ol. pisze:zaczynam uciskać gąbkę (jak się wyciska resztę pasty z tubki)
moje szczupaki kochane
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: moje szczupaki kochane
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)

za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Mea culpa, Misiu jest biały jak labiśol. pisze:denewa pisze:Rozbroiły mnie spółkujące jujki
jujek i Misiu![]()
Ol. czytam i tak się zastanawiam na czym Ty będziesz spać, bo jeszcze parę miesięcy prac i tapczan będzie zapewne jednym wielkim tunelem...
Zdrówka dla Ulriki.
Jak ona się czuje?
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]

Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Zakaz, zakazWie paskud doskonale, że jest zakaz gąbkę szarpać
Kto wie? Może Tobie się uda Barucha przekonać do zmiany zainteresowań, ale moja rada dla Was (jak i dla moich Gości) to dieta. Dla Was oczywiście. Im będziecie lżejsi, tym dłużej cieniejące warstwy gąbki Was utrzymają
Co do Urczykowego noska- czekam na odpowiedź nairdy, która testuje skuteczność nebulizacji na Gingerku, na Stefka z Blokowiska podziałało to rewelacyjnie, ale poza tym, nie wiem jeszcze na ile ta metoda jest godna polecenia.
Ulrika ma się dobrze, katar Ulriki niestety również. Dziś 6 dzień.
Odmienna niewykluczone, że pomęczę Cię w niedalekiej przyszłości pytaniami na temat tej całej nebulizacji, ale jeszcze nie w tej chwili, jeszcze mam nadzieję, że tylozyna zadziała. Niby ma czas bo stosuje się ją ze 14 dni i dłużej, tylko dobrze byłoby widzieć chociaż jakieś efekty.
 . 
Co do innych – czasami Pistol dorzuci swoją cegiełkę do budowy tunelu, czasami Urczyk. Misiu z rzadka wpada ocenić stan robót, już jakby przekazał pałeczkę młodzieży.
Dżuma takie rzeczy nie interesują (plus podejrzewam go o lekką klaustrofobię) i dzięki mu stokrotne, bo gdyby dynamo złapało krecią wenę to wnet miałabym ser szwajcarski a nie tapczan. Ze strony Hermana też zagrożenia nie ma.
  Ubytek gąbki jako barometr zdrowia. Wtedy niech się ani strzępek nie ostanie !
Skończyłam dziś ostatni szczurowy filmik Jujki.
I niniejszym obiecuję, że dalsze reżyserowanie będzie już z powrotem tylko w rękach samych szczupaków
 .

Odmienna niewykluczone, że pomęczę Cię w niedalekiej przyszłości pytaniami na temat tej całej nebulizacji, ale jeszcze nie w tej chwili, jeszcze mam nadzieję, że tylozyna zadziała. Niby ma czas bo stosuje się ją ze 14 dni i dłużej, tylko dobrze byłoby widzieć chociaż jakieś efekty.
Nie po wzroście trzeba Barucha oceniać, choć najdrobniejszy, to właśnie on dzierży tytuł przodownika pracydenewa pisze: Skoro Baruch tak śmiało sobie poczyna, to z jakim zaangażowaniem i mobilizacją musi pracować starsza część brygady...![]()
Co do innych – czasami Pistol dorzuci swoją cegiełkę do budowy tunelu, czasami Urczyk. Misiu z rzadka wpada ocenić stan robót, już jakby przekazał pałeczkę młodzieży.
Dżuma takie rzeczy nie interesują (plus podejrzewam go o lekką klaustrofobię) i dzięki mu stokrotne, bo gdyby dynamo złapało krecią wenę to wnet miałabym ser szwajcarski a nie tapczan. Ze strony Hermana też zagrożenia nie ma.
Mogę sobie wyobrazićodmienna pisze:jak nie cierpiałam dźwięku obrabianej gąbki, tak obecnie tylko nieśmiało postuluję, by Górnik Przodowy Gacenty, raczył nie siusiać w wyrobisko. Nawet sobie nie wyobrażasz, jak się ucieszyłam na widok kupki urobku po kilkutygodniowej przerwie...
Skończyłam dziś ostatni szczurowy filmik Jujki.
I niniejszym obiecuję, że dalsze reżyserowanie będzie już z powrotem tylko w rękach samych szczupaków
Wszędzie ale to wszędzie gdzie się tylko da kiwu kiw na boki  

A jak jeszcze zobaczyliśmy kiwanie na misce, no to już było ponad nasze siły
Ale Herman duży w porównaniu do jujek...

