[klatka] wybór klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: [klatka] wybór klatki
http://www.zoohandel24h.pl/klatki-dla-gryzoni a czy ta ostatnia klatka bedzie odpowiednia dla 2dziewczynek?
Kubuś [*] i Bobuś [*] - bede o Was zawsze pamietac! ;**
-
- Kontakt:
jeżeli chodzi o tą z wymiarami :
Wysokość 54 cm,
Długość 43 cm,
Szerokość 28 cm
to nie, 28 cm to za mało dla szczura.
Wysokość 54 cm,
Długość 43 cm,
Szerokość 28 cm
to nie, 28 cm to za mało dla szczura.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
MINIMALNY wymiar to 40 cm. u samiczek może byc 36. tu masz, o zgrozo, 28 cm...agar04 pisze:http://www.zoohandel24h.pl/klatki-dla-gryzoni a czy ta ostatnia klatka bedzie odpowiednia dla 2dziewczynek?
za taka sama cene na allegro możesz kupic wielką, porządną klatkę. szukaj klatek opisywanych jako klatki dla FRETEK, nie dla chomików.
Jeśli chodzi Ci o klatkę o wymiarach 54/43/28 to niestety nie - wymiar 28 jest za mały dla szczurków. Nawet jeśli gdy ogonki są małe i nie stanowi to przez jakiś czas problemu, to potem zdecydowanie brakuje tych kilku cm, żeby się przeciągnąć, wygodnie ułożyć, odpocząć.
Lepiej zainwestować w szerszą, no i wiadomo, że nie ma ZA DUŻEJ klatki. Za małe są.
Lepiej zainwestować w szerszą, no i wiadomo, że nie ma ZA DUŻEJ klatki. Za małe są.
Jak myślicie,czy mogłabym trzymać małe szczurki w klatce ok.30 cm szer. 20 cm szer. 40 cm wys do pon.,bo właśnie wtedy przyjdzie mi moja wieksza klatka?
Zara, Roxi, Maja, -czyli moje maleństwa ♥♥♥
co rozumiesz przez trzymać?
jeśli będą mogły się wybiegać w pokoju myślę, że możesz je przenocować w tej klatce do pon.
jeśli będą mogły się wybiegać w pokoju myślę, że możesz je przenocować w tej klatce do pon.
...czyż nie dobija się koni...?
moja siostra trzyma swoje szczury w takiej klatce, ale mają całonocny wybieg na dłuuugiej szafce. Jeśli będziesz je wypuszczać, kilka nocek mogą w niej przetrzymać.
Oczywiście że będę je wypuszczała.Akurat zaczeły mi się ferie to będę mogła z nimi spędzać mnóstwo czasu (później oczywiście też) 

Zara, Roxi, Maja, -czyli moje maleństwa ♥♥♥
juz ci napisali ze nie ze wzgledu na wymiary.agar04 pisze:http://www.zoohandel24h.pl/klatki-dla-gryzoni a czy ta ostatnia klatka bedzie odpowiednia dla 2dziewczynek?
ale nawet gdyby byla wieksza to jest nieodpowiednia z powodu polek w postaci pretow.
na takich drutach szczurom jest strasznie niewygodnie, chyba mozna sie domyslic..poza tym lapka moze wpasc i sie zlamac lub cos w tym rodzaju;/
poszukaj jakiejs z polkami drewnianymi/plastykowymi albo bez - wtedy bedziesz mogl/a zrobic je sam/a.
co sądziecie o klatkach Tommy 102 T2 i T3
czy nadaja się dla 2 szczurów samców
bo pżeraża mnie odstęp między prentami klatki-2,35cm 

Jeżeli samce są duże, to się nie przecisną. A jeśli nie, to taką klatkę musisz owinąć jakąś drobniejszą siatką.
A jeżeli chodzi o klatkę, mającą pomieścić 2-3 szczury, to jestem zwolenniczką szynszylówek jak ta http://www.allegro.pl/item917678761_kos ... kolor.html
Cena nie jest zbyt wygórowana, sama mam taką klatkę i się sprawdza. Tylko półeczki sa nielakierowane, ja zamontowałam na nich jeszcze plastikowe tacki, takie kuchenne, żeby nie wchłaniały siuśków.
Cena nie jest zbyt wygórowana, sama mam taką klatkę i się sprawdza. Tylko półeczki sa nielakierowane, ja zamontowałam na nich jeszcze plastikowe tacki, takie kuchenne, żeby nie wchłaniały siuśków.
jest świetna! :O
Fajne jest to, że dodają spory kołowrotek, który można łatwo wyciągnąć ze "stópki", umościć szmatkami i zrobić gniazdko.