Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Re: Duecik z Grodu Kraka : Pierwsze urodziny dziewczynek

Post autor: *Delilah* »

Dueciku Upiorny 1000 lat w szczęsciu i zdrowku !!!!!!!! :D
Wymiziac i wycałowac i wypieszczotkować:D
:*
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Urodzinowe głaski dla dziewczynek i dużo, dużo zdrówka. Bo zdrówko dla szczurów najważniejsze :) !
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Po zdjęciach widzę, że na imprezce urodzinowej szczurki skupiły się na jedzeniu. A gdzie tańce, hulanki, swawole...? ;)

Jedzą aż im się uszy trzęsą... ;D

Zdrówka my też im życzymy!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Obie dziewczynki pięknie dziękują za życzenia zdrówka i innych dobrodziejstw ; ze swej strony obiecują , że będą się starać ,coby się ziściły :)
denewa pisze:Po zdjęciach widzę, że na imprezce urodzinowej szczurki skupiły się na jedzeniu. A gdzie tańce, hulanki, swawole...? ;)
ależ były :) a nawet po hulankach dał się słyszeć tęskno - rzewny śpiew ;D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

ojej ojej urodziny przegapiłam!
z naszej strony spóźnione aczkolwiek życzenia : wszystkiego najlepszego!
(a co tym najlepszym być ma, niech one same wybiorą 8) )
unipaks pisze:ależ były :) a nawet po hulankach dał się słyszeć tęskno - rzewny śpiew ;D
- czyżby syreni? będzie nas tu częściej zaciągał, bo u was przecież zawsze ciekawie ;)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
denewa

unipaks pisze:ależ były :) a nawet po hulankach dał się słyszeć tęskno - rzewny śpiew ;D
Ciężki powrót do rzeczywistości... ;D
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
alex48

Post autor: alex48 »

Witam wszystkich i Wasze kohane ogonki!
Czterech rocznych braci duecika z Grodu Kraka pilnie szuka nowego domu. W związku z koniecznością zmiany mieszkania w najbliższej przyszłości nie będziemy mieli dla takiej ilości ogonków odpowiednich warunków... Szczuraski są oswojone, pieszczotliwe, fikuśne jak ich siostrzyczki. Chcielibyśmy by się znaleźli nowi właściciele, którzy mogliby zabrać po dwójce braci (są z sobą zżyte więc nie będzie problemów z przyzwyczajaniem i walk o dominację). Ogonki są czarno-białe, kapturki. Zainteresowanych proszę o telefon 012 350 58 40.
Pozdrawiam, Alex

PS. Chciałem zamieścić 2 zdjęcia, lecz dostałem komunikat "Przepraszamy, skończyło się miejsce na załączniki"... Zdjęcia mogę wysłać na maila. I jeszcze jedna sprawa: jak zawsze nie mam czasu często zaglądać na forum, dlatego bardzo proszę pisać na maila alex482009@gmail.com
Awatar użytkownika
unipaks

Szkoda Alex , że faktycznie nie dało się rady ich zatrzymać wszystkich , ale wcale się nie dziwię , że się ociągaliście i zwlekaliście :)
alex48 pisze: Szczuraski są oswojone, pieszczotliwe, fikuśne jak ich siostrzyczki.
oj prawda :D Czarnulka cała prawie ładuje się na ludzką dłoń ciągle spragniona pieszczot , a Dżuma kładzie się podczas nich na boczek lub plecki ze szkitkami prześmiesznie wyciągniętymi ku sufitowi; są też bardzo całuśne :-*
Upiornym siostrzyczkom apetyt tak bardzo teraz dopisuje , że w swojej bezczelności wykorzystają każdy moment ludzkiej nieuwagi , by łapskami ściągnąć na dół zapobiegliwie wysoko trzymany talerzyk z jedzeniem i jednym zdecydowanym ruchem nadać mu położenie na właściwym poziomie :P . Wieją potem ze skradzionym żarełkiem tak szybko , że dudnienie tym rejteradom towarzyszące oraz gabaryty wąsatych grabieżców ciężko skojarzyć z błyskawicznym przemykaniem złodziejskich cieni . Ale dowody w postaci ścieżki znaczącej drogi ucieczki tłustymi plamkami oraz resztkami jedzonka świadczą same za siebie... :D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
grzesia

Post autor: grzesia »

Wszystkiego najlepszego! Długiego zycia w zdrowiu :) Cóż, spóżnione ale szczere, jak to się mówi ;)
Awatar użytkownika
denewa

unipaks pisze: Ale dowody w postaci ścieżki znaczącej drogi ucieczki tłustymi plamkami oraz resztkami jedzonka świadczą same za siebie... :D
Oj w sztuce złodziejskiej muszą się jeszcze podszkolić... w końcu ktoś skojarzy fakty i zacznie pytać o alibi... ::)
Biegi i polowanie na okazje opanowały do perfekcji ;D
Awatar użytkownika
unipaks

grzesia, nic to że spóźnione - ważne że szczere i niech się spełnią ; dziękujemy pięknie :)
denewa , one tego za złodziejstwo absolutnie nie uważają ; to my tak w naszej ludzkiej dziwaczności nazywamy :D . One uważają , że wedle sprawiedliwości , jak ktoś w rodzinie je, to winien się z resztą podzielić, a jeśli idzie mu to niesporo , trzeba znakiem tego wziąć samemu co się komu należy ;D
No niby - jako żeśmy rodziną - da się to zrozumieć.
A wieją , bo żadna nie chce uszczuplenia pobranej przez siebie porcji przez siostrę :P

