co dobrego zaserwowaliście dzisiaj swoim ogonom?
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: co dobrego zaserwowaliście dzisiaj swoim ogonom?
kaszke malinową 

Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
W tym temacie piszemy co dobrego zaserwowaliśmy ogonom czy może cały jego jadłospis (jestem mało kumata )?
Zara, Roxi, Maja, -czyli moje maleństwa ♥♥♥
Chyba jak sama nazwa wskazuje, no nie?lola900 pisze:W tym temacie piszemy co dobrego zaserwowaliśmy ogonom czy może cały jego jadłospis (jestem mało kumata )?

Odkąd śledzę ten temat, nie było tu żadnego jadłospisu. Możesz np. go umieścić w swoim temacie w 'Naszych pupilach', jeżeli takowy posiadasz- jeżeli nie, zakładaj czym prędzej, bo jestem ciekawa tego jadłospisu.
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Edycjo!
Jajeczniczka z szyneczką na masełku.

Jajeczniczka z szyneczką na masełku.
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Gotowane miesko z ziemniakami i gerberek na deser
suszone bananki, fistaszki i kaszka bananowa
kaszke bananowa 

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Trochę jabłecznika z mego talerza. Mniam! 

Żółwik Tuptuś u Muchy.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
-
jabłuszko, jogurt na łyżeczce i buziaka 

Ze mną: Pchła, Malwa, Stokrota, Krzykacz i inne 
Za TM: Ali (*), Alex (*)

Za TM: Ali (*), Alex (*)
- Mucha321
- Kontakt:
Kalafior, ziemniaki, makaron i wątróbka drobiowa.
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA

Dzisiaj buszowałam po kuchni, i znalazłam opakowania po masełkach, dość spore, więc postanowiłam zrobić im coś na śniadanie:
Do miseczek wkroiłam marchew, jabłko, małe grzaneczki (w zeszłym tygodniu pokroiłam cały bochenek chleba i włożyłam do piekarnika. Nie radze, przez kilka godzin, ręce odmawiają posłuszeństwa), ugotowałam jajko i pokroiłam na siedem czesci (bo tyle mam ogonów) i razem ze skorupką wrzuciłam do całego tego bajzlu, czytałam gdzieś ze skorupka ma jakieś tam witaminy, i że niby człowiek też może je jeśc, na przykład do serka, pokruszone.
co tam jeszcze... hm, a tak, po kawałeczku paróweczki drobiowej dla każdego (może ktoś kojarzy, takie malutkie, mocno brązowe, ok 3cm, sprzedawane w selgrosie) i kilka kosteczek żółtego serka. I mam pytanie. czy szczury mogą seler? ostatnio zrobiłam im sałatkę z marchwi, ogórka, sałaty, pomidorków koktajlowych (tego też nie byłam pewna), i dałam każdemu po półcentymetrowym kawaleczku, dla spróbowania. Nie wszystkie ogony go zjadły- chłopaki troche nadgryźli, tak samo dziewczynki. liczę na odpowiedź od kogoś kto już podawał, lub wie czy to im nie szkodzi.
Do miseczek wkroiłam marchew, jabłko, małe grzaneczki (w zeszłym tygodniu pokroiłam cały bochenek chleba i włożyłam do piekarnika. Nie radze, przez kilka godzin, ręce odmawiają posłuszeństwa), ugotowałam jajko i pokroiłam na siedem czesci (bo tyle mam ogonów) i razem ze skorupką wrzuciłam do całego tego bajzlu, czytałam gdzieś ze skorupka ma jakieś tam witaminy, i że niby człowiek też może je jeśc, na przykład do serka, pokruszone.

też czytałam gdzieś o tych skorupkach, że zdrowe są.
seler można podawać, pomidory też, a że koktajlowe to chyba nic nie zmienia..
seler można podawać, pomidory też, a że koktajlowe to chyba nic nie zmienia..
Zupka... Kartoflanka mamusi. 

Żółwik Tuptuś u Muchy.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Bobovitę rosołek kurczak z ryżem 

kasza jęczmienna z gotowaną wołowinką, a na deser tarte awokado na pół ze mną ^^
niosła obrzydliwe, niepokojąco żółte kwiaty. (...) te kwiaty rysowały się bardzo wyraziście na tle jej czarnego płaszcza. niosła żółte kwiaty! to niedobry kolor!
ze mną Tobiasz i Mooniek, Cyklotymiowi wychowankowie <3
ze mną Tobiasz i Mooniek, Cyklotymiowi wychowankowie <3