Sołzowy szubrawiec

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: wolna szczurza szuflandia

Post autor: Paul_Julian »

Skądś to znam .... Moje wieją , aż wszystko fruwa na srodek pokoju. Potrafi je przestraszyc nawet dzwięk przesuwanego joysticka w telefonie ( mam sony ericsona z joystickiem). A już nie wspomnę, jak np. kichnę. Tak ruszają tymi piętami jak w kreskówce :D
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

Paul_Julian pisze:Skądś to znam .... Moje wieją , aż wszystko fruwa na srodek pokoju. Potrafi je przestraszyc nawet dzwięk przesuwanego joysticka w telefonie ( mam sony ericsona z joystickiem). A już nie wspomnę, jak np. kichnę. Tak ruszają tymi piętami jak w kreskówce :D
jest to dokładnie wierny obraz KAmizelkowy.

niesamowicie przyzwyczajona do wszelakich dźwięków i błysków jest Mu, ona przecież tak do tych błyskowych zdjęć pozuje..i nie robi to na niej wrażenia. ona może wsadzić nosa do rury podczas odkurzania (ja to nazywam odkurzaniem smarków ;D ) i bezproblemowo siedzi dalej ::)
to jest naprawdę odważna i doświadczona dziewczynka ^-^
Paul_Julian pisze:Tak ruszają tymi piętami jak w kreskówce :D
tak tak tak :D te kreskówkowe przerysowane zachowania - uuuwielbiam :D
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

sssouzie pisze: ona chyba ma to po mnie- ileż razy stosowało się tę metodę w czasach chodzenia do szkoły ;D
Tak właśnie się domyślałam, że po kimś to ma! Ciągnie swój do swego! ;D
sssouzie pisze: no..muszę poćwiczyć takie skakanie mentalne :D , to przydatne dosyć- jak reszta z tej przydatnej serii czyli śmiech bezgłośny i upicie na trzeźwo 8)
Aaaaa! Prawie się posikałam ze śmiechu! Na szczęście głośny śmiech bez siku opanowany :P Upicie na trzeźwo to marzenie każdego :) Również tak tematycznie.. Sesja bez egzaminów :)
sssouzie pisze: Kamizelka wraca do normy. wolniej już, ale wciąż i wciąż :)
dziś miałam "gości" wpadł tata z moją młodszą siostrą. kombinowałam jakąś zupę w kuchni i przybiega zapłakana siostra
"zuźka, ja ją wszędzie szukałam, jej nie ma nigdzie!" kogo nie ma? "no Kamizelki! ja jej szukałam"
zaniepokojona lecę, Mu z Enigmą na ich stałych miejscach "pracy" a Mizelki rzeczywiście ni widu ni słychu.
wreszcie coś mi się w szafie na najwyższej półce w swetrach poruszyło. no tak. zdrowiejemy, wspinamy się coraz wyżej ;)
Jak dobrze to czytać! Niedługo nauczy się biegać po suficie! Lepiej niż.. nietoperz! :P
sssouzie pisze: poza tym.. rozłożyłyśmy się dziś z kołdrą na środku pokoju i to było ogólne brykanie, takie jakiego dawno u nas nie było.
pchła Enigma skakała z prędkością na tyle szybką, że nie byłam w stanie nadążyć z kręceniem głową na wszystkie strony.
Mu też z radością powspinała się na mnie i poprzytulała się. Kamizelka mimo, że za pchłą nie nadążała, nie udawała, ze jej bieganie nie przystoi ^-^ ogólnie zaciekawiona wreszcie jest (kiedyś też tak było, ale potem znów trochę zdziczała) kim ja w ogóle jestem i podchodziła z takim błyskiem w oku obwąchiwać moje ręce. podstawiałam jej juz nie palce ( to byłoby zaproszenie do ciachów) a pięści- w znaczeniu dosłownym a nie przenośnym. :D
"podanie" jest na tyle bezpieczne, że ona zwartej masy nie ugryzie. powącha, drapnie i wejdzie na ramię nawet.
zawsze mnie niesamowicie bawi jej "odwaga"- wskakuje na moje ramię, dojdzie do mojej szyi i wraca, zeskakuje na bezpieczne miejsce. i z powrotem, zakręci się na moim ramieniu, dojdzie jeszcze dalej i sru na miejsce stabilne. potrafi tak kilkanaście razy obrócić, a ja w tym czasie stoję ze zdrętwiałym ramieniem, bo każdy mój ruch i zabawa kończy się ::)
To musi świetnie wyglądać :) Ależ ona robi postępy! Niedługo nie będziesz mogła się od niej opędzić!

