kolczykowanie(się)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
- Kontakt:
Re: kolczykowanie(się)
ja u Roniego robiłam pierwsze kolce, jednak później jakoś tak wyszło, że poszłam do Dr X'a i tak zostałam 

bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
- Paul_Julian
- Kontakt:
Kosmetyczki nie przechodzą żadnych kursów , tylko godzinny wykład przekłuwania uszu pistoletem typu studex. BTW , na tym wykładzie wyraznie zaznaczają , ze te pistolety nie nadają się do przekłuwania innych części ciała niż płatek ucha.XxxMichauxxX pisze:Ja osobiście bardziej polecał bym iść do studia i spytać się o przyuczenie niż na kurs piercingu takie jak przechodzą kosmetyczki![]()
Więcej się możesz nauczyć. Bo na takim kursie to standardy się uczysz;język, brew, nos itp .I słyszałem już różne historie z tymi kursami dla kosmetyczek :]
A wogle to zauwazyłem , ze przekłucie zrobione kiedyś zwykłą igłą niemal sie nie zmniejsza. Wyciągnałem kolczyki na jakiś tydzien i musze codziennie wkładać kolczyk na chwilę , bo te robione przez piercera sie zbiegają :/
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Ja miałam moje pierwsze kolczyki w uszach (około 10 latek miałam
) robione pistoletem u kosmetyczki i teraz mogę nie nosić kolczyków nawet i przez rok (kiedyś nie nosiłam, bo chciałam żeby zarosły, wkurzyłam się) ale jak się okazało nie zarosły, tylko toszkę zmalały. A znam osoby, które wystarczy, że nie założą kolczyka jeden dzień i pod koniec już zarośnięta oO'

-
- Kontakt:
mi też kanały się szybko zbiegają. a muszę iść robić RTG, bo będę mieć aparat ściągany i czuję, że mam po kolcach..
kiedyś wyjęłam jeden z wargi na czas mycia zębów, bo chciałam zobaczyc jak będę się czuła bez niego. myślałam wtedy o całkowitym pozbyciu sie go. po umyciu ząbków musiałam męczyć się z poślizgiem

kiedyś wyjęłam jeden z wargi na czas mycia zębów, bo chciałam zobaczyc jak będę się czuła bez niego. myślałam wtedy o całkowitym pozbyciu sie go. po umyciu ząbków musiałam męczyć się z poślizgiem

bez szczurków...
-
Ja niestety nie mogłem jechać na naukę w lutym do Panów bo jeszcze 2 miesiące do 18-stki
Ale Pana w Złotowie to nie obchodziło. W sumie to mało się nauczyłem będąc tam ... Więcej już sam umiałem :] Bo w sumie mało ludzi robi sobie kolce w nietypowych miejscach :] Bynajmniej w Złoto
Ej to może jak będzie organizowany następny kurs to się spotkamy i razem pognamy na kursik ?O ile będzie już po mojej 18-stce. heheh
A co do kursów to chyba nie masz racji. Jest to 2 dniowy kurs na którym w pierwszym dniu masz teorie, a na drugi praktykę .Musisz przyprowadzić osobę i zrobić jej kolczyka. na tym polega kurs. 

-
- Kontakt:
ja nie muszę mieć skończonych 18stu żeby iść na kurs. taryfa ulgowaXxxMichauxxX pisze:Ja niestety nie mogłem jechać na naukę w lutym do Panów bo jeszcze 2 miesiące do 18-stkiAle Pana w Złotowie to nie obchodziło. W sumie to mało się nauczyłem będąc tam ... Więcej już sam umiałem :] Bo w sumie mało ludzi robi sobie kolce w nietypowych miejscach :] Bynajmniej w Złoto
Ej to może jak będzie organizowany następny kurs to się spotkamy i razem pognamy na kursik ?O ile będzie już po mojej 18-stce. heheh
A co do kursów to chyba nie masz racji. Jest to 2 dniowy kurs na którym w pierwszym dniu masz teorie, a na drugi praktykę .Musisz przyprowadzić osobę i zrobić jej kolczyka. na tym polega kurs.

