ODMIANY, KOLORY
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Jaki to rodzaj umaszczenia?
Twoje szczury nie są żadnej rasy - szczury nie mają ras. mają odmiany. poza tym nawet gdyby miały, to i tak nie byłyby rasowe bo Twoje szczury dokumentów nie mają.
czarny to kapturek.
rudziki - jak dla mnie to jest zbyt rude jak na champagne. a co do znaczen to trzeba by było zobaczyc brzuszki ale jeden wygląda na berkshire, drugi - ciężko powiedziec.
poza tym wszystkie szczury to standardy.
jakie wymiary ma ta klatka?
czarny to kapturek.
rudziki - jak dla mnie to jest zbyt rude jak na champagne. a co do znaczen to trzeba by było zobaczyc brzuszki ale jeden wygląda na berkshire, drugi - ciężko powiedziec.
poza tym wszystkie szczury to standardy.
jakie wymiary ma ta klatka?
Proszę o podpowiedź, jakie znaczenia ma czekoladka na tym zdjęciu? Myślałam, ze to berkshire, ale teraz sie zastanawiam, czy jednak nie irish?

Misia [04.2009 - 26.10.2010]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
no i muszę cię zmartwić - benji jaśnieje od str brzuszka. dziennie przybywa mu ok 1cm jasnych włosków. są jasno szare z połyskiemRodzynka pisze: Moja Sigma tak wyglądała jak miała dziecięce futerko. Też się zastanawiałam, czy nie jest to jakiś "rusek" bo była zdecydowanie bardziej ciemno-szara niż czarna i w porównaniu do czarnego szczura w stadzie w jej futrze nie było ani odrobiny tego odcienia brązu. Teraz futerko ma takie ni to black ni to black silvered ale z drugiej strony srebrnych włosów ma mniej niż 50% więc zgodnie z nomenklaturą to jest raczej zwykły "black".

Benjamin & Cappie
Dzidek [*]
Dzidek [*]
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Szczurki w kolorze russian blue nie są po prostu ciemnoszare
da się u nich bez problemu zaważyć niebieski połysk.
I są o wiele jaśniejsze, niż czarne.
Niektóre czarne szczurki nie są czarne, tylko ciemnoszare, to jest "wada" koloru i często się zdarza. 
A spośród tych:
http://picasaweb.google.pl/vivacefoto/S ... pLYzZ3zoAE#
rudzielce mogą być w kolorze fawn. Ta z okrągłym brzuszkiem może być w ciąży, trzeba by ją uważnie obserwować...

A spośród tych:
http://picasaweb.google.pl/vivacefoto/S ... pLYzZ3zoAE#
rudzielce mogą być w kolorze fawn. Ta z okrągłym brzuszkiem może być w ciąży, trzeba by ją uważnie obserwować...
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

http://picasaweb.google.pl/vivacefoto/S ... 6440877682
a to nie jest samczyk przypadkiem? a jak tak to czemu trzymasz je razem?
może on mieszka w tej małej czerwonej? bo jak nie to nie tylko ta jedna pani będzie miała brzuszekRhenata pisze:http://picasaweb.google.pl/vivacefoto/S ... 6440877682

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ajajaj ale on nie ma nic wspólnego z czarnym. 'BLUE - Color is a slate blue, as dark as possible showing no brown patches or silvering. Eye color is dark ruby or black.' - pasuje do opisu. jest podobny do większości nieb szczurków zamieszczonych w internecie. co będzie dalej, zobaczymy. wstawię zdj za jakiś tydz, jak już się wybarwiNakasha pisze:Szczurki w kolorze russian blue nie są po prostu ciemnoszareda się u nich bez problemu zaważyć niebieski połysk.
I są o wiele jaśniejsze, niż czarne.
Niektóre czarne szczurki nie są czarne, tylko ciemnoszare, to jest "wada" koloru i często się zdarza.
![]()

Benjamin & Cappie
Dzidek [*]
Dzidek [*]
-
- Kontakt:
Nie napisałam
moja wypowiedź była kierowana do rodzynki. 
Poza tym blue (english blue i american blue) to nie to samo, co russian blue.

Poza tym blue (english blue i american blue) to nie to samo, co russian blue.

haha sorry, myślałam, że to do mnie
btw w jakim wieku ciury zmieniają futerko na dorosłe? ma to coś wspólnego ze zmianą koloru?

Benjamin & Cappie
Dzidek [*]
Dzidek [*]
już doczytałam w temacie tych szczurasow ze maja osobne klatki , sorry za off topa to nie jest samczyk przypadkiem? a jak tak to czemu trzymasz je razem?

Nakasha - Nigdy nie widziałam na żywo szczura w kolorze russian blue ale na zdjęciach większości blutów (i tu nie ważne z którego kontynentu czy kraju) ciężko mi się dopatrzeć tych wszystkich niebieskości. Dla mnie one wszystkie są siwe. No może te w kolorze sky blue nie są tak do końca siwe ale wg moich narządów wzroku reszta już tak
. Na żywo bez przekłamań aparatu i przekłamań monitora może lepiej to widać.
Głupia - ja mimo wszystko stawiam, że twój szczur jest czarny lub ewentualnie black silvered. Mój szczur też w stronę brzuszka jaśnieje i nie chodzi mi tu o to, że ma tam znaczenie. Futro na dorosłe zmieniła jak miała jakieś 2 miesiące (8 tygodni). Na zdjęciach, które zamieściłam wcześniej miała 6 tygodni.

Głupia - ja mimo wszystko stawiam, że twój szczur jest czarny lub ewentualnie black silvered. Mój szczur też w stronę brzuszka jaśnieje i nie chodzi mi tu o to, że ma tam znaczenie. Futro na dorosłe zmieniła jak miała jakieś 2 miesiące (8 tygodni). Na zdjęciach, które zamieściłam wcześniej miała 6 tygodni.
Ze mną: Bobek, Ślepcio
Za TM: Śliwka, Pan Mysz, Partyzant, Spidi, Chicha, Gogo
Za TM: Śliwka, Pan Mysz, Partyzant, Spidi, Chicha, Gogo
Rodzynka - zobaczymy. do czarnego to mu daleko. jest już w 75% szary (jak dym ;x) z białymi włoskami, przez które sierść wydaje się srebrna. i na szczęście cały czas ma milutkie fjutro 

Benjamin & Cappie
Dzidek [*]
Dzidek [*]
A ja tak sobie o Filipku myślałam, i się zastanawiam nad jego kolorkiem. Bo niby toto black husky, a w porównaniu z rodzeństwem to jakiś taki wyblakły
O to ta dupka, co główki nie widać
Husky tak są już od małego jaśniejsze niż reszta ?

Husky tak są już od małego jaśniejsze niż reszta ?

Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
-
- Kontakt:
Jeśli to ten szczurek w prawym dolnym rogu to tak, to jest black husky. 

I ja sie znalazlam w tym temacie, czytalam i szukalam ale sama nie potrafie powiedziec co to za umaszczenie

Srodkowa kreska idzie do samego noska, a boczne do lapek i tworza biale bransoletki na przednich lapkach, tylne lapki sa cale czarne, ogonek tez caly czarny.

Srodkowa kreska idzie do samego noska, a boczne do lapek i tworza biale bransoletki na przednich lapkach, tylne lapki sa cale czarne, ogonek tez caly czarny.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.