Fooooooooooooooty! Super! Mańka jaka podobna do Ciebie! 8) Zdjęcia z szuflady to hit! Ach, ach, ach! Więcej, bo zawsze dobrze się tak pozachwycać!
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Jakie fajnie foty - śliczne zdjęcia Mu:
http://img153.imageshack.us/i/dscf1077.jpg/
http://img51.imageshack.us/i/dscf1074.jpg/
http://img191.imageshack.us/i/dscf0960w.jpg/
Ona jest rzeczywiście wymarzoną modelką :D

No i Kamizelka jak zdrowa - szczególnie z szuflady wystająca mi się podoba (kolejna atrapa do kolekji ;D)
http://img153.imageshack.us/i/dscf1096.jpg/
http://img641.imageshack.us/i/dscf1021z.jpg/

Ja potrzymam a Ty szybko się ulatniaj... ;D (prawie jak ja pobrucham a ty poczywaj... 8)):
http://img94.imageshack.us/i/dscf1094g.jpg/
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
sssouzie
Kontakt:

Sysa pisze: Jak dobrze to czytać! Niedługo nauczy się biegać po suficie! Lepiej niż.. nietoperz! :P
tak się właśnie zastanawiałam, że po chorobie ma więcej odwagi niż przed :D
(to tak czasem jest, jak się niebezpieczeństwa nie widzi, to się bywa superodważnym 8) )
Sysa pisze:Fooooooooooooooty! Super! Mańka jaka podobna do Ciebie! 8)
podobno podobna ;) tylko ja bym jeszcze chciała taki kolor włosów mieć... ::)
Sysa pisze:Ach, ach, ach! Więcej, bo zawsze dobrze się tak pozachwycać!
foty to czysta przyjemność dla oczu i duszy :) uwielbiam nawet swoje wciąż oglądać, tylko czasem nie chce mi się robić..
no i czasem też mam wrażenie, że sprzedaję wam wciąż te same foty, te same miejsca i te same postacie w tych samych pozycjach.
czyli promocja na atrapy O0
denewa pisze:Ona jest rzeczywiście wymarzoną modelką :D
jako jedyna czeka na kilka ujęć by zmienić pozycję, kolejne zdjęcia, ona zerknie, odwróci się w inną stronę..
moja modelka- nie promujemy anorektyczek! :D

Kamizelka rzeczywiście na niektórych zdjęciach wygląda całkiem jak zdrowa. nawet mi ciężko jest czasem się przestawić z takich zdjęć- jak wchodzę do pokoju przemyka Kamizelka i potknie się gdzieniegdzie- wtedy dopiero sobie przypominam "ah, przecież to u niej prawie normalne"
jutro wizyta w Hematowecie, zobaczymy co nam powiedzą ::)
denewa pisze: Ja potrzymam a Ty szybko się ulatniaj... ;D (prawie jak ja pobrucham a ty poczywaj... 8)):
http://img94.imageshack.us/i/dscf1094g.jpg/
! :D :D :D
nie mogę, oplułam się mlekiem ;D
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Sysa pisze: Niedługo nauczy się biegać po suficie! Lepiej niż.. nietoperz! :P
No ja wypraszam sobie!!!Ja nie biegam po suficie,tylko zawisam nad łóżkiem i złowieszczo rozkładam skrzydła w dzikim śmiechu!!!Se,se,se,se,se!!!...
Siostro,wody!Ktoś tu oszalał... :-\