A to są bracia Czarnulki i Dżumy, od alexa48
Szukają dobrych ludzi , którzy wzięliby po takim męskim duecie do swoich domków .
Komu czarne kapturki? :)

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Kradzione nie tuczy i smakuje najlepiej. No, może prócz resztek jedzenia wygrzebanych z kosza ;D A widok szczura uciekającego z parówką w zębach - bezcenny ;D
Ja mam już czarnego kaptura, wystarcza mi za dwa. Po obgryzieniu kanapy wczoraj zmienił menu i przerzucił się na fotele, przegryzając kablem od lampki 8)
Mam nadzieję, że chłopcy znajdą dobry i ciepły domek!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
unipaks

Nue pisze:A widok szczura uciekającego z parówką w zębach - bezcenny ;D
a widok mojej miny na widok szczura uciekającego z parówką sojową w zębach tym bardziej bezcenny! :P :-X

Eh, te małe złodziejki są już doprawdy niewiarygodnie bezczelne ,. zwłaszcza Dżuma , która potrafi oj potrafi się z kimś porządnie poszarpać o smakołyk. Czarnulka zachowuje więcej klasy , jakby wiedziała , że jej słodka, wyczekujaca i bezbronna minka może się okazać lepszą bronią w walce o jadło , jako że państwo wyczuleni są na nią wyjątkowo. Je też z większą elegancją i nie tak zachłannie jak jej siostra. Ale nawet Czarnulka traci klasę przy miseczce z kaszką... I też już potrafi wygarnąć łapskami siostrze ...nie tylko kaszkę sprzed nosa ! ;D
Obie siostrzyczki czekają teraz codzienne polowania na egzotyczne ptactwo, gdyż pookrąglały nade wszelką miarę i niewątpliwie dla zdrowia ruchu zaznać muszą. :P Ta druga końcówka od wędki mojego męża całkiem nieźle się sprawdza , panny skaczą jak na batucie. Ale i tak najwięcej radości dostarcza mi tupot ich łap na podłodze , jest słyszalny w przezabawny sposób. :D
Dziś Dżuma nie chciała mnie wypuścić ze swych objęć ; ściskała moje palce i przytrzymywała z determinacją , aż w końcu ucałowałam kosmaty łepek i wyszłam bo czas mnie naglił . Szłam jakoś tak zamyślona i przez to chyba trochę zgarbiona , spoglądając na swoje buty i zastanawiając się , jak prędko wylezą białe ślady od soli , gdy nagle wielki sopel lodu otarł się o moją grzywkę i z nieprzyjemnym trzaskiem rozbił się u moich stóp...
Nie było się do czego śpieszyć... ::)

Kilka tylko fotek z dziewuszkami:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

http://img687.imageshack.us/i/p1030564q.jpg/

Dobry nalesnik nie jest zły :D:D:D:D
Obie siostrzyczki czekają teraz codzienne polowania na egzotyczne ptactwo, gdyż pookrąglały nade wszelką miarę i niewątpliwie dla zdrowia ruchu zaznać muszą. :P Ta druga końcówka od wędki mojego męża całkiem nieźle się sprawdza , panny skaczą jak na batucie. Ale i tak najwięcej radości dostarcza mi tupot ich łap na podłodze , jest słyszalny w przezabawny sposób. :D
Tez uwazam, ze podłogowe tuptaczki, to najcudowniejszy dzwiek na swiecie :) ( no moze oprocz kwikow, kiedy ktos smie zabrac ,futrzakom ich "znaleziony" kawalek smakolyka:) )

Ucalowania conajmniej podwojne dla Dueciku :)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
unipaks

masz rację , dobry naleśnik nie jest zły , ale najlepszy to taki "zgrabnie zwinięty" (i tu przydałby się podwójny cudzysłów ) :P
Dziś Dżuma zgrabnie podeszła do paczki paluszków i uciekała z długim paluszkiem o smaku świeżej cebulki , a ponieważ zmierzała do domku , zaciekawiona efektem końcowym nie zatrzymywałam jej :D .
W otworze wejściowym straciła pierwotny impet na niezauważalną chwilkę , a następnie wpadła do domku z tym fragmentem , który nie odpadł od całości w momencie entree . Po chwili zaś wypadła z powrotem i mordkę , w której trzymała nędzny ocalały kawałeczek , skierowała ku mnie z dwoma wielkimi znakami zapytania w ślepkach ;D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”