[Transporter] - temat główny

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Sheeruun

Re: [Transporter] - temat główny

Post autor: Sheeruun »

Faunaboxy nie są takie złe, pod warunkiem, że zasłoni się ścianki. Ja zwykle wsadzam w materiałową torbę i jest dobrze. Niestety mają one tendencję do otwierania się pod naporem od dołu - nie raz szczury otworzyły sobie u mnie faunaboxa po powrocie od weta i same wędrowały pod klatkę, aby poczekać na wpuszczenie ::)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
dusiaczek
Kontakt:

Post autor: dusiaczek »

A więc jeśli wsadziłabym faun-boxa z panami do np. plecaka (otwartego oczywiście:) ) to będzie ok tak? albo mogę owinąć materiałem ścianki. Jeśli tak to fajnie bo i cena jest przystępna :) Dziękuję za odpowiedzi :)
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."

~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
Awatar użytkownika
Zafrina

2 szczury sie zmieszcza?

Post autor: Zafrina »

do transportera o wymiarach 30 x 23 x 21 wejdą 2 szczury?

Przeniesione i scalone. /Agata
ZeMną: Juka, Pasia, Kleo
ZaTM: Kamusia, Kaja, Kirke (Kiri), Kropka, Whisky [*][/b][/i]
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Re: 2 szczury sie zmieszcza?

Post autor: smeg »

Chodzi Ci o taki? http://www.kacikpupila.pl/sklep/images/ ... y/5903.jpg Miałam taki i nawet trzy samiczki się dało w nim przewozić, i tak podczas podróży głównie spały przytulone ;)
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
Zafrina

Re: 2 szczury sie zmieszcza?

Post autor: Zafrina »

ZeMną: Juka, Pasia, Kleo
ZaTM: Kamusia, Kaja, Kirke (Kiri), Kropka, Whisky [*][/b][/i]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

http://www.kacikpupila.pl/sklep/images/ ... y/5903.jpg

też miałam do niedawna taki , ale nowy szczurek w try miga się z nim uparał :P

Obrazek
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
kao

Post autor: kao »

Zdolna bestia 8)
Moim się w te szpar tylko nochalek mieści, więc jestem spokojna. Poza tym wolą iść spać, niż się dobijać do wyjścia 8)
Izold

Post autor: Izold »

ja kupiłam podobny za trzy złote na pchlim targu, co uważam za dobrą inwestycję. na razie trzymam go na biurku obok sterty książek, i szczury do niego włażą sobie posiedzieć. ważne że się go nie boją, i w razie co mogę je zabrać i nie będą się go bały. ^^
Awatar użytkownika
szczurolap

Post autor: szczurolap »

Witajcie :) Niebawem wybieram sie z moimi dwiema panienkami do Francji, wiec czeka nas ok. 20-godzinna podroz autokarem. Czy transportery przedstawione wyzej i takie jak ten:
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/tra ... zoni/47375
beda sie nadawac na tak dluga wyprawe?
Awatar użytkownika
kao

Post autor: kao »

Mnie się bardzo podoba ten transporter. Aczkolwiek na taką długą podróż będziesz musiała powrzucać jakieś "atrakcje", żeby nie zrobiły Ci psikusa i nie pogryzły go, jak na zdjęciu powyżej.
Annika

Post autor: Annika »

W weekend będę musiała przewieźć swoje szczurki w transporterze. Dlatego też od wczoraj zaczęłam je przyzwyczajać do niego, tzn. kiedy mają wybieg stawiam na podłodze otwarty transporter z ich ulubioną szmatką i kilkoma smakołykami. Jednak jest duży problem, mimo to panicznie się boją chociaż podejść do transportera. Omijają go szerokim łukiem. Chcę je uchronić przed stresem, ale nie wiem jak. Nie miałabym serca tak po prostu je tam włożyć wiedząc jak się boją...
Macie jakiś sprawdzony sposób jak je przekonać, żeby się nie bały?
Izold

Ja nie musiałam uczyć mlich szczurów. kiedy kupiłam transporterek, położyłam go na biurku a same właziły. Może daj jakiś smaczny kąsik do środka i lekko je tam włóż? a szmatek włóż tak dużo, by mogły same stamtąd wyjść..
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

no chyba jednak trzeba będzie je tam włożyć skoro same nie wejdą. a lepiej wcześniej kilka razy niż przy podróży od razu. swoją drogą to dziwne bo moje się ekscytują niebywale jak zobaczą coś nowego w wyposażeniu pokoju :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

ja tam zawsze wkładałam. bez pardonu. najpierw był moment rozcapierzenia łapek przy wkłądaniu, może uda się chwycić brzeg i uciec, ale włożony do środka szczur zaczynał oglądać otoczenie.
histerii wewnątrz nigdy nie było :)

umyłaś transporter? umyj porządnie, przetrzyj trochę osikaną szczurzą szmatką, włóż do środka coś bardzo smakowitego - niech sobie stoi w pokoju. prędzej czy później się zainteresują.

a najlepszym sposobem na zmuszenie szczura do czegoś jest - jak wiemy - zabronić mu tego :)
ten się nie myli, kto nic nie robi
Izold

alken pisze: swoją drogą to dziwne bo moje się ekscytują niebywale jak zobaczą coś nowego w wyposażeniu pokoju :)
Ano, moje też. zobaczyły coś na biurku, to same powłaziły, i w kimę. sądze że nie będzie problemu z weterynarzem, czy coś.
a tak w ogóle mam pytanie- dziś jadę po szczurka od Śnieżynki, z transporterkiem właśnie , z tym że on nie ma drzwiczek (kiedy go kupiłam, było oderwane, ale dawało się zamknąć, ale niestety położyłam na łózku i potem sobie na to siupnęłam, ale z takim impentem że pękły na 2,5 części. xD )czy to jakis problem? może zasłonić jakimś ręczniczkiem, czy coś, on pewnie mały jest to się nie wydrapie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie / akcesoria”