Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Klimejszyn ma rację częściowo. Pistoletem można robić TYLKO w płatku ucha. Jak ja byłem dzieckiem to sie robiło tylko pistoletem i jakoś tak domyślnie pomyślałem, że Sheruun chce w płatku ucha. Mój błąd.
Wszędzie indziej robimy igłą i TYLKO igłą.
Klimejszyn, jaka jest róznica między iniekcyjną a wenflonem ? Zawsze mi sie wydawało , ze to te same, czyli skośno ściete igły z dziurką .
DK! Ja robiłem kolczykiem, igłą cerówką (nos) , byle tylko nie tą skośna
Paul_Julian pisze:Klimejszyn ma rację częściowo. Pistoletem można robić TYLKO w płatku ucha. Jak ja byłem dzieckiem to sie robiło tylko pistoletem i jakoś tak domyślnie pomyślałem, że Sheruun chce w płatku ucha. Mój błąd.
Wszędzie indziej robimy igłą i TYLKO igłą.
Klimejszyn, jaka jest róznica między iniekcyjną a wenflonem ? Zawsze mi sie wydawało , ze to te same, czyli skośno ściete igły z dziurką .
DK! Ja robiłem kolczykiem, igłą cerówką (nos) , byle tylko nie tą skośna
prawda taka, że nawet płatka ucha nie powinno się pistoletem robić.
różnica między wenfolnem a iniekcyjną jest taka, że iniekcyjna to sam metal ze skośną końcówką, a wenflon to taka zaostrzona plastikowa rurka, że po przekłuciu wyciągasz rurkę zaostrzoną a w kanale zostaje tylko miękka część, która odcinasz i przekładasz kolczyk. z wenflonami jest więcej zabawy i przede wszystkim to, że bierzesz wenflon grubości kolczyka co wiąże się z tym, że jak przekładasz kolczyk to w miejscu łączenia igła-kolczyk robi się zgrubienie, co jest bardzo nieprzyjemne podczas zakładania kolczyka.
dlatego ja generalnie uznaję iniekcyjne samej z wenflonami bawić by mi sie nie chciało, ale że mój piercer woli takowe, to kłócić się nie będę, że wolę zwykłą iniekcyjną, i muszę znieść, czasem ze łzami w oczach, założenie kolczyka
bez szczurków... ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Chyba nikt mi nie robił wenflonem. Ale teraz dopiero, jak mówisz o tej rurce , to mi sie skojarzyło jak to wygląda , przeciez wenflon jest przy kroplówce. A industrial miałem robiony rurką , to jest wogóle jeszcze całkiem inne cudo-byłem w innym studio co zwykle.
A wogole, złooooo , ciekawe czy mi wyemigruje brew >_< Kolczyk znaczy. Bo zrobił się tyci strupek , może zahaczyłem czymś , i teraz się staram , zeby jak najszybciej strupek się wygoił.
migracje to zło wielkie, ja się przez to pozbyłam kochanego surfejsa na ręce. ale będę chyba robić 2 dermale podobnie wygladające.
a wracając do igieł, to wenflon jest bardzo dobry przy powierzchniowych, bo jest miękki i łatwo się surface bara zakłada. w ogóle do takich miękkich części ciała może być - warga, brew, język itd. ale szybko się tępi więc nie wyobrażam sobie kłucia np chrząstki wenflonem. chociaż jak piercer dobry to zrobi to szybko i będzie wszystko ok, mój właśnie męczący wenflonami zrobił mej przyjaciółce pięknego industriala wenflonem. mówiła, że bolało cholernie podczas zakładania kolczyka
bez szczurków... ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
Kto wie jaką grubość ma zwykły, standardowy kolczyk do ucha? Bo nie chce mi się igły zamawiać przez neta, skoro w aptece mam za 15gr.. A nie wiem jaką prosić
Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
ten taki zapinany na tzw "motylka" ? on ma grubość 1,0 więc kupisz igłę 1,2. ale ciężko będzie Ci go założyć, bo musisz wyjąć igłę i szukać dziurki paprając się w tym. lepiej kupić labreta 1,2 i igłę 1,6 do tego, bo wtedy kolczyka wkładasz z tyłu w tą ściętą końcówkę igły ostrą i przeciągasz przez ucho. zakręcasz kuleczkę i gotowe
tylko nie wiem czy ten z motylkiem będzie dobry. bo ucho Ci spuchnie i może zacząć Ci się ten motylek wrzynać. no, ale obserwuj, może nie spuchnie tak bardzo i źle nie będzie
Założę takie z dłuższą "sztangą" (nie wiem jak to nazwać xD) mam takie jedne fajne gwiazdki, co prawda niewygodnie sie śpi z nimi bo sie w bok głowy wżynają, ale są fajne i właśnie dłuższe. Najwyżej jak nie docisnę wystarczająco, to mi wypadnie
Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Hej, Simba, gdzie Ci się spieszy , a kto Ci wysterylizuje kolczyk ? Bez tego to mozesz nawet agrafką sobie robić . Jak kupisz i zapłacisz dzisiaj , to kolczyki z allgero bedziesz miec w czwratek poleconym priorytetem (lub moze w srode nawet) .
Syf po niesterylizowanym kolczyku będzie trwał o wieeele dłuzej, zapewniam. Mozesz iśc do salonu kupić kolczyk, ale oni sobie liczą :/ Albo zadzwonić po salonach , moze gdzies sterylizują za niewielką opłatą .
zawsze można podskoczyć do dentysty poprosić o wysterylizowanie, jak będą chcieli kasę to napewno jakieś grosze wezmą, przejdź i spytaj
ja zmieniłam moją podkówkę w septumie na bananka, żeby się w szkole aż tak nie czepiali jak się okaże, że dyrektor naczelna mnie wzywać będzie. dziwnie się czuję, od lutego zeszłego roku, czyli praktycznie równo roku śmigam z podkówką i teraz jak patrzę w lustro to jakbym kogoś obcego widziała.. ale zmienię spowrotem w przyszłym tygodniu i znowu będę klimką
a ja właśnie septum uwielbiam już kilka razy chciałam wyciągnąć, bo np rozmawiałam z mamą, że zrobię jeszcze drugi kolczyk w wardze a septum wyciągnę. ale jakoś nie potrafię, uwielbiam go, a jeszcze był to mój pierwszy kolec i w ogóle. w sumie jak szłam robić trzeci w wardze, to też mówiłam, że septum wyciągnę. no, ale nie da się
przez tydzień paraduję z banankiem, a później wracam do ukochanej podówki <3
Ja myślałam kiedyś też o wyjmowaniu... zwłaszcza meduzy. Ale nie.... za bardzo ją lubię.. To tak jakby dziecka się pozbyć ! :D
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!