Klimatyczna Szajka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
klimejszyn
Kontakt:

Re: Klimatyczna Szajka

Post autor: klimejszyn »

wczoraj rozmawiałam z mamą i mówiłam, że nie zdziwiłabym się, gdybym znalazła Majkę u dzieci. ona ciągle mówi, że nie otwierali klatek i że jak wyszli z mojego pokoju to siedzieli jeszcze długo w salonie, bo czekali na rodziców (robią tak, że dzieci idą do kościoła, ich rodzice na zakupy i spotykają się u nas). ale jak tak dłużej myślę, to przecież nie wyszłaby tylko Majka. one wszystkie się rzucają na drzwiczki jak ktoś tylko otworzy drzwi do pokoju, a akurat są w klatce. wszystkie naraz wychodzą z klatki, nieraz sama mam problem żeby je spowrotem zamknąć. dzieciaki tym bardziej by sobie nie poradziły, zwłaszcza, że nie znają kryjówek ogonów. wtedy napewno któreś dziewczyny by łaziły po pokoju. nawet moi rodzice nie są w stanie ich zamknąć a klatce, tylko ja wiem jak je 'wykiwać' żeby wszystkie znalazły się w klatce.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
matrix360

Post autor: matrix360 »

Hmm.. jak ja pomyślę jak byłam młoda to dochodzę do wniosku, że byłam sprytniejsza i bardziej pomysłowa niż teraz i to dla dziecka nie byłoby problemem.. Ja bym już dla świętego spokoju sprawdziła..
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

ale przeciez rodzice tych dzieci chyba by zauwazyli ze dzieci przyniosly ogona do domu.jak chcesz zapytaj Klimus bedziesz miec pewnosc
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
klimejszyn
Kontakt:

spróbuję. ja sama nie będę wypytywać, ale powiem mamie żeby się upewniła.
bez szczurków...
matrix360

Wiem, że to mało prawdopodobne.. ale jednak one były ostatnie w pokoju po zaginięciu Majki, nie daje mi to spokoju po prostu..
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

matrix360 pisze:Wiem, że to mało prawdopodobne.. ale jednak one były ostatnie w pokoju po zaginięciu Majki, nie daje mi to spokoju po prostu..
wiadomo,ze lepiej sprawdzic i sie upewnic bo potem sa takie dreczace mysli "a moze jednak...."
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
matrix360

tosiakks pisze:
matrix360 pisze:Wiem, że to mało prawdopodobne.. ale jednak one były ostatnie w pokoju po zaginięciu Majki, nie daje mi to spokoju po prostu..
wiadomo,ze lepiej sprawdzic i sie upewnic bo potem sa takie dreczace mysli "a moze jednak...."
no dokładnie.. a jak się sprawdzi to już będzie wiadomo przynajmniej, że one go nie wyniosły..
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

martwie sie co wchodze na forum to jako pierwsze do tego tematu by sie dowiedziec czy sa jakies postepy w odnalezieniu Majeczki. a dzieci wiadomo,rozne pomysly maja
klimejszyn
Kontakt:

ja codziennie budzę się z nadzieją, że Maja gdzieś biega po pokoju..
wczoraj coś mi szeleściło pod łóżkiem, ucieszona zaglądam pod nie, a to kabel od laptopa mi poruszał opakowaniem po chipsach....
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

znalazłam jakieś zdjęcie Łatusi wtulonej w którąś białą kulkę..
ObrazekObrazek
i Majusi..
ObrazekObrazek
tak jak komuś wcześniej pisałam - wolałabym znaleźć martwe ciałko Majeczki.. przynajmniej wiedziałabym co się dzieje.. a teraz nie wiem gdzie jest, co robi, czy jej ogromne serduszko bije.. nie wiem nic..
Majuś, wracaj, proszę.. :'(
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

he, cóż za cudowny dzień.. przyszła kuzynka, która wtedy była u mnie w pokoju. nie wiem co tu robi. nie ma w domu nikogo oprócz mnie i brata. wykorzystałam sytuację, poszłam do salonu gdzie siedzi, że niby szukam czegoś. po chwili powiedziałam "słuchaj, jak byliście u mnie kiedy mnie nie było w domu, to nie otwieraliście przypadkiem klatek?". odpowiedziała, że nie.
ale naprawdę, wiem, że wtedy wszystkie szczury by wyleciały, a zamknąć je w klatce nie umiejąc ich wykiwać graniczy z cudem.
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Arve
Kontakt:

Post autor: Arve »

brak mi słów... ciągle sprawdzam czy się znalazła zguba a tu jak kamień w wodę... ja bym przekopała cały dom i ogródek pewnie...
Girls: Gallifrey Charmerie & Charlotte, Gallifrey Black Rose & Black Angel
[*]Sky, [*]Bess i [/color][/b][*]Graphi[/color][/b] - merchowe czapeczniki
[*]Cleo - jedyna w swoim rodzaju pani ambasador szczurzego raju[/color]
klimejszyn
Kontakt:

staram się.. pokój jest przeszukiwany codziennie, w salonie i kuchni sprawdza tata. do pozostałych pomieszczeń nie miałaby dostępu, bo są zawsze zamknięte. obawiam się, że mogła jakimś cudem wylecieć za okno.. ale, ale jak ? przecież to mądra dziewczynka, a jak mnie nie ma w domu to okno jest zawsze zamknięte..
bez szczurków...
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Dla mnie jest w ogóle nie pojęte jak ona zniknęła z klatki... dla Ciebie pewnie też. No bo, jeśli ty, Twoja rodzina i te dzieciaki jej nie wypuściły to jak? Przecisnęła się przez kraty? Otworzyła sobie klatkę i później zamknęła? :(
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
klimejszyn
Kontakt:

no właśnie nie wiem jak to możliwe.. zawsze po wybiegu je liczyłam, sprawdzałam imionami czy są wszystkie..
tak było te parę dni temu, kiedy pakowałam je do transporterów żeby sprzątnąć klatkę. nie było Majki..
tata powiedział, że może dziewczyny ją 'zjadły'. też tak na początku pomyslałam, przeszukałam klatkę, milimetr po milimetrze i nie było żadnych śladów..
bez szczurków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”