a kurs u nich polega na tym, że w pierwszym dniu jest teoria, w drugim praktyka i nie trzeba mieć własnego modela do kłucia, tylko chętni się sami zgłaszają. a jak jest mało osób to kursanci kłują siebie wzajemnie. później osoby po kursach sa promowane przez Roniego i X'a. wiem, że kurs nie trwa tylko 2 dni, ale to musiałabym dopytać jak to dokładnie jest.
bez szczurków...
-
Mi chodziło o ten kurs kosmetyczny, że 2 dni trwa
A i wgl u Rona więcej się nauczysz
Ja też chce ulgową !! heh.

-
- Kontakt:
wiem wiem, że o ten kosmetyczny chodzi, chwilę się zastanawiałam, ale wkońcu doszłam do tego
tylko chciałam mniej więcej napisac jak to wygląda u nich 

bez szczurków...
-
I wiem jak to wygląda u Dr X i u Roniego bo się orientowałem . Tylko kurcze nie ten wiek . 

nie cierpię tego pana ...klimejszyn pisze:ja u Roniego robiłam pierwsze kolce

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
-
- Kontakt:
ja na następny idę znowu jako model, a później już najprawdopodobniej jako kursant.
ale muszę przyznać, że praktyka tam jest ostra. laska, która mnie przekłuwała mówiła, że robiła to juz kilka razy. a teraz jej się strasznie ręce trzęsły i miała łzy w oczach, bo wszyscy stali wokół i sie patrzyli

ale muszę przyznać, że praktyka tam jest ostra. laska, która mnie przekłuwała mówiła, że robiła to juz kilka razy. a teraz jej się strasznie ręce trzęsły i miała łzy w oczach, bo wszyscy stali wokół i sie patrzyli

a ja bardzo lubię, sympatyczny gośćDK! pisze:nie cierpię tego pana ...klimejszyn pisze:ja u Roniego robiłam pierwsze kolce

bez szczurków...
-
Też popieram fajny Pan. No chyba, że ktoś patrzy na wygląd i dlatego go nie lubi
A tak najczęściej jest na tym świecie ;]
Mi kiedyś się trzęsły ręce, ale już przeszło ;]

Mi kiedyś się trzęsły ręce, ale już przeszło ;]
- Paul_Julian
- Kontakt:
Ileż można wykładać na kursie nt robienia kolczyków ?XxxMichauxxX pisze: A co do kursów to chyba nie masz racji. Jest to 2 dniowy kurs na którym w pierwszym dniu masz teorie, a na drugi praktykę .Musisz przyprowadzić osobę i zrobić jej kolczyka. na tym polega kurs.

A mi w Ronim przeszkadzają za duze tunele (nie lubię ) i za duzo kolczyków na twarzy , szczególnie jak nosi kolorowe

Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
-
- Kontakt:
wiesz co, z tych filmików na youtube i w ogóle może się wydawać, że facet zadufany w sobie. też zaczął mnie irytować. ale na żywo to zupełnie inny facet, sympatyczny, zawsze miły i uśmiechnięty, pogada o wszystkim
a za tydzień mam się pokazać z moją kursową wargą, bo mi raz się kuleczka odkręciła, kolczyk wyleciał i musiałam się męczyć z włożeniem go. tak więc będziemy obczajac i myśleć za ile go wymienimy.

a za tydzień mam się pokazać z moją kursową wargą, bo mi raz się kuleczka odkręciła, kolczyk wyleciał i musiałam się męczyć z włożeniem go. tak więc będziemy obczajac i myśleć za ile go wymienimy.
bez szczurków...
-
A co Ci przekłuwała ta kursantka xd? I teraz wyczytałem, że te kursy to 15 godzin trwają :] Google dobra rzecz.
I sory za pomyłkę :] I co Paul_Julian dużo się na pewno nauczyłaś nie ?xd Standardy ?
I sory za pomyłkę :] I co Paul_Julian dużo się na pewno nauczyłaś nie ?xd Standardy ?