[klatka] wybór klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: [klatka] wybór klatki
Już sama nie wiem :/ a były jakieś przypadki, gdzie szczurki zachorowały? Pewnie były, jeśli o tym mówisz :/ I co tu zrobić?
- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Sama z autopsji nie znam - słyszałam jedynie o przypadku zaklinowania dróg pokarmowych żwirkiem silikonowym.
hmm.. myślę, że zrobię tak, jeśli zauważę, że Luno wcina ten żwirek nie będę go używała, teraz już się nawet tam załatwia, więc tak sobie myślę, że może nie będzie chciał wyjadać swoich odchodów
Zobaczymy, dzięki za cenne rady 

Moze byc tak, ze probuje co to takiego. Moja Pixie tez nagryzala zwirek jak zmienilam z trocin, ale po kilku probach stwierdzila, ze to zadne jedzonkoi teraz jest spokoj.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
U mnie było identycznie, nie chciałam trocin, bo Luno kichał od nich, dlatego zdecydowałam się na ten żwirek, tak sobie myślę, że nie będzie już więcej żwirku podjadał 

też mam jakiś taki żwirek. nie wiem czy bentonitowy czy jak wy to nazywacie
ale to są takie drobne kamyczki zbrylające niby. na opakowaniu pisze dla kotów dla królików dla gryzoni (królik to niby gryzoń nie jest?xD) i fred ma się dobrze i nic mu nie jest;]]

Ja raczej będę używała takiego żwirku:
http://www.e-sklep.kakadu.pl/product/im ... 050155.jpg
mam nadzieję że będzie dobry ^^.
http://www.e-sklep.kakadu.pl/product/im ... 050155.jpg
mam nadzieję że będzie dobry ^^.

Chcę zbudować klatkę, ale mam pewne wątpliwości co do wielkości. Będzie to osiatkowany regał taki jak w hurtowniach stoją. W podstawie mogę mieć 40cm,60cm,100cm; a wysokość do 100cm lub 200cm. Na początku chciałam w podstawie 100 i 60/40 i wysokość na 200. Ale jak tak pomyślałam... Gdy będę miała starsze szczurki (a Szabra już mi marnieje
) to taka wysokość raczej byłaby nie odpowiednia i zresztą trudno by mi się ją czyściło
Więc tak sobie myślę i myślę... I stwierdzam (muszę się jeszcze taty zapytać czy mi to wypali, bo nie wiem jak dokładnie idą łączenia) że bym ją "wywróciła" i bym miała w podstawie 60/40 i 200 a wysokość 100. Jakby to nie wypaliło to bym zrobiła taki ładny sześcian 100/100/100. (Jeset jeszcze problem czy takom powierzchnie im urządzę w stylu szczurzego bałagany
) Więc do Was kieruję pytanie co o tym sądzicie? Miło by było gdybyście wyrazili opinię na temat wielkości i jeszcze ją uzasadnili biorąc pod uwagę najlepiej wszystko

J aszukałam wszędzie klatki o wymiarach co najmniej 100 x 60 x 80. Co prawda znalazłam klatkę 100 x 80 x 90, aleodstępy między prentami wynosiły 3,5 cm, więc odpadła. Nie mogę znaleźć nigdzie klatki, dzisiaj więc jadę do pasażu do zoologa zobaczyć za jakąś klateczką, jeżeli nei będzie to będę musiała sama jakąś zrobić, bo ta co ja mam nie jest za Ciekawie urządzona, i nie mogę nic praktycznie do niej włozyć oprócz tunelu, w którym śpią (i mimo, że to szczurki i kupiłam go ok. 2 miesiące temu, jest w ogole nie obgryzany) i jeszcze hamako - domek, który roi się od ddziur, ale ciuty zrobiły to po to, zeby mieć lepsze wyjście od spodu..
Jest gdzies na forum temat poświęcony jak zrobić klatkę?
Od razu mówię, że szukałam, ale albo złe frazy wpisuję, albo nei ma, a ja nie wiem za co się wziąć..
Od razu mówię, że szukałam, ale albo złe frazy wpisuję, albo nei ma, a ja nie wiem za co się wziąć..
-
- Kontakt:
na allegro jest klatka lotnia - 100x53x85matrix360 pisze:J aszukałam wszędzie klatki o wymiarach co najmniej 100 x 60 x 80. Co prawda znalazłam klatkę 100 x 80 x 90, aleodstępy między prentami wynosiły 3,5 cm, więc odpadła. Nie mogę znaleźć nigdzie klatki, dzisiaj więc jadę do pasażu do zoologa zobaczyć za jakąś klateczką, jeżeli nei będzie to będę musiała sama jakąś zrobić, bo ta co ja mam nie jest za Ciekawie urządzona, i nie mogę nic praktycznie do niej włozyć oprócz tunelu, w którym śpią (i mimo, że to szczurki i kupiłam go ok. 2 miesiące temu, jest w ogole nie obgryzany) i jeszcze hamako - domek, który roi się od ddziur, ale ciuty zrobiły to po to, zeby mieć lepsze wyjście od spodu..

http://www.allegro.pl/item882347633_lot ... elona.html
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Mam taki hmm... problem
.
Otóż ta klatka którą kupiłam jest trochę mniejsza. Wszędzie po sklepach szukałam zabawek dla szczurów,
ale nie było po prostu nic. Szczurki będą miały tylko:
-Hamaczek
-Domek
-Drewniane drabinki
-Półeczki
-Koszyczek
-Most z patyczków
Czy wystarczy im tyle na razie? Tym bardziej że ta klatka do największych nie należy,
i nie chcę żeby szczurki miały tak naćkane że nie będą mogły się poruszyć...

Otóż ta klatka którą kupiłam jest trochę mniejsza. Wszędzie po sklepach szukałam zabawek dla szczurów,
ale nie było po prostu nic. Szczurki będą miały tylko:
-Hamaczek
-Domek
-Drewniane drabinki
-Półeczki
-Koszyczek
-Most z patyczków
Czy wystarczy im tyle na razie? Tym bardziej że ta klatka do największych nie należy,
i nie chcę żeby szczurki miały tak naćkane że nie będą mogły się poruszyć...

wydaje mi sie,ze wystarczy. jak ciekawie rozmiescisz:) same fajne rzeczy wymienilas,napewno im sie spodobaPamela@@ pisze:
-Hamaczek
-Domek
-Drewniane drabinki
-Półeczki
-Koszyczek
-Most z patyczków
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Pamela@@ a jakiej wielkości jest klatka skoro mówisz, że nie za duża?;]
też sądzę, że wystarczy to co wymieniłaś najwyżej mogłabyś dodać jakiś tunel:)rozejrzyj się po rurach pcv czy jak to się tam zwie;P
też sądzę, że wystarczy to co wymieniłaś najwyżej mogłabyś dodać jakiś tunel:)rozejrzyj się po rurach pcv czy jak to się tam zwie;P