A jak jeszcze zobaczyliśmy kiwanie na misce, no to już było ponad nasze siły
Ale Herman duży w porównaniu do jujek...

swietny filmik! rewelacyjne te Twoje "szczupaki"  

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/

."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
przepiękny filmik super masz szczury  

Zemną szczurki :
CH : Pikuś, Gucio, Tino, Hipcio, Diabeł, Edek, Szymon.
DZ : Sonia, Psotka .
Pies suczka : Bafi

CH : Pikuś, Gucio, Tino, Hipcio, Diabeł, Edek, Szymon.
DZ : Sonia, Psotka .
Pies suczka : Bafi
kiwaczki są niesamowite... 
czasem tak smutno mi się robi. gdy patrzę na te wasze brykadła...
u nas niby wolna szuflandia, a jednocześnie jakieś takie przypite te moje panny, najchętniej przesypiają w szufladach..
zacznę marudzić, więc kończę życzeniem zdrowia dla szczupaków

i wyczochraj je tam od sołzy

czasem tak smutno mi się robi. gdy patrzę na te wasze brykadła...
u nas niby wolna szuflandia, a jednocześnie jakieś takie przypite te moje panny, najchętniej przesypiają w szufladach..
zacznę marudzić, więc kończę życzeniem zdrowia dla szczupaków
i wyczochraj je tam od sołzy
...czyż nie dobija się koni...?

spokojnie Sołza moje to tez sa leniwce strasznesssouzie pisze:czasem tak smutno mi się robi. gdy patrzę na te wasze brykadła...
rozczula mnie zawsze ich widoksssouzie pisze:kiwaczki są niesamowite...

kochane te twoje szczurasy słodkie 
  uwielbiam je oglądać i czytać o nich 
 Niechże im zdrówko dopisuje jak najlepsze; buziaczki dla nich 

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella 
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889

Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Pierwszy raz w życiu widziałam, jak kiwa się labinek i serce mi stopniało niczym wosk 

Ulrika to przeurocze stworzonko pełne radości życia, mam nadzieję, że problemy zdrowotne wreszcie miną...

Ulrika to przeurocze stworzonko pełne radości życia, mam nadzieję, że problemy zdrowotne wreszcie miną...
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Dziękujemy wszystkim za pochwały.
 - to dobry znak  

Herman duży, hmmm... czyżby na tym zdjęciu http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05793.jpg

Czasami mam głupie wrażenie, że on się kurczy w sobie

Ale sio takie myśli !

Cóż więc, szykujcie i Wy miskę dla waszego kiwaczka
  Kiedy go w końcu poznamy ?

Czasami i u nas humory nie dopisują i niepokój chodzi po głowie: czy zdrowe, czy szczęśliwe, czy aby się nie nudzą ? Zachciewa się wtedy szuflandiowego słońca  
 .
Dwa dni temu na przykład, Herman tkwił w marazmie, a reszta wraz z nim.
Jedynie jujki broniły honoru szczurzego imienia pojawiając się w wymyślnych miejscach, siejąc popłoch wśród martwej i ożywionej natury. Zachwycając białą akrobatyką.
Jujki to skarby, na których można zawsze polegać, a na Baruchu to już w ogóle jak na Zawiszy
 . 
Na biologii uczyli, że ptaki im szybciej lecą tym wydajniej ich płuca pracują, bo mięśnie skrzydeł są ściśle sprzężone z oddechowymi.
Baruch jest chyba stworzony na podobnej zasadzie – ten szczur żyje powietrzem. Nieznużony jest w pokonywaniu przestrzeni we wszystkich kierunkach.
A przy tym je jak muszka - na proponowane dziś kiełki słonecznika twarz mu się dosłownie wykrzywiła z niesmakiem i pooognał !
Wczoraj z kolei Herman zebrał się w sobie i natychmiast aktywność stada zwyżkowała do 100 %, albowiem reszta poszła jego przykładem. Wczoraj był więc dobry dzień. Herman kręcił Pistolem, kręcił Dżumem i sam także był kręcony - przez jujki
 . 
I tak wesoło czas nam zbiegł do wieczora.
Ale dzisiaj znów w kąb melancholii obleczon długo nie schodził z hamaka. Za długo jak na Hermana.
Nie wiem co mi się z grzmotem dzieje, przecież ma dopiero półtora roku

Na trochę uaktywnił się Misiu (już dawno zauważyłam taką regularność, że ożywienie i spadki nastroju następują naprzemiennie u Hermana i Misia. Generalnie Herman jest szczurem bardziej aktywnym, ale kiedy akurat z sobie tylko znanych powodów obija się i marudzi, uaktywnia się Michu, wyręcza Hermańskiego przy zawiadywaniu hacjendą). Ale to na trochę i potem cichosza.
Tylko Dżum i Baruch latają do teraz, reszta już od ósmej się hamakuje.
Czas i ich zamknąć, późno.
Jutro wstawię zdjęcia ze słonecznego wczoraj

