więc nie ma tak dobrze z kanapami
 więc nie ma tak dobrze z kanapami  moja jest ciemnoczerwona i też ją podgryzają
 moja jest ciemnoczerwona i też ją podgryzają 
Moderator: Junior Moderator

więc nie ma tak dobrze z kanapami
 więc nie ma tak dobrze z kanapami  moja jest ciemnoczerwona i też ją podgryzają
 moja jest ciemnoczerwona i też ją podgryzają 

I nie ukrywam że strasznie śmiesznie to wygląda. Wcześniej miałam same czarnookie szczury i one jakoś się nie bujały. Albinosek Pinki, jak biega po pokoju, to raz na jakiś czas się zatrzymuje, szczególnie na dużej przestrzeni i zaczyna kiwanie. Tak samo jak siedzi w klatce i się go zawoła, to podbiega do kraty i się kiwa. Moim zdaniem to jak najbardziej "łapanie ostrości" i nie ma się o co martwić.
 I nie ukrywam że strasznie śmiesznie to wygląda. Wcześniej miałam same czarnookie szczury i one jakoś się nie bujały. Albinosek Pinki, jak biega po pokoju, to raz na jakiś czas się zatrzymuje, szczególnie na dużej przestrzeni i zaczyna kiwanie. Tak samo jak siedzi w klatce i się go zawoła, to podbiega do kraty i się kiwa. Moim zdaniem to jak najbardziej "łapanie ostrości" i nie ma się o co martwić.

Tak samo mogą mieć ogonki w kolorach american blue, mink i połączenia z tymi kolorami.
 Tak samo mogą mieć ogonki w kolorach american blue, mink i połączenia z tymi kolorami.  Oczywiście ogonki z oczami: różowymi, czerwonymi, ruby i dark ruby.
 Oczywiście ogonki z oczami: różowymi, czerwonymi, ruby i dark ruby.
 Blazedy i spottedy również tak często mają.
 Blazedy i spottedy również tak często mają. 

Zapamiętam, dziękuję za szybką odpowiedź.
 Zapamiętam, dziękuję za szybką odpowiedź.  A znów Asnyk, himalayan, który ma czerwone (różowe?) oczy w ogóle się nie kiwa (i nigdy nie kiwał), a ma ok. 1,5 roku. Jowisz, seal point siamese, który również ma czerwone(różowe?) oczy też się nie kiwa ale on ma z kolei dopiero 3 miesiące, ma czas. Z czerwono/różowo - okich kiwają się u Nas tylko 3 topazki.
 A znów Asnyk, himalayan, który ma czerwone (różowe?) oczy w ogóle się nie kiwa (i nigdy nie kiwał), a ma ok. 1,5 roku. Jowisz, seal point siamese, który również ma czerwone(różowe?) oczy też się nie kiwa ale on ma z kolei dopiero 3 miesiące, ma czas. Z czerwono/różowo - okich kiwają się u Nas tylko 3 topazki. 
 taki aż swiecące (tak myśle, nigdy nei miałem z czerwonymi , tylko z rózowymi). To musi zabawnie wyglądać , taka kiwajaca sie gromadka
 taki aż swiecące (tak myśle, nigdy nei miałem z czerwonymi , tylko z rózowymi). To musi zabawnie wyglądać , taka kiwajaca sie gromadka 

Moja mama mówi, że rapują.
 Moja mama mówi, że rapują.