł lekko głowę nie otwierając oczu. Budził się !

Ach !, zasłużył na wytarganie, które mu sprawiłam. Choć większość i tak przespał: spał mi na rękach, spał zapamiętale kiedy go położyłam na hamak. Po południu i wieczorem, całkiem normalny flegmatyczny Misiu.
Tak twardo spał :-\
Miszyca jedna !

Z tego wszystkiego byłabym zapomniała - dziękuję za zachwyty nad Hermanem :) . Jest cudowny, jest, moje czarne słońce :-*
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Się uśmiałam z tego ziewa - pasowałby do tego podkład dźwiękowy, jakiś ryk lwa chociażby :D

A Micha ochrzań ode mnie za brzydkie udawactwo! :< Bym chyba umarła z przerażenia, gdyby któryś z moich panów mi taki numer wywinął...
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Coraz bardziej zaczynam rozumieć opinię odmiennej o Misiowym spanku ::)
Jak to czytałam to niemal widziałam tego śpiocha o twardym śnie ;)
Szkoda tylko, że nabawił właścicielkę o palpitacje serca... :P

Jeśli chodzi o filmik to mi się najbardziej podobała szybko ruszająca się na lewo i prawo chusta i wyłaniający się z niej Herman ;D sam ziewek był zdecydowanie za krótki... ;)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

rozumiem twoje przerażenie , swego czsu też tak kiedyś struchlałam i prawie chlipałam nad nieruchomą szczurą :D Ach ten Michu :P :-*
Buziaczki najsłodsze dla wszystkich szczupaków :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

To się Misiowi zebrało na dowcipy ::) ;D
Wiem doskonale co czułaś..kiedyś Fibasek zrobiła mi to samo. Do tego stopnia, że jak ją podniosłam, to przelewała mi się przez ręce. Zawał :-X ...ale spojrzenie dobudzonego i oburzonego szczura bezcenne :P
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
ol.

Ogoniasta pisze: spojrzenie dobudzonego i oburzonego szczura bezcenne :P
dobudzonego, oburzonego ? cóż, na twarzy Miśka zarysował się cień ledwo emocji i kojarzenia faktów - z półotwartą mordką i zmrużonymi ślepiami miał minę niezbyt rozgarniętą "eeeeee ??" :D Odłożony na hamak spał dalej jakby nigdy nic ::) .

Załadowałam trochę zdjęć z ostatnich dni, tym razem na photobucket (polecam, działa szybciej niż imageshack i poręczniejszy jest w obsłudze)

Dżum Wspaniały :-*
Kadzę mu owszem, ale co ja mogę, on mnie codziennie na nowo fascynuje :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Herman, słońce moje
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Misiu brzydal :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pistol Sznurkolubny

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Herman i jujki

Rozróżnianie jujek staje się coraz bardziej trudne. Daje się jeszcze zauważyć minimalna różnica w wielkości i długości pyszczka, ale tylko jeśli widzi się je obok siebie. Kiedy obok jest tylko jedno z nich i jeszcze przelotem, albo na zdjęciu, gdzie nie ma ruchu, identyfikacja jest niezbyt pewna.
To głupie, ale najłatwiej rozróżnia się je po uszczerbkach na futrze, na ogonie, uszach, których doznają w interakcjach ze szczupakami. To pewny, ale krótkotrwały i zmienny znak rozpoznawczy. Przydałoby się chyba kogoś zaobrączkować ;)
Żeby wiedzieć który z nich w danej sytuacji jak zareagował, który jakim przyjemnościom i zajęciom się oddaje, który zjadł smakołyk, a który odrzucił lub mu zabrano itd.
Na przykład byłabym bardzo ciekawa, kto wespół z Pistolem kopie mi tunel w tapczanie :P
albo po prostu, kto się uwiecznił na danym zdjęciu ...

Z tego co pamiętam tu jest Baruch

Obrazek Obrazek Obrazek

a tutaj Ulrika

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a tutaj chyba Ulrika

Obrazek Obrazek

Sporo tego się nazbierało :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Obrazek

a szantę klasyczną Pistol śpiewał przy tym ? :D
fotki śliczne , jak zwykle rozbroiły mnie te słodkie hamaczkowe... :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Ciąganie sznurka najgenialniejsze :D
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Na przykład byłabym bardzo ciekawa, kto wespół z Pistolem kopie mi tunel w tapczanie :P
Hmm, kochana, a po co? Przecież i tak nie byłabyś w stanie ukarać sprawcy... wystarczy, żeby spojrzał żałośnie a słodko i już przecież człowiek pozamiatany...
Zdjęcia świetne :D
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Obrazek

spojrzenie tych kocich figurek - bezcenne :D
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

To spojrzenie kotów jest lepsze...
Patrzą z niedowierzaniem jakich zniszczeń dokonał Misiu ;D
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C03400.jpg

Słodki Misiu - widać, że spokojna istotka :)
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C02757.jpg

Dżum cudeńko ::)
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C02298.jpg

Herman wygięty jak baletnica (znów ta moja wyobraźnia ;D)
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C03428.jpg

A tutaj popoludniowa modlitwa Hermana ;D
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C02015.jpg

Żagiel na maszt!
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C03305.jpg

Zgadzam się z Nue - sesja Ci się udała :D
ol. pisze:dobudzonego, oburzonego ? cóż, na twarzy Miśka zarysował się cień ledwo emocji i kojarzenia faktów - z półotwartą mordką i zmrużonymi ślepiami miał minę niezbyt rozgarniętą "eeeeee ??" :D Odłożony na hamak spał dalej jakby nigdy nic ::)
No i słusznie.
Stres jest Misiowi obcy :D
Zawsze to milej obserwować i obcować ze szczurkiem niezestresowanym, spokojnym, niż nerwusem, tchórzykiem, który reaguje na każdy hałas. Ma to też oczywiście swoje minusy ::) no ale za to w celu podniesienia ciśnienia, kawy już pić nie musisz... ::)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”