Rodzi!!!
Moderator: Junior Moderator
- Czerwonaona
Re: Rodzi!!!
Obserwuj dyskretnie czy wszystko jest okej...nie przeszkadzaj jej.
Najlepiej,żeby pół rodziny nie stało nad klatką...ustronne,ciche miejsce...ale zwracaj uwage na to co się dzieje oczywiście.
Najlepiej,żeby pół rodziny nie stało nad klatką...ustronne,ciche miejsce...ale zwracaj uwage na to co się dzieje oczywiście.
przy klatce siedzę tylko ja:) obserwuję po cichutku, ona piszczy, on lezy obok niej(ale zaraz ide skminić drugą klatkę) a małe różowe oseski leżą koło mamy i wokół jest dużo krwi
ona zjadajakiś krwawy kawałek, nie wiem co to :/
sprząta po sobie 

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
łożysko, i dlaczego samiec jest jeszcze w klatce z rodząca samica! skoro sie podjęłaś brać zwierzaki to sie podejmij tez konsekwencji, on musi być w osobnej klatce no chyba ze masz rozmnazalnie w domu o taka:
http://www.fancy-rats.co.uk/community/v ... f=5&t=8583
tak a pro po właśnie z takiego lub gorszego miejsca sa twoje szczurki ( zoolog z takich miejsc bierze zwierzęta)
http://www.fancy-rats.co.uk/community/v ... f=5&t=8583
tak a pro po właśnie z takiego lub gorszego miejsca sa twoje szczurki ( zoolog z takich miejsc bierze zwierzęta)
już szczur jest w wannie, zaraz ide po klatkę. a link nie działa.
faktycznie coś nie działa, tu jest link do tematu i w ostatnim poscie sa linki, obejrzyj i mam nadzieje ze juz nigdy nie kupisz zwierzaka w zoologu http://szczury.org/viewtopic.php?f=19&t=9634&start=75
ok, w takim raze skoro go wyciagnelas to teraz zastanów sie czy jest sens go trzymac samego czy moze lepiej znalezc mu dom? skoro mala rodzi to bedziesz miala mlode samiczki zeby z nia zostaly. Proponuje zalozyc temat w dziale adopcji z duza iloscia zdjec chlopca i porządnym opisem jego charakteru zeby nowy wlasciciel wiedzial czy ma do czynienia z oswojonym czy pol dzikim szczurkiem, nie chcemy zeby ktos niedoświadczony i nie gotowy na to brał do siebie np agresywnego samca, a nawet taki znajdzie tu domek..
maluchom tez juz zacznij szukac domkow, wstaw zdjecia amy i taty do tematu adopcyjnego z tego mozna wywnioskowac co sie wlasnie rodzi i w jakich kolorkach, istnieje szansa ze sa niespokrewnione skoro wzielas je z rocznym odstepem ale mala,sama zobaczysz dlaczego jak przejrzysz linki w temacie ktory ci podalam i poczytasz
takie sa moje propozycje, mozesz sie za nie zabrac albo i nie
powodzenia, jak cos to pytaj
ok, w takim raze skoro go wyciagnelas to teraz zastanów sie czy jest sens go trzymac samego czy moze lepiej znalezc mu dom? skoro mala rodzi to bedziesz miala mlode samiczki zeby z nia zostaly. Proponuje zalozyc temat w dziale adopcji z duza iloscia zdjec chlopca i porządnym opisem jego charakteru zeby nowy wlasciciel wiedzial czy ma do czynienia z oswojonym czy pol dzikim szczurkiem, nie chcemy zeby ktos niedoświadczony i nie gotowy na to brał do siebie np agresywnego samca, a nawet taki znajdzie tu domek..
maluchom tez juz zacznij szukac domkow, wstaw zdjecia amy i taty do tematu adopcyjnego z tego mozna wywnioskowac co sie wlasnie rodzi i w jakich kolorkach, istnieje szansa ze sa niespokrewnione skoro wzielas je z rocznym odstepem ale mala,sama zobaczysz dlaczego jak przejrzysz linki w temacie ktory ci podalam i poczytasz
takie sa moje propozycje, mozesz sie za nie zabrac albo i nie
powodzenia, jak cos to pytaj
będę trzymała chlopaka i dziewuche w osobnych klatkach, nie moglabym go oddac gdyż jestem bardzo do niego przywiązana:)
a mam zbyt słabe nerwy na tamte linki, wolę nie patrzeć... teraz zacznę szukać domu dla małych, jestem tu nowa i niezbyt wiem jak się do tego zabrać:)
a mam zbyt słabe nerwy na tamte linki, wolę nie patrzeć... teraz zacznę szukać domu dla małych, jestem tu nowa i niezbyt wiem jak się do tego zabrać:)
to rodzice, ojciec czarny z białym brzuszkiem
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Jak wygląda gniazdo samicy? Jaką ma podściółkę, jakie szmatki/polarki, itp? Samca najlepiej wykastrować, o ile jest w odpowiednim wieku. Czy jesteś w stanie zostawić u siebie wszystkie szczurki, które nie znajdą domków?
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Dałam jej chusteczek i szukam jakis szmatek. a szczur już ma odrębną klatkę. i raczej nie będę mogła ich zatrzymać..
Wyjmij półki z klatki samicy, bo może przenieść na nie młode, a te stamtąd pospadają.

Dlatego nie rozmnaża się szczurów. No ale cóż, nie zrobiłaś tego specjalnie, więc powodzenia w szukaniu domków dla maluchówi raczej nie będę mogła ich zatrzymać..

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf