(RYBY) Bojowniki Syjamskie
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: (RYBY) Bojowniki Syjamskie
a czy ja dobrze zrozumiałam, że kupujesz jutro i bojownika i akwarium?

Tak. Ale woda stoi już od wczoraj i mam przygotowane akwarium zastępcze (kule) na pierwsze kilka godzin/dzień i dopiero jak wszystko osiądzie  i wgl. to go wpuszcze.

Stworzenie bezszczurowe.

ale kilka godzin nie wystarczy.Minoo pisze:Tak. Ale woda stoi już od wczoraj i mam przygotowane akwarium zastępcze (kule) na pierwsze kilka godzin/dzień i dopiero jak wszystko osiądzie i wgl. to go wpuszcze.
akwarium powinno dojrzewac przez minimum dwa tygodnie, ze żwirkiem, roslinami, chodzącym filtrem (filtr też musi dojrzec) i najlepiej odrobiną jedzenia w wodzie..
moim zdaniem powinnas sie trochę więcej dowiedziec na temat akwarystyki a dopiero potem za to brac.
wiedza - potem praktyka nie obowiązuje tylko w przypadku szczurów
Wiem.. Tylko jakieś tam doświadczenie i wiedzę już mam. Z tym dojrzewaniem to słyszałam, ale znajomi twierdzą, że to nie jest aż tak bardzo potrzebne i że może się bez tego obyć. Amoniaku w dużym akwarium w końcu się nagle aż tak wiele nie zbierze...

Stworzenie bezszczurowe.

i tak zrobisz tak, jak będziesz chciała.Minoo pisze:Wiem.. Tylko jakieś tam doświadczenie i wiedzę już mam. Z tym dojrzewaniem to słyszałam, ale znajomi twierdzą, że to nie jest aż tak bardzo potrzebne i że może się bez tego obyć. Amoniaku w dużym akwarium w końcu się nagle aż tak wiele nie zbierze...
tak, jak niektórzy ze szczurami, są mądrzejsi trzymając pojedynczo w za małej klatce..
więc skoro "nie przemówię" ci do rozsadku to nie widze sensu dalzego mojego udzielania sie w tym temacie.
pozdrawiam
i bynajmniej nie o amoniak w niedojrzałym akwarium chodzi   

ale tak, jak pisałas, wiedzę masz, więc pewnie wiesz lepiej.

ale tak, jak pisałas, wiedzę masz, więc pewnie wiesz lepiej.
A o co jeśli nie amoniak?
Akwarium stoi przygotowane, rybki jeszcze nie ma... mam nadzieję, że moi znajomi nie mieli racji i jest to naprawdę potrzebne, bo aż mnie skręca z niecierpilowości

Akwarium stoi przygotowane, rybki jeszcze nie ma... mam nadzieję, że moi znajomi nie mieli racji i jest to naprawdę potrzebne, bo aż mnie skręca z niecierpilowości
Stworzenie bezszczurowe.

- 
				Nakasha
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Możliwe, że bojownik nie umrze bez dojrzewania baniaka, ale nie jest to polecane. Nie chodzi o to, aby rybki nie umarły, a by miały jak najlepsze warunki do rozwoju.  Dojrzewanie akwa to bardzo szeroki temat, na pewno wszystko Ci wytłumaczą na forum akwarystycznym.
 Dojrzewanie akwa to bardzo szeroki temat, na pewno wszystko Ci wytłumaczą na forum akwarystycznym. 
Do bojownika możesz dołączyć nawet i 4 - 6 samiczek. Ja tak u siebie zazwyczaj miałam. Bojowniki po jakimś czasie przestawały się sobą interesować.

Dojrzewanie akwa to bardzo szeroki temat, na pewno wszystko Ci wytłumaczą na forum akwarystycznym.
Do bojownika możesz dołączyć nawet i 4 - 6 samiczek. Ja tak u siebie zazwyczaj miałam. Bojowniki po jakimś czasie przestawały się sobą interesować.

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Za TM: 88 szczurzych duszyczek

I tak już mam akwa kupione na jednego. Będzie sobie dojrzewać do póki nie zeświruje i nie pojadę po miesszkańca w piżamie.

Stworzenie bezszczurowe.

W akwa mieszka piękny, jasno kremowt, niebieskooki facecik imieniem Lord Phantom. 

Stworzenie bezszczurowe.