Nina pisze:Antybiotyk wcale nie jest konieczny

Moje szczurzyce NIGDY nie dostają antybiotyku po wycięciu guzków.
Właśnie nie dostałyśmy antybiotyku.

Nieco sie zdziwiłam, ale skoro mówisz, że nie trzeba, to gut.
wet: 'No i jak jest?'
ja: 'Hmm... dobrze. A nawet mogę panu powiedziec, że skocznie...'
wet: 'Skocznie? Oj. Teraz Odinka powinna siedzieć w klatce i grzać pampersa, a nie skakać po klatce.'

' A co my tu mamy... [tu pomacał dookoła ranki] Ooo, jak ślicznie! Dziwny okaz jakiś masz, nic nie boli, więc nic nie podajemy. Nie ma obrzęku... Goi się jak na szczurze! Niedługo możesz wsadzić ją do tej drugiej.
Nina pisze:Echh, podziwiam osoby, które decydują sie na zabiegi pod zwykłą narkozą... Mam z nią złe wspomnienia
To była nasza szczurza pierwsza operacja. Głębokiej Ciap mogła nieprzeżyć, wet mówił, że jest duże ryzyko i proponuje zwykłą. 'Zawsze wycinamy guzki na zwykłej narkozie'.
A co się może stać?...
[quote=''Nina'']Czemu dopiero w dzień mogłaś dać jej jeść? Szczurów nie trzeba i nie powinno sie głodzić ani przed, ani po zabiegu. [/quote]
Wet powiedział, że narkoza długo trzyma u szczurków [teraz wiem, że to prawda] i że tył będzie sprawny dopiero nad ranem [tak było], a tam są jelita, które mogą zbyt powoli pracować, a mamy tu do czynienia z szybką przemianą materii. Wspomnę o tym na drugi raz. Oby nie trzeba było...
[quote=''Nina'']Moje baby już po dwóch dniach wróciły do stada

Jeśli z raną nic sie nie dzieje, to nie ma potrzeby izolowania. Nawet jeśli szwy zostaną wyjęte, to nie jest żadna poważna operacja, tylko wycięcie gruczolaków - samo bez problemu sie zasklepia

[/quote]
Tak szybko? I nie było problemów z np. wygryzaniem szwów przed inne szczurki? Bo tych szwów tam jest hyyy... dużo.

No żadna poważna, ale jak się zakłuje siankiem? Skoro mogę dać już Odinkę do Frutki, to dać same troty? A może narazie ligninę? Dostałam od weta na wszelki wypadek taką pieluchę, czy coś.

To tak fajnie wciąka wszystko i Ciap ma czysto dzieki temu calutki szczurzy dzień.

Tylko kupki sprzątam jak zrobi.
Kolejna wizyta w poniedziałek.