Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
yss

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: yss »

akurat.
jak się minie 40stkę, to niektóre się po dwa razy obchodzi....
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Może i przereklamowana ta osiemnastka ale wtedy możesz bezkarnie zlać delikwenta po tyłku ;D
No i podrzucanie... ::)
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Tili

Post autor: Tili »

wczoraj pozegnalam gosci i jestem total wykopciana z kapci, normalnie nic mi sie nie chce poki mialam rechy mocy w akumularorach to posprzatalam, ale dzis mam zamiar lezec kolami do gory ze szczurami na klacie
Izold

Post autor: Izold »

Wie ktoś może jak się instaluje sterowniki, czy co to tam jest? bo nie mam głosu w kompie, i zaraz chyba rozwalę się o ścianę. ;//
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

ale się znowu wkurzyłam, na mamę. wczoraj był wujek z kuzynką (chyba 6 klasa albo 1 gimnazjum) i buszowali mi w szczurach kiedy mnie nie było w domu. dzisiaj idę do mamy i mówię, że 2 dziewczynki z maluszków na DT jutro idą do nowego domku a od mamy słyszę "czekaj, bo weronika chciała jednego tylko miała rozmawiać z mamą" . no myślałam, że ją zwyklinam. powiedziałam jej, że kuzynce szczura napewno nie oddam, bo wiem co się ze zwierzętami u nich dzieje - często musiałam im ja wody dolewac czy dawać jedzenia, bo nie miały, szybko się nudzą i nie ma nawet kto pogłaskać, a ona chce jednego keidy szczury są stadnymi zwierzętami. a tu jeszcze matka zrobiła jakieś nadzieję, że odda któregoś ze swoich albo z maluchów.kiedy jej tio powiedziałam usłyszałam tylko "oj no...bla bla bla". i co ja teraz powiem jak mi weronika przyjdzie po szczura z ciotką ? "sorry, dojrzej do posiadania zwierzaka" ?!
dawno nie byłam tak na mamę wkurzona..... :-\
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
yss

"dojrzej do posiadania zwierzaka" brzmi całkiem nieźle.
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

klimejszyn pisze:i co ja teraz powiem jak mi weronika przyjdzie po szczura z ciotką ? "sorry, dojrzej do posiadania zwierzaka" ?!
Miałam podobną sytuację ze szczeniaczkami. Teściowa wypytywała każdego, kogo się dało, czy nie chce pieska, bez względu na to, jakie warunki by miał maluch. Przyszła sąsiadka, chętna niby na psa, obejrzała wystrój domu, popukała w ściany, żeby sprawdzić z czego są zrobione i poszła, nie zaszczycając maluchów nawet spojrzeniem. Pomijając, że swoje psy przywiązuje na łańcuch do budy i nawet nie daje szansy na wybieganie się.
Powiedziałam, że ta kobieta nie dostanie ode mnie żadnego zwierzęcia. Wiem, że jej córka potem płakała, bo czekała aż maluch dorośnie, a tu taka wredna jędza nie dała.. Ściemniłam coś, że pewna para wzięła dwa psiaki i już zabrakło..

Inny piesek trafił do domu na wsi, przy budzie. Załatwiony przez teściową. Nie był przywiązany, miał "klatkę" (wymiary- tragedia, ale to już pomińmy) w razie, gdyby brama była otwarta, ale ogólnie- biegał po dużym terenie. Po niedługim czasie usłyszałam, że pies bardzo chorował, mało brakowało i by odszedł (ja gotowałam jedzonko, więc żołądek przyzwyczajony do czego innego, oni dawali resztki albo jakąś karmę z biedronki i mały się struł; nie raczyli nawet do weta jechać, na wsi się tego nie robi :-\ ), potem- że podkopał się pod płotem i samochód go potrącił/ przejechał. Dom przy ruchliwej ulicy. Malucha już nie ma :-[

Jeśli masz choć kruszynkę wątpliwości- radzę- nie oddawaj...

