[ŚWIERZBOWIEC] strupki na uszach, drapanie - cz. 2

Drapanie? Ranki? Martwica tkanki? Pasożyty? ... i inne dolegliwości związane ze skórą i pokrywającym je futerkiem.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
sylwestreczek

Re: Coś na uszach - ZDJĘCIA

Post autor: sylwestreczek »

co najlepsze wet ktory dzis mial dac iwermektyne mial pilny wyjazd i udalem sie do innego weta specjalisty od malych zwierzat, obejrzal szczura dokladnie pod lupa, zawolal drugiego specjaliste i obydwoje powiedzieli ze daja sobie glowe uciac ze to nie jest swierzb a wyglada to na brak witamin, dali jakas masc teraz niemam nazwy blisko wiec nie napisze , mam tym smarowac miejsca, powiedzieli ze to nie sa strupki tylko jakies wyrostki, mam smarowac i za tydzien powiedziec co sie zmienilo, jak to nie pomoze to wtedy podadza iwermektyne, co wy na to... macie zdjecia wyzej...
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

tyle ludzi napisalo Ci, że to JEST świerzb a Ty dalej swoje..

poszukaj weterynarza z polecanych na forum weterynarzy w Twoim mieście i idź do niego a nie do ludzi, którzy pomóc mogą zaszkodzic..
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
sylwestreczek

problem w tym ze wierze w to co piszecie ze to jest swierzb i bylem juz umowiony do weta na podanie iwermektyny, ale mial pilny wyjazd i musialem sie udac do innych specow ktorzy daja sobie glowe uciac ze to nie jest swierzb
Awatar użytkownika
lavena

Post autor: lavena »

Zalbi nie ona dalej swoje tylko weterynarze... ::)

A czy przypadkiem nie wyjaśni tego zbadanie zeskrobin? Może przejdź się i poproś żeby to wykonali.
sylwestreczek

ok, ostatnia sprawa,

szczurek ma małe wypystki, ala brodawki na uszkach, dwa na brzegach twarde, wypustki to nie sa strupki tylko takie grudki, na ogonku tez małe grudki, szczurek sie nie drapie jakby wogole to mu nie przeszkadzlo, i zauwazylem ty tydzien temu i do dzis stan sie nie zmiania, nie zwieksza nie maleje, jest ciagle tyle samo tego

slucham was ale i weterynarzy ktorzy mnie zakrecaja, prosze o jakiej wypowiedzi o tym co napisalem, jak dalej stwierdzacie ze to swierzb to ide do tego weta co mialem isc i zapodam mu iwermektyne, tylko nie iniekcyjnie tylko on chce dac kropelke na kark to dobrze?

pomuzcie mi tu chodzi o mojego małego Filipa, chce mu pomuc, ale nie zaszkodzic podajac leki na co inne
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

sylwestreczek pisze:co wy na to... macie zdjecia wyzej...
i wyżej zostało napisane co to jest.. dlatego napisałam, że on dalej swoje bo wyglada to tak, jakby się wszyscy produkowali a wet i tak dał masc to trzeba mascią.

każdy wet ma ivermektynę, trzeba było poprosic, żeby podał ivermektynę a nie maśc..
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
Shy_Lady
Konto nieaktywne

Post autor: Shy_Lady »

poszukaj weta który się zna, nie chodź do byle znachorów (tak mówi na wetów "przedpotopowych" moja mama).
W Twojej miejscowości na pewno jest wet, który się zna...Znam przypadki gdy szczur umiera bo wet nie wiedział co robić ale chcąc zarobić coś robił... (trochę masło maślane mi wyszło, mam nadzieję że rozumiecie ^^)
konto nieaktywne
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Może być i na kark, tylko dopilnuj, żeby wet nie podał leku o nazwie Frontline, bo to jest na pchły dla psów i kotów, a szczur może po tym nawet umrzeć.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
sylwestreczek

ok, dzieki
Awatar użytkownika
Arve
Kontakt:

Post autor: Arve »

jeżeli to jest mały szczurek to na kark kropelka z insulinówki a jeżeli duzy to 3 kropelki, powtarzasz jeszcze dwa razy co 7 dni.

upewnij się że to będzie iwermektyna - a nie cokolwiek innego.
preparaty z iwermektyną: Biomectin, Ivomectrim, Ivomec
Girls: Gallifrey Charmerie & Charlotte, Gallifrey Black Rose & Black Angel
[*]Sky, [*]Bess i [/color][/b][*]Graphi[/color][/b] - merchowe czapeczniki
[*]Cleo - jedyna w swoim rodzaju pani ambasador szczurzego raju[/color]
sylwestreczek

no wkoncu bylem u goscia co sie znal, odrazu dal mu mu krople na kark, wtarl troche i powiedzial ze mam byc znowu za 21 dni, to dobrze czy moze frontline mu podal bo niewidzialem co za lek bierze, miala byc iwermektyna, taki odstep 21 dni jest tez przy iwermektynie?
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

ivermektyne podaje się po 7-10 dniach
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Arve
Kontakt:

a jak wyglądał pojemniczek??? czy też buteleczka to była? brał do strzykawki? jeżeli białe plastikowe opakowanie z szaro-granatową etykietą to niestety frontline.
Iwermektyna w każdym środku jest w butelce szklanej niedużej, do iniekcji... więc musiałaby być brana w strzykawkę
sylwestreczek

dokladnie buteleczki nie widzialem, ale nałożył igłę na strzykawkę, wbił ją w buteleczkę, odwrócił i zaciągał płyn z buteleczki
Awatar użytkownika
Arve
Kontakt:

to się nie martw to nie był frontline - powtórka po 7 dniach nie 21, więc dokłądnie za tydzień wędrujesz na kolejną kropelkę i po 14 dniach znów powtórka z rozrywki. 3 dawki w sumie ma dostać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Skóra i sierść”