Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Nue

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: Nue »

A czy ona zdjęła sobie sama kołnierz czy dopiero zamierzasz go jej założyć? Bo jeśli to pierwsze to z mojego doświadczenia wynika, że jeśli raz zdejmie to już nie ma szans żeby nie zdjęła ponownie ;/ (chyba, że tylko moja Szyszka taka zdolna jest, że kołnierz zakładałam jej z 20razy jednej nocy :P)
Tak, już zdjęła. Chyba mnie czeka nocne czuwanie :-\
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
matrix360

Post autor: matrix360 »

Dziewczyna, która dała mi szczurka na pytanie czym go karmiła powiedziała : "Nie wiem, jakąś karmę dla szczurów w sklepie zoologicznym kupiłam.. Jadł to dawałam.." :-X

Ale i tak zabił mnie mój facet, po odejściu powiedział do mnie "Jak mi podała rękę to nie wiedziałem czy dać jej pilnik czy rękę" :D (W ramach wyjaśnienia, miała chyba z 6 centymetrowe tipsy xD)
Awatar użytkownika
LaCoka

Post autor: LaCoka »

Nue pisze:
A czy ona zdjęła sobie sama kołnierz czy dopiero zamierzasz go jej założyć? Bo jeśli to pierwsze to z mojego doświadczenia wynika, że jeśli raz zdejmie to już nie ma szans żeby nie zdjęła ponownie ;/ (chyba, że tylko moja Szyszka taka zdolna jest, że kołnierz zakładałam jej z 20razy jednej nocy :P)
Tak, już zdjęła. Chyba mnie czeka nocne czuwanie :-\
Pilnuj jej baaardzo bo Szyszka mimo ciągłego nadzoru (non stop ktoś nad nią siedział) jakimś cudem- chyba podczas mycia- pociągnęła ząbkami za jeden ze szwów i zebrała jej się w tym miejscu krew (tzn taki guzek a la ropień tylko, że wypełniony krwią) i trzeba było to oczyszczać (wyciskać) a istniała możliwość, że znowu trzeba będzie ją otworzyć żeby naprawić szwy, które naderwała ;/ zatem noc Cię czeka nieprzespana, współczuję ;/ i trzymam kciuki za powrót do zdrowia malucha :)
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Rhenata

Post autor: Rhenata »

ciasto marchewkowe mi nie wyrosło i mam marchewkowego zakalca :-X ktoś chce ?
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
LaCoka

Rhenata pisze:ciasto marchewkowe mi nie wyrosło i mam marchewkowego zakalca :-X ktoś chce ?
Ja! ;D nigdy nie jadłam marchewkowego ciasta a bardzo chciałam spróbować więc i zakalec może być ;>
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Lacoka podziel się !!
Rhenata , ale jak Ci nie wyrosło , tam nie ma drozdzy ... :( Moze cos nie tak z piecykiem ? Mi sie zawsze udaje i robię w małej blasze , żeby było grubsze:D
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Pilnuj jej baaardzo bo Szyszka mimo ciągłego nadzoru (non stop ktoś nad nią siedział) jakimś cudem- chyba podczas mycia- pociągnęła ząbkami za jeden ze szwów i zebrała jej się w tym miejscu krew (tzn taki guzek a la ropień tylko, że wypełniony krwią) i trzeba było to oczyszczać (wyciskać) a istniała możliwość, że znowu trzeba będzie ją otworzyć żeby naprawić szwy, które naderwała ;/
No u nas szycie już dzisiaj było, bo ta szczurza pała wygryzła wszystko, co się dało. Jak słyszałam u weta takie mlaskanie z tej rany, kiedy szczura się ruszała, no to myślałam, że zemdleję, choć takie widoki mnie niby średnio ruszają.
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
LaCoka

Paul_Julian pisze:Lacoka podziel się !!
No doobraaa :D
Nue pisze:No u nas szycie już dzisiaj było, bo ta szczurza pała wygryzła wszystko, co się dało. Jak słyszałam u weta takie mlaskanie z tej rany, kiedy szczura się ruszała, no to myślałam, że zemdleję, choć takie widoki mnie niby średnio ruszają.
Oj ;/ biedna mała. Ale na pewno da radę, jest silną i mądrą kobietą więc wierzę w to, iż zostawi te przeklęte szwy ;)
Rhenata

chodzi o to ze jest cale mokre:( a jest proszek do pieczenia , w sumie to uroslo ale jest zakalcowate cale i mokre..może marchewki pędzone i tylko w nich woda i pestycydy
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Rhenata

no to chodźcie sobie wziasc tego zakalca ;D
Paul daj swój przepis 8)
Obrazek
Awatar użytkownika
LaCoka

Rhenata pisze:no to chodźcie sobie wziasc tego zakalca ;D
No weeeź prześlij nooo ;D
Rhenata

eeee nooo dobra, ale zjedzą na poczcie mowie ci :P
Obrazek
Awatar użytkownika
LaCoka

Rhenata pisze:eeee nooo dobra, ale zjedzą na poczcie mowie ci :P
Tyż prawda :P
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Rhenata pisze:no to chodźcie sobie wziasc tego zakalca ;D
Paul daj swój przepis 8)
Już pisze:)
Marchewkowe ciasto :

- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 1/2 kostki masła
- 4 jajka
- 4 łyzki oleju
- 2 łyzeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy lub cytrynowy
- 1/2 kg marchewki

Roztopić masło , utrzeć marchew na wiórki.
Jajka utrzec z cukrem, dodać olej, makę przesianą razem z proszkiem do pieczenia, aromat oraz roztopione masło. Wymieszać, dodać utartą marchew. Wymieszać .
Blache posmarować i posypać bułką . Wyłozyć wymieszane ciasto na blachę . Piec ok. 30-40 min. na normalnej temperaturze.
Nie pamietam jaka to normalna temperatura, dawno nei piekłem. Ale taka zwykla na ciasto. JAk masz termoowiew w piecyku to po 25 minutach juz pilnuj ciasta.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Rhenata

ja robiłam brazylijska wersje, zmiksowane na mase marchewki z olejem zamiast masłem

spróbuje twojej wersji jutro :) trzymajta kciuki
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”