Powiedz, że obiecałaś komuś innemu i już..
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
klimejszyn
Kontakt:

pokłóciłam się z mamą, czuję, że będą ciche dni. powiedziałam, że nigdy więcej ma nie robić nic za moimi plecami i teraz niech się rodzinie tłumaczy, bo ja im zwierzęcia nie oddam. muszę iść do ojca żeby mi zamek w drzwiach wstawił (proszę go już kilka miesięcy - ale on nie będzie drzwi niszczył przecież...), bo to co się dzieje to paranoja. jeszcze mam dwie kuzynki, jedną też 6 klasa/1 gimnazjum z siostrą 4 letnią. ostatnio były u mnie jak były tylko 4 szczury. dzisiaj jest 18. one je wypuszczają, męczą, mała ciągnie za ogony, a jak ją opieprzę to leci do ciotki i do mnie pyskówka, że niby czemu jej dziekco nie może :-\
wypuszczą mi wszystkie szczury, samce pójdą do samic i nieszczęście gwarantowane. a teraz jest ciepło to pewnie przyjdą za parę dni, bo ciotka zapowiadała, że jak się ociepli to zrobią sobie do nas spacerek... :-\
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

oho, mama strzeliła foszkiem, że w ogóle śmiałam jej powiedzieć, że źle robi. wchodzę do kuchni a tam sielanka przy spaghetti. dla mnie nie ma. cudownie. pokłócić się z moją mamą to jak przejść na głodówkę.
bez szczurków...
Awatar użytkownika
ciemna ja

Post autor: ciemna ja »

to jak przyjdą to powiedz że nie można do szczurów bo np. teraz jedzą i nie można im przeszkadzać albo że śpią.
ostatecznie zamontuj przy klatkach kłódki.
a z mamą i tak się za jakiś czas pogodzisz :)
Perun 06.02.2010 - 19.12.2011 [*]
Thor 06.02.2010 - 14.01.2012 [*]

koniec szczurzej historii .
klimejszyn
Kontakt:

moje największe stado - 16 dziewczyn ma kłódki na drzwiczkach, ale co z tego jak kluczyki są wszędzie. tylko chłopcy i maluchy nie mają kłódek. ale myślę, że i to nie jest przeszkodą, bo jak ktoś chce to się do szczurów dostanie... nie wiem co mam zrobić, żeby tata mi ten zamek w drzwiach zamontował :-\
a z mamą się pogodzę, napewno, jednak przynajmniej tydzień cichy będzie. bo jak już doszło do tego, że nawet nie poinformowała mnie, że będzie coś do jedzenia i jedzenie dostali wszyscy oprócz mnie, to nie jest dobrze.
cieszę się, że tata zawsze jest po mojej stronie i też wie, że mama nie powinna tak robić. szkoda tylko, że zawsze z mojego powodu muszą się kłócić.
bez szczurków...
matrix360

Post autor: matrix360 »

Ja bym porozmawiała z matką. W końcu to są Twoje zwierzęta, Ty się nimi opiekujesz, dbasz o nie, myjesz klatkę itp, itd., to jest chore.. :/ Ale przynajmniej tyle dobrego, że nie oddała jednego ze szczurków kiedy Cię nie było. Aktualnie tez mam ciche dni z matka i babcią, ale się nie przejmuję, internet i GG w jakimś stopniu mi to rekompensuje.
Awatar użytkownika
yss

nie z twojego. z jej.

zamek w drzwiach to dobry pomysł. tata ci zamontuje :) mogę się założyć :)
matrix360

Post autor: matrix360 »

Mój mi montuje zamek w drzwiach od 8 lat :P
klimejszyn
Kontakt:

właśnie jak mama tylko wypalila z tą kuzynką to pierwsze co zrobiłam, zaraz po powiedzeniu co na ten temat myślę, to poleciałam do pokoju i zaczęłam liczyć szczury. z nerwów mi to nie wyszło, ale mama powiedziała " no przecież żadnego jej nie dałam" :-X

a tata mi nie zamontuje zamka pewnie, błagam go już odkąd te dzieci chodzić umieją i mi włażą do pokoju kiedy mnie w domu nie ma, a tata mówi, że będzie im mówił żeby nie wchodziły do mojego pokoju wtedy. a zawsze jest tak, że wracam a w pokoju sielanka :-\
mogłabym sama kogoś znaleźć żeby to zrobił, postawić przed faktem dokonanym, ale nawet kasy brak :-\
bez szczurków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”