Kastracja czasami działa
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Kastracja czasami działa
Świetny artykuł.. Zdałam sobie sprawę, że Pazia i Otisia nie da się połączyć - bo dwa samce alfa i będą walczyć na śmierć i życie.. Próbowałam już kilka razy na różnych powierzchniach, miejscach, pokojach, wszędzie było najpierw stroszenie sierści, później obwąchiwanie, a później walki, gdzie lała się krew..

- Mucha321
- Kontakt:
Powiedzcie mi czemu szczur po kastracji zachowuje się w stosunku do innych szczurów (w tym swoich braci, z którymi mieszka od zawsze) agresywniej niż przed kastracją? Nowe otoczenie może mieć na to wpływ? Mieszka ze mną od dwóch tygodniu, bójki i agresja zaczęły się kilka dni temu, i tylko on się tak zachowuje. Pozostała dwójka kastratów nie. 
Jest to szczur, który nigdy wcześniej (nawet mając jajka) nie wykazywał takiej silnej agresji, i po którym najmniej można było się spodziewać takich zachowań.

Jest to szczur, który nigdy wcześniej (nawet mając jajka) nie wykazywał takiej silnej agresji, i po którym najmniej można było się spodziewać takich zachowań.
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA

z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA

Może ze strachu? Elvis tak się zachowuje... Boi sie innych szczurów, więc zapobiegawczo atakuję, tylko że jego stado to jego świętość...

konto nieaktywne

Ten tekst pomógł mi w podjęciu decyzji co do kastracji. Moje dwa samce doszły do momentu kiedy gdy tylko się spotkają, walczą na śmierć i życie, pozostając w kompletnej ciszy, ciachnę jednemu jajca i będzie spokój. 

były ze mną: Snickers, Twix, Ick, Iman, Lenek, Niebieska Świruska 
jest ze mną: Benga

Czemu jednemu? Ciachnij obojgu. Co z tego, jak ciachniesz jednemu, a drugi wciąż będzie go atakował..?

ressa, a ja bym wlaśnie tak osobiście nie robiła. Po co narażać dwa szczury na raz? Najpierw wykastruj tego, który wydaje się być bardziej agresywny. Później spróbuj połączyć ich i obserwować, czy dalej się będą tak prać. jeśli dalej tak twardo, to dopiero obetnij jajka drugiemu. 
Obcięcie jajek dwóm na raz ma taki tylko plus, że może po operacji w szoku może się dogadają. Ale ...

Obcięcie jajek dwóm na raz ma taki tylko plus, że może po operacji w szoku może się dogadają. Ale ...
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Kameliowa, przecież napisałam że jednemu ciachne jajca.   Doskonale widzę który jest agresorem, drugi, jest spokojny i w stosunku do 3 szczura jest, że tak powiem 'miły'.
 Doskonale widzę który jest agresorem, drugi, jest spokojny i w stosunku do 3 szczura jest, że tak powiem 'miły'.   

Doskonale widzę który jest agresorem, drugi, jest spokojny i w stosunku do 3 szczura jest, że tak powiem 'miły'.

Ja wiem i to dobry pomysł 
Ja polemizowałam raczej z Blanny, która chciała od razu dwóm na raz ciachnąć

Ja polemizowałam raczej z Blanny, która chciała od razu dwóm na raz ciachnąć

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Tylko zastanawiam się nad sensem kastracji. Agresor ma już dwa lata, został kupiony w sklepie a na udzie ma guzka. Omówię to jeszcze z wetem.  

Tzn. ja po prostu podciągnęłam to pod moje szczury.. Bo moje oba są agresory.  Nie pomyślałam, że u Ressy tylko jeden jest agresywny.
  Nie pomyślałam, że u Ressy tylko jeden jest agresywny. 

Może kapturki mają jakąś wrodzoną manię wielkości? (mój agresor to też kapturek)  

Haha, może coś w tym jest. 

A ja się zastanawiam, jak odróżnić samiczkę od wykastrowanego samca i ogólnie jak wygląda kastrat
pod ogonem. Nie miejcie mnie za jakiegoś zboczeńca ,tylko ciekawość mnie zżera
 ,tylko ciekawość mnie zżera 

pod ogonem. Nie miejcie mnie za jakiegoś zboczeńca
- WildHeart
- Numer GG: 5104941
- Kontakt:
nie ma jajek po prostu, reszte ma...  

Zauważyłam że mój szczur po kastracji zrobił się strasznie agresywny w stosunku do moich kotów, od kastracji minęły 3 tygodnie zastanawiam się czy mu to przejdzie, bo on strasznie je atakuje. Wcześniej łaził po nich i nic się nie działo 

Ze mną :Tedi, Miśka, Kazik 
Za TM : Bolek, Basia, Wiesiunia, Mamuśka, Mała Biała, Foster, Mała Czarna, Nubi, Besti, Teodorek, Tosiu, Termit, Afra, Jasiu, Abra, Pyra
Nasz temat : http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34178

Za TM : Bolek, Basia, Wiesiunia, Mamuśka, Mała Biała, Foster, Mała Czarna, Nubi, Besti, Teodorek, Tosiu, Termit, Afra, Jasiu, Abra, Pyra
Nasz temat : http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34178