Spalone wąsy
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Spalone wąsy
Ratunku! Moja szczurka podeszła wczoraj za blisko zapalonej świeczki i, no właśnie, przypaliła sobie wąsy. Czy one odrosną? Czy zdarzył się komuś podobny wypadek? Proszę o pomoc
Spalone w?sy
Tak, mojemu szczurkowi to sie kiedys przydazylo. W kuchni w trakcie gotowania wody wlazl na zlew i wsadzil nochal pod czajnik. Na szczescie spalil sie tylko fragment jednego czy dwoch wasow.
Wszystko zalezy od tego jak duza czesc wasa i ile spalil sobie szczuras (nie mowie, zebys liczyla - powiedz na oko, kilka, 1/4, 1/3 1/2 i czy tylko z jednej strony czy w dwoch).
Wasy szczura sa odpowiedzialne za wech dlatego to bardzo wazne.
Wszystko zalezy od tego jak duza czesc wasa i ile spalil sobie szczuras (nie mowie, zebys liczyla - powiedz na oko, kilka, 1/4, 1/3 1/2 i czy tylko z jednej strony czy w dwoch).
Wasy szczura sa odpowiedzialne za wech dlatego to bardzo wazne.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Spalone w?sy
spaliła sobie mniej więcej połowe:(. Na razie zachowuje się normalnie, ale ja jestem troche przestraszona. Wiem, ze fibrysy są ważne dla szczurka
Spalone w?sy
O ile szczurek umie zachowac prawidlowa rownowage ciala - nie powinnas sie martwic - jesli jednak ma problemy z utrzymaniem sie na pretach, czy spada z roznych czesci klatki/mebli itd - jest problem do zmartwienia, na to sie raczej juz nic nie poradzi, na szczurka bedziesz teraz musiala po prostu zwracac wieksza uwage, zeby nie zrobil sobie krzywdy.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Spalone w?sy
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czita nie ma problemów z zachowaniem równowagi, ale coś się chyba zmieniło w jej percepcji - trudno się dziwić. Mam wrażenie, że jest troche zdziwiona - pewnie inaczej odbiera otoczenie. Ale cały czas jest bardzo ożywiona (jak zwykle), więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Jeszcze raz dzięki
Spalone w?sy
Kiedyś miałam fazę na świeczki i ciągle się u mnie paliły.
Moja szczurzyca regularnie chodziła bez wąsów!
Szybko odrastały, ale ona znów podchodziła do płomienia...
Nic jej się nigdy z tego powodu nie stało.
A wczoraj Bonifacy zakosztował tego samego!
Zapaliłam świeczke, a on musiał zobaczyć, co to.
Tylko troszke sie przypalił, ale do końca dnia bardzo ostrożnie podchodził do świeczki. Nadal go interesowała, ale uczy się chłopak na błędach
!
Moja szczurzyca regularnie chodziła bez wąsów!
Szybko odrastały, ale ona znów podchodziła do płomienia...
Nic jej się nigdy z tego powodu nie stało.
A wczoraj Bonifacy zakosztował tego samego!
Zapaliłam świeczke, a on musiał zobaczyć, co to.
Tylko troszke sie przypalił, ale do końca dnia bardzo ostrożnie podchodził do świeczki. Nadal go interesowała, ale uczy się chłopak na błędach
Spalone w?sy
Ulżyło mi, że wąsy jednak odrosną:) Czita na razie po prostu zrobiła się trochę ostrożniejsza i mam nadzieję, że na trochę dłużej zapamięta tę lekcję. A z zapalania świeczek na razie jednak zrezygnowałam
Re: Spalone wąsy
Witam. Mojemu szczurkowi wlasnie spalily sie wąsy :,(
nie wiem co mam zrobic...
czy dlugo odrastaja?
spalila sie mniej wiecej połowa i tylko po jednej stronie...
prosze o odpowiedz...
nie wiem co mam zrobic...
czy dlugo odrastaja?
spalila sie mniej wiecej połowa i tylko po jednej stronie...
prosze o odpowiedz...
przeczytaj poprzednie posty, tam znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania:) obserwuj, czy szczurek nie ma problemów z równowagą, wtedy trzeba na niego uważać. jeśli jest ok, to prawdopodobnie odrosną albo będzie trochę inaczej odbierał świat.
zeMną:CumbobLunetaMufkaMulinaPiankaOwcaWałekIncognitoKopciuchSrebritkaIvermektynaGremlinRzepicha
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
zaTM:AdziaDużaFruziaBudyń4KluskiAllelekWałkiNiebieskiChoryDowódcaPomidorowyPszeniczyMlekoKoalaPlamkaTrututSkinerEspriAgutKoKoDoremiSomaliaKapadocja
- susurrement
spokojnie, poradzi sobie.. tylko 1/4 wąsów mu zabrakło, poza tym ma jeszcze ogonek
nie ma co się martwić, naprawdę.

ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
kurde mam wyrzuty sumienia ze go nie dopilnowalam...
a dlugo takie wasy odrastaja ?

a dlugo takie wasy odrastaja ?