1roczna i 6 tygodniowa szczurzyca.
Moderator: Junior Moderator
1roczna i 6 tygodniowa szczurzyca.
Kupilam nowa szczurzyce (Amadeusza) i ma 6 tygodni 4 miesiace temu dostalam szczurzyce od brata ( Wolfgang teraz ma rok ) gdy probowalam je do sebie zapoznac tz. trzymalam ta mala w rece a ta starsza byla na podlodze to ona rzucila cie na Amadeusza i chciala ja ugryc naszczescie ugryzla mnei w palc , ale nie wiem jak je do siebie zapoznac , Boje sie ze znowu sie Wolfgang na nia rzuci, podchodze z Amadeuszem do klatki ale Wolfgang za kadzym razem sie jezy . Jak to zrobic ?
Re: 1roczna i 6 tygodniowa szczurzyca.
Poczytaj dział stadko i temat http://szczury.org/viewtopic.php?f=16&t=1149 tam masz opisane jak łączyć samice. Trzeba być cierpliwym 

"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem."
Arthur Schopenhauer
[*] Smrodzio - na zawsze w moim serduchu [*][/b] [/i][/color][/size]
Arthur Schopenhauer
[*] Smrodzio - na zawsze w moim serduchu [*][/b] [/i][/color][/size]
Też miałam taki problem z panami, Dżony był młodszy ale był już u mnie ponad miesiąc i też leciała krew i mi i Waflowi, próbowałam rożnych metod z tego forum, było dobrze przez pierwsze 10- 40 minut na neutralnym gruncie, w zależności czy byli zajęci czymś innym, aż w końcu ktoś polecił mi aby odseparować je o siebie na tydzień (byli w innych pokojach) i po tym tygodniu znowu pościłam je na nowy neutralny teren i tak już zostali razem, potem wymyłam i przemeblowałam klatkę, wpuściłam młodszego na godzinę, potem dołączył starszy, przez kilka nocy były straszne jadki ale krew się nie lała, po prostu ustalali hierarchie
W przypadku moich się udało, ale wiadomo że każdy szcurek jest inny, poczytaj forum, dużo się można na ten temat dowiedzieć 

~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Ech "edit" ... ;/
Dżony był starszy, oczywiście (o 2 miesiące) i był pierwszy :p
Dżony był starszy, oczywiście (o 2 miesiące) i był pierwszy :p
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
hmm okay poczytam ^^ dzieki ^^