Tupot Małych Stóp ^^ - REAKTYWACJA

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Fotki pokrojonych :)

Post autor: Nina »

Shy_Lady pisze:to teraz będzie kolej na Kropka?
Tak. Tniemy przy najbliższej okazji ;)
Po kastracji zamieszka prawdopodobnie z Ahayą, która po złamaniu łapki nie wróci do swojego stada, bo wystarczy, że nadwyręży łapke i znowu kuleje...
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Zakochana para - Kropek i Ahaya! ;D
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Nina
Kontakt:

Missy biega, myje sie, próbuje trzymać jedzenie w rączkach, je stały pokarm, sama zeszła z łóżka! Byłam już nastawiona na uśpienie jej, bo było coraz gorzej, a tu taka poprawa! Dzisiaj takie rzeczy są mi bardzo potrzebne :)
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Shy_Lady
Konto nieaktywne

Post autor: Shy_Lady »

Nina ja trzymam kciuki ale muszę rzucić pesymistyczną nutę. U Abaja też taka poprawa nastąpiła... Ożywienie przedśmiertne się to nazywa... Mam nadzieję że się mylę...
konto nieaktywne
Nina
Kontakt:

Ale przypadek Abaja to totalnie inna sprawa. Ona ma 'tylko' zapalenie opon/mózgu. Dalej trzyma sie super :) Dzisiaj kolejny steryd, na razie ostatni który mamy i jutro dzwonie do dr Piaseckiego zapytać co dalej :)
Tupot Małych Stóp
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Kappa [*]

Przed chwilą uśpiłam Kappe... http://szczury.org/viewtopic.php?f=23&t=25114

Znalazłam ją na najwyższym hamaku. Z główką w górze, łapiącą powietrze pyszczkiem. Łapki i ogonek sine i lodowate...
Maleństwo sie tak okropnie dusiło. Wątpiłam, że dojedziemy na dyżur.
W taksówce wychodziła mi na ręce. Mam wrażenie, że prosiła o pomoc... Była taka przerażona...
Dostała tylko jeden zastrzyk. Wystarczyło przedawkowanie leku nasennego i w ciągu minuty już spała. Serduszko również szybko stanęło.

Moje małe kochane stworzonko.
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Arve
Kontakt:

Post autor: Arve »

przykro mi Nina... [*] dla Kappy na drogę
Girls: Gallifrey Charmerie & Charlotte, Gallifrey Black Rose & Black Angel
[*]Sky, [*]Bess i [/color][/b][*]Graphi[/color][/b] - merchowe czapeczniki
[*]Cleo - jedyna w swoim rodzaju pani ambasador szczurzego raju[/color]
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

Ninuś trzymaj się. [*]
Babli

Post autor: Babli »

Ninku, to takie przykre.. :( Powoli przychodzi czas Białeczek..
Trzymaj się dzielnie :-*
YxNinaxY

Post autor: YxNinaxY »

Przykro mi z powodu szczurci. Ehh jak tak czytam, że odchodzą to strach mnie ogarnia jak to będzie kiedy moje panny... kiedy ich zabraknie :( To musi być bardzo trudne, pożegnać przyjaciela... Współczuję
Awatar użytkownika
Berdog

Post autor: Berdog »

[*] na drogę :(
Nina
Kontakt:

Moja alergia na szczury sie nasila :( nie ma mowy o tym, żebym wytrzepała ich szmatki, czy przesiała im żwirek. Sprzątanie klatek to katorga. Po bezpośrednim kontakcie z nimi musze sie myć, bo bym sie zadrapała. Leki niewiele dają, oczyszczacz przestał działać. Łudze sie, że idzie wiosna, nie ma Kappy i będe mogła choć troche wietrzyć (przy Kappie i Hikari nawet w lecie nie mogłam otworzyć okna bo kończyło sie zapaleniem płuc albo przynajmniej okropnym katarem).

Dzisiaj wieczorem zakończymy akcje pt: lutowe cięcie :) Zostały mi tylko 3 szwy Bąbli do wyciągnięcia, reszta wyjęta :)
Dziewczyny sie pięknie wygoiły, jak zawsze nie było najmniejszego problemu ;) Trishnie wyciągnęłam tylko dwa szwy, resztą zajęły sie dziewczyny :P

Mamy jakiś skórny problem... Niektóre dziewczyny mają przerzedzone futro i zaczerwienioną skóre. Na Czarnej widać to najlepiej, więc przy najbliższej okazji wezme ją do weta żeby pobrać zeskrobiny.
Tupot Małych Stóp
merch

Post autor: merch »

nieste w zeskrobinie mze nic nie wyjsc , na wszelki wypadek potraktuj je ivermektyna , chociaz z tego co piszesz to moze byc tez grzyb a z nim walka trudniejsza .

Cieszę sie ze panny sie wygily . Nin czy ty usuwasz same guzy czy razem ze sterylka , ajesli tak to ile o kosztuje u Piaseckiego?
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Nina
Kontakt:

Zeskrobiny chce pobrać przed podaniem Ivermektyny. Jeśli nic nie wyjdzie, to oczywiście ją dostaną, bo mam zapas. Nie wygląda mi to na pasożyty, ale może to po prostu wczesne stadium świerzbu drążącego.

Dziewczyny miały usuwane tylko guzki. Wg dr Piaseckiego w tym wieku hormony są rozhulane już na tyle, że kastracja może nie dać zamierzonego efektu, a dużo bardziej obciąża organizm. Jest raczej zwolennikiem wczesnej kastracji.
Kastracja samicy to kwestia 110zł, kastracja samca 90zł, usunięcie guza/guzów - 70zł - oczywiście wszystko pod narkozą wziewną.
Tupot Małych Stóp
Nina
Kontakt:

Re: Tupot Małych Stóp ^^ - Sesja :)

Elish i miś :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tupot Małych Stóp
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”