MasakraDorotka96 pisze:Tak... Ludzie są bezmyślni!
Ostatnio uświadamiałam koleżance, żeby nie mnożyła chomików.
Aktualnie ma ich tyle, że trzyma je w 9 terrariach... Obczajcie to, nie wiedziała, że trzeba je oddzielić wg płci i że będą miały młode... Najgorsze jest to, że ta dziewczyna chce 'dokupić jeszcze samce, bo tamte zdechły'. Wkurzyłam się okropnie i może nie powinnam tego robić, ale już nie wytrzymałam, bo najpierw na nią nawrzeszczałam za głupotę, a dopiero potem wytłumaczyłam dlaczego nie należy rozmnażać gryzoni, z czym to sie wiąże itd...
Z racji tego, że się lubimy i naprawdę chcę jej pomóc umówiłyśmy się na współne studiowanie moich książek o chomikach i stron internetowych. Potem zadzwonił kolega, co nas wybiło z chomiczego rytmu [miałyśmy faze]. Najbardziej rozśmieszyło mnie pytanie 'A czym karmić te dopiero urodzone?' ...
Śmietnik :D / Prawie SB
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Śmietnik :D / Prawie SB
No i wróciłam od znajomej. Zaniosłam jej tą klatkę i trochę żarełka dla szczurki. Takie maleństwo! Wielkości myszoskoczka. Brązowa huskulka. Znajoma stwierdziła, że jutro jedzie po drugą szczurcię i nie będzie brała z forum czy coś, tylko z zoologa, bo ona chce już
I tak wiem, że jej nie przekonam. Dam jej transporter, żeby to szczurze dziecko się nie przeziębiło... A, no i przy okazji dowiedziałam się, że w jednym z zoologicznych mają węże i karmią je żywymi szczurkami - znajoma była tam właśnie w czasie ich posiłku...
Moja koleżanka kupiła kiedyś parkę myszoskoczków. Opieprzyłam ją, że przecież się rozmnożą, na co ona stwierdziła "dam pająkowi"
No i rozmnożyły się, było ich z dziesięć w malutkim akwarium
No ale jej nie przemówisz, cały czas pytałam co z nimi zrobi a ona "mam czas, mam czas". Po czym w wakacje wypuściła zwierzątka na łąkę nic mi nie mówiąc, bo przecież bym je wzięła i znalazła domy. I jeszcze wpieniła mnie ostatnio jak oglądałyśmy zdjęcia i były tam jej myszoskoczki a ona "jak ja za nimi tęsknie!" 
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
kilka osób w zasadzie.. dużo razy czytałam / słyszałam jak komuś się nie chce czekać na maluszka, żeby dorósł albo nie chce się gdzieś tam po niego jechać i woli kupić i mieć z głowy..
ja niestety tez znam wiele takich przypadkowmatrix360 pisze:dużo razy czytałam / słyszałam jak komuś się nie chce czekać na maluszka, żeby dorósł albo nie chce się gdzieś tam po niego jechać i woli kupić i mieć z głowy..
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Boże! Dlaczego nic na to nie możemy poradzić?! Gdy czytam takie rzeczy, kłębi się we mnie płacz, wściekłoś i żal... Jak tak można? Własciciele zoologów nie mają krzty dobroci, serca! No nie! Poprostu NIE!!Wentzowa pisze: A, no i przy okazji dowiedziałam się, że w jednym z zoologicznych mają węże i karmią je żywymi szczurkami - znajoma była tam właśnie w czasie ich posiłku...![]()
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
-
stokrotka&alex
Wiem ja mam 4 szczurasy z zoologa no i kupiłam najpierw parkę ale nie miałam razem chciałam je oswoić a potem dokupiłam samca. Miałam Stokrotkę ze sobą i powiedziałam że chcę samiczkę takiej wielkości jak ta to facet do mnie po co mi 2 samice i czy bym nie chciała samca załamka :/
Ze mną: Pchła, Malwa, Stokrota, Krzykacz i inne 
Za TM: Ali (*), Alex (*)
-
Nietoperrr...
- Kontakt:
Ludzie nie mają czasem wyobraźni...Co ja gadam,czasem...ZA CZĘSTO!!!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
głupota jest przekazywana z pokolenia na pokolenia tak samo jak inne wariactwa 
Kiedyś chciałam pracować w zoologu, jak dla mnie praca przyjemna (ze względu na to, że kocham zwierzęta), ale po tym co ja widzę w tych zoologach i po głupocie innych to ja bym prędzej tam wszystkich wymordowała niż się zaaklimatyzowała..
-
stokrotka&alex
na przykład u mnie w Łowiczu są dwa sklepy zoologiczne i jeden jest taki bardzie ze zwierzętami karmowymi mają tam węża małego a tak to tylko szczury, chomiki, świnki morskie i króliki i te szczury , chomiki i świnki jak nikt nie kupi to idą do węża a w drugim zoologiku są te same zwierzaki ale żadne z nich nie idą do węża jak nikt nie kupi to p. Mariola właścicielka sklepu bierze do domu i nadal szuka domów albo my bierzemy i szukamy domów
a i pierwszym zoologiku zwierzaki są trzymane w tych małych transporterach wielkości kartki A4 a w drugim są w wielkich klatkach
aż miło tam przychodzić i bawić się ze zwierzakami 
Ze mną: Pchła, Malwa, Stokrota, Krzykacz i inne 
To miło aż do takiego zoologa wchodzić 
a najmilej jest w zoologu u mnie, nie sprzedają tam zwierząt a pracownicy mogą do pracy przychodzić ze swoimi psami i trzymać w pracy inne swoje zwierzaki
Ja prawie się rozryczałam kiedy mi to znajoma opowiedziałaDorotka96 pisze: Boże! Dlaczego nic na to nie możemy poradzić?! Gdy czytam takie rzeczy, kłębi się we mnie płacz, wściekłoś i żal... Jak tak można? Własciciele zoologów nie mają krzty dobroci, serca! No nie! Poprostu NIE!!
U nas też jest jeden w którym nie sprzedają zwierzaków. Jeden na jakieś sześć
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Mozg mi juz paruje - we wtorek egzamin-postrach z profesorem-postrachem 
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
A u nas żadnego takiegoU nas też jest jeden w którym nie sprzedają zwierzaków. Jeden na jakieś sześć
Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
ja znam jeden! haSheeruun pisze:A u nas żadnego takiegoU nas też jest jeden w którym nie sprzedają zwierzaków. Jeden na jakieś sześć
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)