Tak ? już je widzisz wszędzie ?denewa pisze:Wszędzie ale to wszędzie gdzie się tylko da kiwu kiw na boki![]()
Herman duży, hmmm... czyżby na tym zdjęciu http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05793.jpg
Czasami mam głupie wrażenie, że on się kurczy w sobie
Ale sio takie myśli !
Cóż więc, szykujcie i Wy miskę dla waszego kiwaczka
Tak, nie da się na nie patrzyć i nie dać się zahipnotyzowaćNue pisze:Pierwszy raz w życiu widziałam, jak kiwa się labinek i serce mi stopniało niczym wosk![]()
![]()
Niepotrzebnie sssouzsssouzie pisze: czasem tak smutno mi się robi. gdy patrzę na te wasze brykadła...
Dwa dni temu na przykład, Herman tkwił w marazmie, a reszta wraz z nim.
Jedynie jujki broniły honoru szczurzego imienia pojawiając się w wymyślnych miejscach, siejąc popłoch wśród martwej i ożywionej natury. Zachwycając białą akrobatyką.
Jujki to skarby, na których można zawsze polegać, a na Baruchu to już w ogóle jak na Zawiszy
Na biologii uczyli, że ptaki im szybciej lecą tym wydajniej ich płuca pracują, bo mięśnie skrzydeł są ściśle sprzężone z oddechowymi.
Baruch jest chyba stworzony na podobnej zasadzie – ten szczur żyje powietrzem. Nieznużony jest w pokonywaniu przestrzeni we wszystkich kierunkach.
A przy tym je jak muszka - na proponowane dziś kiełki słonecznika twarz mu się dosłownie wykrzywiła z niesmakiem i pooognał !
Wczoraj z kolei Herman zebrał się w sobie i natychmiast aktywność stada zwyżkowała do 100 %, albowiem reszta poszła jego przykładem. Wczoraj był więc dobry dzień. Herman kręcił Pistolem, kręcił Dżumem i sam także był kręcony - przez jujki
I tak wesoło czas nam zbiegł do wieczora.
Ale dzisiaj znów w kąb melancholii obleczon długo nie schodził z hamaka. Za długo jak na Hermana.
Nie wiem co mi się z grzmotem dzieje, przecież ma dopiero półtora roku
Na trochę uaktywnił się Misiu (już dawno zauważyłam taką regularność, że ożywienie i spadki nastroju następują naprzemiennie u Hermana i Misia. Generalnie Herman jest szczurem bardziej aktywnym, ale kiedy akurat z sobie tylko znanych powodów obija się i marudzi, uaktywnia się Michu, wyręcza Hermańskiego przy zawiadywaniu hacjendą). Ale to na trochę i potem cichosza.
Tylko Dżum i Baruch latają do teraz, reszta już od ósmej się hamakuje.
Czas i ich zamknąć, późno.
Jutro wstawię zdjęcia ze słonecznego wczoraj
tak się jednego popołudnia jasność wlała nam na parapet 
i rozeszła po jedzących słonecznik

stójkowi:

Dżum czasami niejasno czuje, że jest obserwowany

Herman demonstruje Ulrice postępowanie awaryjne w sytuacji zagrożenia głodem tj. "radź sobie sam"

Nóżka Misia też pewnie rada by pohasać
ale Misiaczek nawet jak śpi to czuwa i w czas kończynę zawrócił

i rozeszła po jedzących słonecznik

stójkowi:

Dżum czasami niejasno czuje, że jest obserwowany

Herman demonstruje Ulrice postępowanie awaryjne w sytuacji zagrożenia głodem tj. "radź sobie sam"

Nóżka Misia też pewnie rada by pohasać

ale Misiaczek nawet jak śpi to czuwa i w czas kończynę zawrócił

Umiesz liczyc, licz na siebieol. pisze:Herman demonstruje Ulrice postępowanie awaryjne w sytuacji zagrożenia głodem tj. "radź sobie sam"

Stójkowi są czadowi ale ten najpiękniejszy:
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05883.jpg
No i spojrzenie - bystre, ale zdradzające lekkie zaskoczenie:
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C06044.jpg
Nóżka Misiaczka

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C05883.jpg
No i spojrzenie - bystre, ale zdradzające lekkie zaskoczenie:
http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C06044.jpg
Nóżka Misiaczka