Lola i Mefi

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
YxNinaxY

Lola i Mefi

Post autor: YxNinaxY »

Zaczynając od początku...
Na pomysł przygarnięcia szczurka wpadłam w sumie przypadkowo, po prostu chciałam mieć zwierzątko-przytulankę ;)
Wiedziałam, że szczury są mądrymi stworzonkami dlatego automatycznie odrzuciłam opcje przygarnięcia jakiegokolwiek innego gryzonia.
Poszperałam trochę w internecie jak to jest z tymi szczurami i zakochałam się :D Wyczytałam, że stworki z zoologicznego często bywają chore i lepiej brać ogonki z domowych hodowli, więc napisałam post, że z chęcią przygarnę 2 panny (początkowo chciałam jednego ale przecież są to zwierzęta stadne ). I tak oto trafiły do mnie moje słoneczka :)
Lola - mały rudzielec, trafiła do mnie w sumie przypadkowo, bo wybrałam nieco innego szczurka. Jednak cieszę się, że tak wyszło bo Lolka to prawdziwy pieszczoch. W przeciwieństwie do swojej siostry bardzo lubi obecność człowieka, głaskanie, mizianie i "spacerowanie" na moim ramieniu lub pod koszulką wystawiając jedynie nosek przez dekolt ;)
Mefi - Trochę płochliwa ale to ona zawsze przed Lolą wychodzi na spacer po pokoju. Ciekawska. Nie znosi wody. Straszny piszczek jak tylko się przestraszy piszczy tak żałośnie, że aż mnie serducho boli.
Kocham obie niesamowicie i nie wyobrażam sobie życia bez nich... No ok.. na początku ciężko było przywyknąć do nocnych harców ale od kiedy noc spędzają poza moim pokojem jest cudownie ;) No i nie mogę przeżyć tej pościeli którą poharatały :P
Najbardziej urocze jest to że kiedy tylko za blisko podejdę do ich klatki, np. robiąc make up czuję delikatne szarpanie za piżamę :D Te małe stworki wciągają do klatki co tylko mają w swoim zasięgu ;)
YxNinaxY

Re: Lola i Mefi

Albo jestem ślepa albo nie widzę opcji "edytuj" ;)
Chciałam dodać kilka fotek :
śpiące królewny :) :
Obrazek
Lola w ulubionym miejscu :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Maluszki kilka dni po przybyciu ;) Głowa Mefi łapki Loli :)
Obrazek
A to całe stado:
Obrazek
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Post autor: UprzejmaCegła »

http://img64.imageshack.us/i/93460708.jpg/ <-- cudna ta Lola :D no wiesz, ja mam chłopców, którzy też lubią "te" sprawy :P
http://img22.imageshack.us/i/74728776.jpg/ <-- piękne rozespane, mordercze spojrzenie :D

Dobrze zrobiłaś, że przygarnęłaś kluchy, bo z tego co widzę to żyją u Ciebie jak raju (zwłaszcza Lola) :P
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

*Delilah* pisze:http://img5.imageshack.us/i/50491349.jpg/
hehe strazniczki skarbca :D
http://img64.imageshack.us/i/93460708.jpg/ to jest dopiero strażniczka skarbca ;)
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
YxNinaxY

No mam nadzieje że jest im u mnie dobrze ;)
Za chwilkę dam im po raz pierwszy surowe jajko... zobaczę jak na nie zareagują;) Może będą zdjęcia.

A tak z innej beczki.. Lolka czasami dziwnie się zachowuje, łapie zwiechy jak ja to nazywam.
Jak się czegoś przestraszy lub jak usłyszy jakiś dziwny odgłos to zaczyna chwiać się na prawo i lewo z takim tępym wzrokiem. Czy to aby na pewno normalne? Może kiedyś uda mi się nagrać taką "akcję" to podzielę się z wami tym filmikiem ;)
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Witam imienniczke.

Cudne zwierzaki.

Co do kiwania: to normalne ;) Zwłaszcza u czerwonookich szczurów.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
YxNinaxY

Witam witam :)
Uff to dobrze, że to nic strasznego bo już się bałam, że coś jest nie tak z moim czortem małym ;)

Fotki z pierwszego spotkania z jajkiem ;) :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

W sumie jajko furory nie zrobiło... Rzekłabym średnie zainteresowanie wywołało ;) Trochę dziewczyny pochlipały i odpuściły ;) Dużo ciekawsze wydają im się jogurciki ;)

I znalazłam jeszcze zdjęcie Loli buszującej po tapczanie :
Obrazek
I dosłownie z ostatniej chwili, jeszcze cieplutkie zdjęcie Mefi ;) :
Obrazek

Pozdrawiamy serdecznie :D
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Jaką klatke mają dziewczyny? Wygląda na małą.
No i strasznie pusta, jakaś półka by sie przydała ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
YxNinaxY

http://allegro.pl/item866886909_klatka_ ... owosc.html szału nie ma ale na razie na większą mnie nie bardzo stać a póki co wydaje mi się, że jest wystarczająca;)
Miały wszystkie te pierdoły ale w tunelach już się nie mieściły więc je usunęłam... a kiedy miałam półki to moja mama nie mogła znieść smrodku :P (choć myłam półki codziennie...) - moja mama ma jakiś "ultra nos", wszystko jej śmierdzi :D
W sumie te wszystkie gadżety to im potrzebne jedynie w nocy bo cały dzień śpią lub są na wybiegu..
próbowałam robić im tunele z rolek od papieru ale wcale się nimi nie interesują... Niedawno czytałam na forum post o zabawkach i bardzo spodobały mi się motywy huśtawek z kokosa czy innych pierdół ;) Więc jak będę miała trochę czasu to coś wykombinuję
YxNinaxY

tutaj masz zdjęcia :
Obrazek
Obrazek
wydaje mi się, że chyba nie jest im ciasno ;)
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Post autor: UprzejmaCegła »

no klatka malutka jak na takie duże kluchy ;)
Poszukaj jakiejś o wymiarach 50x50x50, taka będzie idealna dla dwóch ciurów ;) może akurat coś na allegro będzie, albo w TYM dziale :)
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Klatka za mała i raczej nie szczurkowa. Ja bym z surowym jajem nie ryzykowała - salmonelloza i w ogóle. Wszystkie moje szczurasy uwielbiały za to jajo na twardo lub półtwardo.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
YxNinaxY

Na razie muszą się męczyć w tej małej. Klatka chomikowata, wiem... Ale innej nie mam. Jak zdobędę trochę kasy to coś pomyślę obecnie mam trochę sporo wydatków na pilniejsze sprawy :(
Jajka spróbowałam raz i więcej nie zamierzam, bo i tak nie smakowało :P A gotowane i owszem ;)
YxNinaxY

klatka...

Czy taka klatka byłaby dobra dla 2 szczurów...??
http://www.allegro.pl/item883611558_kla ... trowa.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”