Dobrze,że Kamizelcia "normalnieje".Biedna dziołcha,ale twardziocha z niej jest niezła.Normalnie szczur-komandos!!! O0
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
sssouzie
Kontakt:

iwonakoziarska pisze:
No ja wypraszam sobie!!!Ja nie biegam po suficie,tylko zawisam nad łóżkiem i złowieszczo rozkładam skrzydła w dzikim śmiechu!!!Se,se,se,se,se!!!...
haha, nietoperku, nie szalej, za dużo krwi do mózgu spłynęło pewnie :P
bo wiesz, chyba się nie powinno tak długo zwisać :D
iwonakoziarska pisze:Biedna dziołcha,ale twardziocha z niej jest niezła.Normalnie szczur-komandos!!! O0
a tak. i powiem znów, że ma to po mnie :P 8)
Awatar użytkownika
Sysa

iwonakoziarska pisze:
Hahahaha, więc Kamizelka będzie nawet Nadnietoperzem Sufitowobiegliwym!
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Sysa pisze: Hahahaha, więc Kamizelka będzie nawet Nadnietoperzem Sufitowobiegliwym!
No jak to???NADNIETOPERZ???To znaczy,że w drabinie ewolucji będzie nade mną wisieć??? >:(
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Sysa

iwonakoziarska pisze: No jak to???NADNIETOPERZ???To znaczy,że w drabinie ewolucji będzie nade mną wisieć??? >:(
Ona będzie unosić drabinę ewolucji przy pomocy skrzydeł swych! ;D
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Mizelka nadal tak dziabie, mimo swej choroby? :P Miziańsko dla dziewcząt ode mnie i ode mnie (bo moje panny obróciły się do mnie dupą, Armia podziurawiła mi rękę - to chyba u tych norweżków rodzinne... - i siedzą zadowolone).
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
denewa

Wentzowa pisze:...i siedzą zadowolone
Siedzą, ostrzą ząbki i zacierają łapki ;D ;)
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Jak wogóle sie ma Mizelka?
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
sssouzie
Kontakt:

Sysa pisze: Ona będzie unosić drabinę ewolucji przy pomocy skrzydeł swych! ;D
my archeolodzy mamy problemy z ewolucją, nie przypuszczałam, że będę mieć szczęście oglądać ją we własnym domu
(we własnej komodzie ;D )!
Wentzowa pisze:Mizelka nadal tak dziabie, mimo swej choroby? :P
ostatnio dosyć dawno mnie nie dziabła,może dlatego, że już nie podaję paluszków na talerzu, lecz podsuwam pięść.
zabrzmiało dwuznacznie, i tak też jest. znaczy to: "jak ugryziesz, posmakujesz pięści!" 8)
Wentzowa pisze:Miziańsko dla dziewcząt ode mnie i ode mnie
od Ciebie i od Ciebie też nam się podoba :P
Wentzowa pisze:Armia podziurawiła mi rękę - to chyba u tych norweżków rodzinne...
jak tu kiedyś ol. wspomniała- w końcu to córki wikingów, harda krew w ich żyłach płynie ;)
denewa pisze:Siedzą, ostrzą ząbki i zacierają łapki ;D ;)
hahaha! ja to widzę! ja mogę to widzieć! ;D eh ta ułańska fantazja ::)
Paul_Julian pisze:Jak wogóle sie ma Mizelka?
a oto i wiadomości:
Mizelka ma się dobrze. i chyba się zrobiła odrobinę ufniejsza. w piątek Mu z Enigmą zaczęły biegać jak zwykle po pokoju (one nie mają problemu z bieganiem po środku pokoju, Mizelka owszem) i nagle wybiega i Kamizelka, przybiegała również do moich rąk, nie stroniła za bardzo od obiektywu (nawet w czasie sesji podbiegła i wlazła mi na aparat ;) )
na dowód kilka fot:
tu rozgrewka ;)
Obrazek ciekawski nos.. a te uszy :-* Obrazek Obrazek Obrazek
kubkowe Mizelka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kubkowe Mu, czyli mistrzyni balastu
spróbujmy co tu jest- Obrazek co to za posmak? Obrazek
Obrazek Obrazek
bo czasem ta dupka jednak zbyt ciąży, i potrzeba podpórki:
Obrazek Obrazek Obrazek

komodowy motłoch ;)
Obrazek Obrazek Obrazek(przyjrzyjcie się- tu są wszystkie trzy ;) )

eh, ile tych zdjęć robić można..
Obrazek

dowód zbrodni: Obrazek

obejrzeliście sobie? Obrazek no to PA PA Obrazek
Awatar użytkownika
denewa

Kamizelka wygląda super!!! :)

Ona ma tak fajnie jedno oczko bardziej ;D
http://img688.imageshack.us/i/dscf1239.jpg/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”