widocznie nie dokładnie znasz możliwości niektórych ludziKarenn pisze:w życiu bym nie powiedziała z e ludzie mogą być tak okrutni i bez serca.

Moderator: Junior Moderator
widocznie nie dokładnie znasz możliwości niektórych ludziKarenn pisze:w życiu bym nie powiedziała z e ludzie mogą być tak okrutni i bez serca.
wśród znajomych? Gdyby tak było, to musieli by średnio raz w miesiącu obdarowywać znajomych.ania tor pisze:samców, jak pisałam- nie ma w stałej sprzedaży, tylko jeśli ktoś chce, to pani dzwoni do hodowcy i zamawia. natomiast sprzedawczyni bierze (zamawia) u hodowców same samiczki, co się dzieje z samcami- nie wiem. mam nadzieję że te osoby, które tam czasem sobie rozmnażają ogonki w domu chłopaczkom znajdują domy wśród znajomych. a na giełdzie, niestety jak to na giełdzieczy samiec, czy samica jak nikt nie kupi zapewne idą na karmę
szkoda, że te hodowle "ilościowe" mnożą tych szczurków tyle, że zawsze coś przerośnie do wielkości karmowych
A może "hodowcy" oddają chłopaków do innego sklepu zoologicznego?DK! pisze:wśród znajomych? Gdyby tak było, to musieli by średnio raz w miesiącu obdarowywać znajomych.ania tor pisze:samców, jak pisałam- nie ma w stałej sprzedaży, tylko jeśli ktoś chce, to pani dzwoni do hodowcy i zamawia. natomiast sprzedawczyni bierze (zamawia) u hodowców same samiczki, co się dzieje z samcami- nie wiem. mam nadzieję że te osoby, które tam czasem sobie rozmnażają ogonki w domu chłopaczkom znajdują domy wśród znajomych. a na giełdzie, niestety jak to na giełdzie czy samiec, czy samica jak nikt nie kupi zapewne idą na karmę szkoda, że te hodowle "ilościowe" mnożą tych szczurków tyle, że zawsze coś przerośnie do wielkości karmowych
A wiesz gdzie jest ta hurtownia w Łodzi ? Bo mnie ciekawi, a ja z Łdz jestemKarenn pisze:"Często sklep, w którym są względnie dobre warunki sprowadza zwierzęta z hurtowni, w której warunki są z kolei skandaliczne. Wspierając więc ten sklep, wspieramy też hurtownię."
Masz racje mój Dickens został przywieziony z hurtowni znajmy wszystkie gryzonie zwozi z Łodzi .Rozmawiałam dzisiaj z nim na ten temat , pytałam czy wie w jakich warunkach tam się znajdują opowiedział ze nie wie. Bo szczurki przekazuje mu pośrednik.
DK, pewnie to ten wielki bazar, ktory organizowany jest co tydzien. akwarystyczno - zoologiczny.DK! pisze:A wiesz gdzie jest ta hurtownia w Łodzi ? Bo mnie ciekawi, a ja z Łdz jestemKarenn pisze:"Często sklep, w którym są względnie dobre warunki sprowadza zwierzęta z hurtowni, w której warunki są z kolei skandaliczne. Wspierając więc ten sklep, wspieramy też hurtownię."
Masz racje mój Dickens został przywieziony z hurtowni znajmy wszystkie gryzonie zwozi z Łodzi .Rozmawiałam dzisiaj z nim na ten temat , pytałam czy wie w jakich warunkach tam się znajdują opowiedział ze nie wie. Bo szczurki przekazuje mu pośrednik.
jeśli tak, to ciesz się, że nic maluchowi nie jest. Zwierzęta sprzedają tam tylko pseudohodowcy. Ciesz się że nie widziałaś co tam się dzieje... naprawdę. Hala Start to jest jakiś koszmarKarenn pisze:Przerażacie mnie. Moje maleństwa tam były !!! Aż chce się ryczeć jak pomyśle o tej hali .